Haydi Bir Torba da Sen Al!

Köylerden getirilip Çamoluk'a bırakılan sokak hayvanlarına sahip çıkıyoruz.

Haydi Bir Torba da Sen Al!

 Çamoluk Derneği ve Çamoluk Haber birlikte düzenledikleri kampanya ile, Çamoluk'un kanayan yaralarından olan sokak hayvanlarına,   yardım için kolları sıvadılar.
Özellikle yaz aylarında köylerde sahipleri  tarafından bakılan, kedi, köpek gibi evcil hayvanlar, sahiplerinin köylerden göç etmesiyle birlikte, ya yaşadığı köyde sahipsiz kalıyor ya da sahibi tarafından Çamoluk ilçe merkezine bırakılarak yanlızlığa terkediliyor.
Sahipsiz kalan kedi ve köpekler aynı zamanda, çelşitli hastalıklara da yakalanıyorlar.
Kuduz, uyuz gibi hastalıklara yakalanan bu hayvanlar, insanlar için de bir tehlike oluşturuyor.
Çamoluk Derneğinin 2018 yılı sonu için Çamoluk'a düzenlediği gezi programında, Çamoluk'ta ki  duyarlı öğretmenler tarafından Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik'e konunun iletilmesi üzerine, Çamoluk Derneği ve Çamoluk Haber olarak, "Bir Torbada sen al" adıyla sokak hayvanları için mama kampanyası başlatılma kararı alındı.
Buna göre; 20 Ocak 2019 Pazar gününe kadar toplanacak  hayvan mamaları, toplu olarak Çamoluk'a gönderilecek.
Kampanyaya katılmak isteyenler; ister kendisi mamam alarak, isterse de, ücretinni Çamoluk Derneğine vererek kampanyaya katılım sağlayabilecek.
Kampanya kapsamında; 15 Kilogramlık  kedi ve köpek mamaları alınacak.
15Kg.'lık mamaların ortalama 75 TL olduğu açıklandı.
Kampanya ya katılmak isteyenler; Çamoluk Dernek yöneticileri ile irtibata geçebilecekleri gibi, derneğin 0216 443 17 60 - 0533 715 66 36 nolu telefonlarından bilgi alabilecekler.
Kampanyaya mama alarak destek olacakların aldıkları mamaları, Anadolu yakasında Çamoluk Dernek Merkezine, Avrupa yakasında mama alacakların da,  Çamoluk Haber'in  Fetihtepe Mahallesi Tepeüstü No:18 Hasköy-Beyoğlu'ndaki merkezine bırakabilecekler. 
Konu ile ilgili olarak Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik, yaptığı açıklamada; "Bizler kuşu ölen çocuğa baş sağlığına giden bir peygamberin ümmetiyiz, bu drama duyarsız kalmamamız gerekir. Çamoluk bizim bu hayvanlarda bizim hayvanlarımız, yazın bize arkadaşlık , dostluk yapan bu hayvanları kışın ortasın da böyle çaresiz bırakmamalıyız" diyerek vartandaşların  konu ya daha duyarlı olmalarını istedi.

 
Kutluca Köyü gönüllüleri, yaklaşık 3 yıldır  kendi aralarında topladıkları paralarla köydeki sokak hayvanlarına mama gönderme işini yapıyorlar.
İstanbul'dan gönderilen mamalar köyde yaşayan vatandaşlara teslim ediliyor.
Mama alan vatandaşlar da,  köyde belli yerlere tabaklar içerisinde bu mamaları  bırakarak hayvanların beslenmesini sağlıyorlar.


Ayrıca, bu yıl Köroğlu Mahallesi gençleri de, İşadamı ve Ak parti Çamoluk Belediye Başkan Aday Adayı Halit Karakuş'un aldığı  15 torba mamayı Köroğlu mahallesine gönderdiler.

Yapılan bu duyarlı davranışların tüm köylerde, dernekler eliyle yaygınlaştırılıp, sahipsiz bırakılan hayvanları Çamoluk'a bırakmak yerine,  her hayvanın kendi köyünde beslenmesini sağlayabilmeliyiz.
Çamoluk'a terkedilen hayvanların tek umutları Çamoluk Belediye çöplüğü olmuş durumda.
Buradan bulabildikleri yiyeceklerle ayakta kalmaya çalışan bu hayvanlar, her türlü hastalığa yakalanma riskiyle de karşı karşıya kalıyorlar.
Lütfen bu konuya duyarlı olalım.
Bir torba da benim katkım olsun diyerek bu drama sessiz kalmayalım.

kampanya için Çamoluk Derneği Banka Hesap bilgileri: TR25 0020 3000 0067 9839 0000 02


Çamoluk Haber


Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2019, 09:58

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205