Giresun Üniversitesinde Attar açık ara önde

Giresun Üniversitesi için yapılan rektörlük seçiminde , Prof. Dr. Aygün Attar ipi göğüsledi.

Giresun Üniversitesinde Attar açık ara önde
 Giresun Üniversitesi rektör adayları belirleme seçimi bugün (10 Mart 2016 Perşembe), 10.00-17.00 saatleri arasında yapıldı.
Mevcut rektör Aygün Attar tüm rakiplerinin toplamından fazla oy alarak, avantajlı duruma geçti.
on adayın katıldığı rektörlük seçimlerinde,

Prof. Dr. Aygün ATTAR 260  Prof. Dr. Cevdet COŞKUN  103 Prof. Dr. Edip ÖZER 8   Prof. Dr. Ali Ömer ÜÇLER 4  Prof. Dr. Sembol YILDIRMAK 1 Prof. Dr. Cevdet YILMAZ1   Prof. Dr. Ali İhsan KOLCU 1  Prof. Dr. Murat TAŞ 1 Prof. Dr. Mustafa ORAL 1  Prof. Dr. Birsen ŞENGÜL OKSAL 1    oy aldılar.

Özellikle Nurettin Canikli'nin rektör olmasına karşı çıktığı, Rektör Aygün Attar'ın tekrar atanması durumunda, Çamoluk'a yapılacak olan yüksek okul da aksamaların yaşanabileceği iddia ediliyor.

Çamoluk siyasetçilerinin, Nurettin Canikli ile birlikte, Aygün Attar'a karşı cephe almaları, Attar'ın yeniden atanması durumunda, işleri biraz daha zora sokacaği dile getiriliyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

Türkiye'de en çok tartışılan konulardan birisi de Üniversitelerde Rektör atamalarının nasıl yapılacağı konusudur. Rektörlük atama sürecinde Üniversitede yapılan seçimde en çok oy alan 6 adayın arasından seçilen ve Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen 3 adaydan birisi Cumhurbaşkanı tarafından Rektör olarak atanmaktadır.

Giresun Üniversitesi seçimlerinin önce YÖK’e gideceği ve ardından YÖK’ün belirleyeceği 3 isimden birinin bu göreve atanacağı öğrenildi.


 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2016, 20:42

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Erdem
Erdem - 8 yıl Önce

Allah aşkına Çamoluk'a yüksekokul açılsa ne olur kim gelecek okuyacak orada. Biz önce bir Çamoluk'u Çamoluk yapalım daracık bir hat ufacık bir ilçeyiz belediye başkanı güzel işler yapıyor ama bu uzun bir yol ve yeterli değil çok işimiz var çook...

Şahsi fikrimdir

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205