Gribe Dikkat!!

Giresun İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, hastalıkta oldukça yüksek oranda koruma etkisi olan grip aşısının, griple ilişkili ölümleri yüzde 80 azalttığını belirtti.

Gribe Dikkat!!

Cindemir, yaptığı basın açıklamasında, gribin çeşitli seviyelerde yıllık ve beklenmedik dünya çapında salgınlarla ortaya çıkan akut ateşli solunum yolu hastalığı olduğunu vurguladı.
Gribin en temel özelliğinin ateş, üşüme, titreme, baş ağrısı, kas ağrısı, kırıklık, yaygın vücut ağrısı olduğuna dikkati çeken Cindemir, ''Grip aşısı hastalığa önlem açısından önemlidir. Hastalıkta oldukça yüksek oranda koruma etkisi olan grip aşısı, griple ilişkili ölümleri yüzde 80 azaltmaktadır. Aşı, ekim ve kasım aylarında yapılmalıdır. Yumurta alerjisi olanlarda uygulanmamalıdır'' dedi.
Cindemir, grip aşısının 50 yaş ve üzeri kişiler, bakım evlerinde kalanlar, kronik hastalığı olanlar, gebeliğin 49 ayları, 6 ay ve 5 yaş arası çocuklar, sağlık çalışanları, seyahat edenlere, yatılı öğrencilere ve grip riskini azaltmak isteyen kişilere uygulanabileceğini anımsatarak, şunları kaydetti:
''Grip hastalığını önlemek için eller sıklıkla yıkanmalıdır. Antibiyotikler, doktor tavsiyesiyle kullanılmalıdır. Öksürük ve hapşırma sırasında ağız ve burun, tek kullanımlık kağıt mendil ile kapatılmalıdır. Mendil yoksa kişi kolunun iç kısmına hapşırılmalı, mendil çöp sepetine atılmalıdır. Diğer kişilerle temastan mümkün olduğunca kaçınmalıdır. Kişi bulunduğu ortamı sürekli havalandırmalıdır. Dengeli,  iyi beslenilmeli ve bol C vitamini tüketilmelidir.''

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205