Kıbrıs'a Kutlucalı' Rektör

Kutluca'lı Prof. Dr. İsmail Güleç Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü oldu.

Kıbrıs'a Kutlucalı' Rektör

 

Uzun Yıllar Sakarya Üniversitesinde görev yapan  Prof. Dr. İsmail Güleç, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü oldu.
Kıbrıs İlim Ahlak ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından 2014 yılında Kıbrıs Lefkoşa’da kurulan, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi rektörlüğüne Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü eski Müdürü Prof. Dr. İsmail Güleç atandı.

Rektör Güleç ‘ Amacımız dünyadaki her türlü gelişmeye açık, olayları derinlemesine sorgulayan, eleştiren ve tahlil edebilen, sözlü ve yazılı olarak kendini rahatça ifade edebilen, sosyal iletişim becerileri yüksek, liderlik kabiliyetleri güçlü, bireysel ve takım içinde uyumlu çalışabilecek mezunlar yetiştirmek. Kıbrıs’tayız, Kıbrıs’a güveniyoruz. Kıbrıs’ın yakın bir gelecekte bölgenin yükseköğretim üssü olacağına inanıyoruz ve vakıf mantığı içinde buna katkı sağlamak istiyoruz’ dedi.

İsmail Güleç Kimdir?

Aslen Çamoluk Kutlucalı olan  İsmail Güleç,20 Ekim 1970’te Kadıköy’de (İstanbul) doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kadıköy’de tamamladı. 1989-1990 ders yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi-Belge Yönetimi bölümüne kaydoldu. Üç yıl boyunca Fars Dili ve Edebiyatı bölümünde Prof. Dr. Naci Tokmak ve Prof. Dr. Mehmet Kanar’ın derslerini takip etti. Tarih bölümünden Prof. Dr. Mübahat Kütükoğlu, Prof. Dr. Mehmet İpşirli ile Prof. Dr. Abdülkerim Özaydın’ın derslerini aldı. 1992-1993 ders yılında aynı bölümden ‘iyi’ derece ile mezun oldu.

1994–1995 ders yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Eski Türk Edebiyatı Bilim Dalının Yüksek Lisans programına kaydoldu.

1997–1998 ders yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, Eski Türk Edebiyatı Bilim Dalının Doktora programına kaydımı yaptırdı. Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın danışmanlığında hazırladığı “İsmail Hakkı Bursevî’nin ‘Rûhü’l-Mesnevî’sinin İncelenmesi” isimli doktora tezimi tamamlayarak Prf.Dr. unvanını aldı.

İstanbul Üniversitesi akademik personeli için düzenlenen formasyon kursunu 2003 Mayıs döneminde başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Ocak 2009’da doçent, Şubat 2014’te de profesör oldu.

Kaynak: marmarabasın

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2016, 16:47

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205