Merkeze var Çamoluk'a Yok!

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin il merkezine bağlı 45 köy muhtarına bilgisayar ve yazıcı dağıttı.

Merkeze var Çamoluk'a Yok!

Her zaman olduğu gibi  yine hizmeti yakında olan aldı.
Çamoluk ,Alucra ve Şebinkarahisar'ın Giresun İl Merkezine olan uzaklığı ve ulaşım sorunları nedeniyle bir  çok hizmetten mahrum kalıyor .
Özellikle de Çamoluk'un il Merkezine olan 185 Km. lik mesafesi  bir çok  ihtiyacının görülmemesine neden oluyor.
Giresun'a atanan vali Dursun Ali Şahin İl Merkezine yakın ilçeleri  neredeyse her gün ziyaret edip dert ve sorunlarını dinlerken,Çamoluk'a bu zamana kadar  bir kere gelebilmiştir.
Görülmeyen ve duyulmayan sorunların çözülmesi de zor oluyor vede zaman alıyor.
Giresun Valiliği  bazı Muhtarlara Bilgisayar Eğitimi vererek,Muhtarların bilgisayar teknolojilerinden faydalanmalarını  sağladı.
İl Merkezine bağlı Köy muhtarlarına verilen bilgisayar eğitiminin ardından 3 ay önce muhtarlarla yaptığı toplantıda kendilerine bilgisayar dağıtacağı sözünü veren Vali Şahin, bugün saat 14.00´de Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen bir törenle il merkezine bağlı 45 Köy muhtarına Masaüstü bilgisayar ve çok fonksiyonlu yazıcı dağıttı.
 
Vali Şahin, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada; hayatta hep verdiği sözleri tutmaya özen gösterdiğini ifade ederek, bugün burada verdiği bir sözü daha yerine getirmek için toplandıklarını belirterek "Gönül ister ki bütün muhtarların bilgisayarı olsun ve bilgisayarla iş yapsın. Benim ahdimdir bütün muhtarların Köy Konağı olsun, makam odası olsun, bilgisayarı olsun. Valinin, kaymakamın nasıl makamı varsa muhtarlarında makamı olacaktır. Mahalle Muhtarlarına da bilgisayar temin etme çalışmalarımız bulunmaktadır. Bu sadece bizim gayretimizle olmaz bunun için muhtarlarında çaba harcaması gerekir. Bu bilgisayarlar benim sizlere armağanımdır. Muhtar; Vali´nin, Kaymakam´ın temsilcisidir. Bu bilgisayarları demirbaşa kaydederek vatandaşların iş ve işlemlerini bu bilgisayarlar vasıtasıyla hızlandıracaksınız. Vatandaşlar arasında ayrım yapmadan herkese eşit mesafede hizmet vereceksiniz. Bu bilgisayarlar, sizlerin çalışmalarınızda işlerinizi kolaylaştıracak, prestijinizi artıracaktır. Bilgisayarlarınız hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanın." dedi.
 
Törende bir konuşma yapan Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı Beyazıt Köyü Muhtarı Ertuğrul Oksal´da "Sayın Valimize değerli katkılarından dolayı, İletişim çağında olduğumuz bu zamanda bizleri teknoloji ile buluşturduğu için teşekkür ederiz. Gazete haberlerini internetten okuyabilecek, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt işlemlerini bu bilgisayarlar sayesinde gerçekleştirebileceğiz." diyerek konuşmasını "Sayın Valimize bir konuda daha müteşekkirim sayesinde sigara illetinden kurtuldum. Bu nedenle de kendisine ayrıca şükran ve minnetlerimi sunarım." diye tamamladı.
 
Bilgisayar Dağıtım Töreninde; İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Taşkın, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hasan Karaman ve Merkez İlçe Nüfus Müdürü Coşkun Kıvrak´ta hazır bulundu.
 
Törenin ardından muhtarlara İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hasan Karaman ve Merkez İlçe Nüfus Müdürü Coşkun Kıvrak tarafından Adres Kayıt Sisteminde Muhtarların Yetki ve Sorumlulukları konusunda kısa bir bilgilendirme eğitimi verildi.

Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
muharrem MEST
muharrem MEST - 12 yıl Önce

ÇAMOLUKA NEZAMAN HİZMET GELDİ Kİ ŞİMDİDE .GELSİN İLÇEMİZ ÇAMOLUK 1980 Lİ YILLARDA DAHA İYİYDİ.BENCE KAYMAKAMLIĞIDA ALSALAR DAHA İYİ .EN AZIN DAN YAPILAN HAKSIZLIK LAR ZORUMUZA GİTMEZ:YANLIŞIM VARSA BU KONU DA .DÜLELTİN. SON 10 YILDA ÇAMOLUK GERİ GİTMİŞ TİR 100.95 OY.VEREN HALK .HİÇ BİR HIZMET ALMAMIŞTIR .SÖZDE İLERİ GELEN BİR KAÇ KİŞİ KENDİLERİNE ÇALIŞMIŞ TIR 15 YIL YAVUZ KÖYMEN .SALLADI .YAKLAŞIK 12 YILDIR DA NURETTİN CANİKLİ SALLIYO.AMA BİZ HAK EDİYORUZ.100.DE 95.İN KARŞILIĞI BU OLSA GEREK.ÇAMOLUK GİRESUNA .BAĞLI DEĞİL DİREK ALLAHA BAĞLI.ALLAHA EMANET YAŞIYORUZ:NE DİYELİM BUNADA ŞÜKÜR:.SAYGILARIMLA.MUHARREM MEST:0538 464 92 63:

MANSUR SÜRÜCÜ
MANSUR SÜRÜCÜ - 12 yıl Önce

KELKİT VADİSİ DEDİĞİMİZ ESKİ ŞEBİNKRAHİSAR İLİNİN İLÇELERİNE YENİ BİR İL ŞART EĞER İL OLMA İMKANI YOKSA KENDİMİZE YENİ BİR İL ARAMAMIZ GEREKLİ GİRESUNLA UZAKTAN YAKINDAN ALAKAMIZ YOK NE KÜLTÜR BAKIMINDAN NEDE YAKINLIK BAKIMINDAN ALAKAMIZ YOK ACİLEN GİRESUNDAN AYRILIP KENDİMİZE İL ARAMAMIZ LAZIM...

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

Bizler ÇAMOLUK'lu olarak yöremize sahip çıkıyor muyuz? Öncelikle kendimizde suçu aramak gerekiyor.
İşte FESTİVALLER, Tamamen içi boş olan bir hizmet. FESTİVALLERE HARCANAN insan gücünü ve parayı yörenin kalkınması için SERACILIKTA, HAYVANCILIKTA ve TURİZMDE harcansa bugün çamoluk yardım almaya ihtiyacaı kalmayacaktı.
Ne yazık ki emekli büyüklerimiz iki saat öncesinden cami kapısında namaz vaktini beklemekte, iki tane tavuk beslemiyor, iki tane ağaç dikmiyor, yıllarca hayvan gücü ile ekilen tarlalar ne yazık ki bu gün teknoloji olduğu halde ekilmiyor.
Bizler öncelikle VAR OLDUĞUMUZU İSPATLAMAMIZ GEREKİYOR. Festival alanına gelen büyüklerimiz MAAŞALLAH BU KÖY ZENGİN, PARALAR HAVADA UÇUYOR, AĞALIKLAR İÇİN MİLYARLAR VERİLİYOR, ETLER LAVRULUYOR, DAVULLAR ÇALIP HORON OYNANIYOR , herkes halinden memnun deyip, BEKLEDİĞİMİZ İLĞİ ve ALAKAYIDA BULAMAMAKTAYIZ.
Lütfen festivallere bir son verelim...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205