Işık Adam Osman Hoca Mezarı Başında Anıldı

Talebeleri Osman hocayı ölüm yıldönümünde unutmadılar.

Işık Adam Osman Hoca Mezarı Başında Anıldı

Alucra ve çevresinde, hatta Türkiye genelinde eğitime verdiği  önem ve katkıları ile tanınan Osman Erilli hocaefendi, vefatının ikinci  yıldönümünde İstanbul Beyoğlu Kulaksız mezarlığındaki aile kabristanında,  mezarı başında dualar ile anıldı.

Alucra Hacı Osman Erilli Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları Derneği tarafından organize edilen anma etkinliği, 12 şubat 2023 pazar günü öğle namazını müteakiben, Kulaksız mezarlığındaki  Osman Erilli hocanın mezarı başında başladı.

Öğrencileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, yapılan dua ile son buldu.

Mezarlıktaki programdan sonra, Okçular Vakfında bir araya gelen Osman hocanın talebeleri ve sevenleri burada da osman hocayı hayır dualar ile yad edip andı.

Programdan sonra katılanlara yemek ikramı yapıldı.

Osman hocanın evlatları ve öğrencileri,  programda  gönül insanı Osman Hoca Efendiyi hayırla yadederek andılar.

Herkeste olumlu bir hatırası olduğu gözlenen gönül insanı eğitim sevdalısı Osman hoca, her yıl öğrencileri ve sevenleri tarafından anılıyor.

1960'lı yıllardan başlayıp,  2020'li yıllara uzanan eğitim çalışmalarında,önüne çıkan her zorluğa pes etmeden göğüs germiş ve sonunda  başarıya ulaşmış bir insan Osman Hoca.

Kendisine destek veren üç beş fedakar arkadaşıyla birlikte çıktıkları  bu kutlu yolda, yılmadan, usanmadan, bıkmadan gayret ve çaba sarfederek, Alucra, Çamoluk, Şebinkarahisar, Şiran gibi bir çok ilçe gençlerine eğitim ışığı olmuş Osman Hoca.

Osman hocayı daha iyi anlayabilmek için onu tanıyanlardan, öğrencilerinden dinlemek gerek.

Makamın âli mekanın cennet olsun Osman Hoca!

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2023, 19:02

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
İlyas zoroğlu
İlyas zoroğlu - 1 yıl Önce

Mevlam gani gani rahmet eylesin. Makamı âli olsun inşaAllah

Halis Güven
Halis Güven - 1 yıl Önce

Kıymetli hocamı 1972-1973 yıllarında Alucra Kuran kursundan ölümüne kadarberaberligimiz devam ermiştir.Birlikte Alucra imam hatip için birlikte uzun yıllar çalıştık. Kendisi talebe babasıdır.Benim eğitim hayatımdaki rolünü asla unutmadım unutamam.. Kendisini rahmet ve minnetle anıyorum. Rabbım makamını ali etsin. Selam ve dualarımla.

Selvi Çavuşoğlu
Selvi Çavuşoğlu - 1 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ????

SAMI ÇAVUŞOĞLU
SAMI ÇAVUŞOĞLU - 1 yıl Önce

Çok değerli Hocamızın dua anma gününde bulunamadım ama kalbimde çok derin yerinde yeri var MekanıCennet olsun hiç bir Zaman unutamam Tüm aile fertlerine Saygı ve Sevgilerimi Sunuyorum ve Sizlere Çalışmalarınızda başarılar diliyorum Allah’a emanet olun inşAllah

Rabiya Mürver taştan kara
Rabiya Mürver taştan kara - 1 yıl Önce

Rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun amin

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205