Müftü Kur'an Kursunu Kapatmaya mı Çalışıyor?

Beş ay önce Çamoluk'a Müftü olarak atanan Adem Ekincioğlu ilçedeki Kuran Kursunun Mescidini kapattı.

Müftü Kur'an Kursunu Kapatmaya mı Çalışıyor?
Haber-Yorum
Çamoluk Müftüsü ne Yapmaya Çalışıyor?
Yıllarca Yüksel Zorbacı Tarafından vekaleten  idare edilen müftülükte sorunsuz yürüyen  hizmetler asil müftünün gelmesiyle sekteye uğramaya başladı .
Yaklaşık 5 ay önce ilçemize asaleten müftü olarak atanan Adem Ekincioğlu'nun  göreve başlamasından kısa bir süre sonra Çamoluk'ta huzursuzluklar başladı.Çamoluk Kur’an Kursu idarecileri ile Çamoluk müftülüğü bazı sebeplerden dolayı(Sebebi ile ilgili anlatılanlar bizde mevcut şuan için yazmıyoruz. Zamana bırakıyoruz.) karşı karşıya geliyorlar . Müftü Bey başlıyor Çamoluk Kur’an Kursu idarecilerine deyim yerindeyse kök söktürmeye. Önce mescidi kapatıyor.Ardından kursun bütün ihtiyaçlarını karşılayan dernek ofisini kapatıyor,daha sonra  şadırvanı sırayla gidiyor ... Hani eskiden bir Milli Eğitim Bakanı varmış da; “Ah şu okullar olmasaydı Bakanlığı ne güzel idare ederdim.” diye söylenirmiş. Müftü Bey de Çamoluk ta ki dini eğitim hizmetlerini kurstaki cami ve şadırvanı ve daha sonra erkek öğrenci bölümünü kapatarak idare edecek galiba.

Yukarıda özetlemeye çalıştığımız iddialar ilk bize intikal ettiğinde bu kadar değildir diye yazmadık. Ancak olayı başka kaynaklardan ve bizzat Müftü Bey'in kendisinden de dinlediğimizde,bize gelen bilgilerin doğru olduğu, hatta ve hatta daha fazlası olduğunu gördük.Müftü Adem Ekincioğlu : Mescidin imamın olmadığını ve mescidin de cemaati   olmadığından dolayı kapalı olduğunu, teravihlerde mescidin açıldığını,cemaatin namaz kıldığını söyledi.Kurs yöneticileri ve vatandaşlar ise olayın daha farklı olduğunu ve müftünün tamamen kurs yöneticilerine inat bu uygulamaları yaptığını söyledi.
Kendisiyle görüştüğümüz Çamoluk Kur’an Kursu dernek yöneticilerinden Halil İbrahim Sürücü: "Müftü Beyi Kur’an kursunda verdiğimiz bir davete çağırdık. Cevaben; “İsmail hoca oradaysa ben gelmem.” dedi. Ayrıca müftü Kursu öğrenci olmadığından dolayı kapattığını söylüyor. Geçen sene 70 öğrencimiz vardı.Bunların 25 i erkek 45 i kız öğrenci. Davetimize Kaymakam Bey Belediye Başkanı ve daire amirleri katıldı ancak müftü katılmadı." diye konuştu

Müftü Makamından Dernekçileri Kovdu

Yukarıda anlattıklarımızla bitmiyor müftü Adem Bey' hakkındaki iddialar.
Dernek görevlilerinden İhsan Yılmaztürk ile yaptığımız görüşmede ise daha vahim olaylara şahit oluyoruz.İhsan Yılmaztürk: "Müftü Bey yeni gelmişti, hem hoş geldin diyelim hemde yaz dönemi eğitimi ile ilgili bilgi alalım nasıl yaparız diye aradım müftüyü. Biraz konuştuktan sonra İsmail Hoca'dan şikayet ettiğini sebebin ise İsmail Hoca'nın pazartesi günü Çamoluk Belediye hopörlörlerinden kursun yaz dönemi eğitim çalışmalarıyla ilgili anons yaptırmak isteği olmuş ve Müftü Bey,İhsan Yılmaztürk’e ya İsmail hoca yada ben diye rest çekti ve “Beni kızdırmayın bu kursu kapatırım.”tehdidinde bulundu." Daha sonra Çamoluk’a gelen ve Müftü'yü makamında ziyaret eden İhsan Yılmaztürk ve arkadaşlarına aynı tavrı sergiliyor. (elinde sigarasıyla birlikte,kapalı mekanda sigara içmek yasak! İçen için72.00TL Müsaade eden ise 5200 TL cezası var sağlık bakanlığı duymasın müftü beyi ) "Kardeşim burada benim dediğim olur ve de olacak siz karışmayın der" ve dışarı çıkmalarını söyler Müftü Bey.
 
 
Müftü beye;

Sn. Çamoluk Müftüsü Adem Ekincioğlu öncelikle böyle bir konuyu Mübarek ramazan ayında asla yazmak istemezdim. Ancak sonra düşündüm ki Ramazan ayı Allah’ın biz kullarına bolca rahmet ,merhamet duyguları verdiği bir ay o nedenle siz de bu yazıdan sonra inşallah akşam kafanızı yastığa koyduğunuzda tekrar düşünür muhasebe yapar  ve yaptığınızdan Allah (cc) razı olur mu olmaz mı bir düşünürsünüz diye yazmaya karar verdim.
Hani bir haber klasiği vardır, Müftünün keçisi çalınırsa haber olmaz, Müftü keçi çalarsa manşetten haber olur diye. Müftü Kur’an kursu açarsa belki haber olmayabilir,zaten onun görevidir. Müftü Kur’an kursunu kapatmaya kalkarsa işte o zaman iş değişir ve haber olur manşete çıkar.
Müftü Bey siz bu kursların nasıl ve hangi şartlarda yapıldığını bilemezsiniz .Orası tamamıyle hayırsever insanların katkılarıyla ve gayretleriyle yapılmış bir eğitim müessesesidir. Bir anda gelip ben devlet görevlisiyim sizi buradan atıyorum diyemezsiniz . Ayrıca  asık suratlı devlet anlayışı geride kaldı artık. Şimdi devlet gülmeye çalışıyor siz de lütfen suratınızı asmayın Müftü Bey. Hele hele bir müftü olarak Kur’an kurslarına hiç asmayın.
Müftülük görevleri arasında, geçmiş dönemdeki bir kaymakamın yazısını eline alıp burası kapalı gözüküyor demek yok,varsa öyle bir yazı müftülük olarak hemen onu meydana getiren sebepleri ortadan kaldırmanız gerekir. Bu kurslar olmadan önce Çamoluk'ta ve çevre birçok yerde İhlas suresi "Gulfü" diye okunuyordu bu kurslardan sonra insanlar "Gulhüve" olduğunu öğrendiler ve öyle okudular belki hala eski düzen okuyan vardır onu da size söylüyorum onları da sizler eğitim çalışmalarıyla düzeltin.Biz kurslarda öğrendik fîl suresinin sonunun  "me’kül" şeklinde okunduğunu. 
Bu gün Çamoluk ta ve köylerde camide namaz kılan 25-55 yaş arası bir çok Çamoluklu orda dini eğitimini aldı. Çamoluklu da emeği çoktur. Lütfen Kursa dokunmayın Müftü Bey!
 
Bu kurslar olmazsa,günlük kapınızdan adam eksik olmaz, kimi yatsı namazında indirim ister, kimi oruçları kış aylarına sabitlemek ister kimi de sizden jet imamlar ister teravih namazını 15 dk.da  kılmak için.
 Müftü bey Öğrenci yok onun için kapatıyorum diyorsunuz müftülerin görevi bulundukları yerlerdeki insanların dini ve ahlaki eğitimlerini almasını sağlamak değil mi? Müftü bey, siz de onu yapın köylere gidip tanıtım yapın kursu insanlara sevdirin ve talep oluşmasını sağlayın. Bizler de sizi destekleyelim Çamoluklu olarak...
Siz bir gün gittiğinizde arkanızdan hayırla yadedelim.
Son dönemlerde bakıyoruz kursta güzel etkinlikler oluyor insanların  kurs’a yönelmesi için.Sizden de beklenirdi ki bunlar yetersiz daha iyisini yapalım ve yüceltelim.
 
Belki örnek olur diye bir anı yazayım Bir önceki dönemde AK Parti Çankırı Milletvekili olan ve aynı zamanda  benim de hocam olan Prf.Dr Hikmet Özdemir, Vehbi Dinçerler’in Milli eğitim bakanı olduğu dönemde  şuan birçoğumuzun  cesaret edemediği bir iş yaptı.Tunceli ye gidip irşad çalışması yaptı neticesinde ise 350 Kur’an kursu öğrencisi adayıyla İstanbul’a döndü.Tunceli de bulunan Kur’an kursu öğrencisi Çamoluk ta neden bulunamıyor Müftü bey, Kursu kapatmayı düşünmeyi bir kenara bıraksanız da biraz bu konuları düşünseniz ben inanıyorum ki çok güzel çözümler bulabilirsiniz.
 
Ama ben yaparım olur diyorsanız onu bilemem onun manevi hesabı size aittir.
Ancak şunu da söylemem gerekir ki Çamoluklu da Kursu kapattırmaz.
Ayrıca Müftü bey cami kürsülerinden haset,kibir Allah’ın sevmediği huylardandır diye siz din görevlileri söylemiyor musunuz? Müftü bey Öyleyse sizdeki bu kin ve nefret niye? bir başka din görevlisine o var diye yemeğe gelmiyorsunuz kandil gecesi herkesle musafaha yapıyorsunuz ve İsmail Hoca gelince arkanızı dönüyorsunuz. Olmaz Müftü bey olmaz. Bu kadar kısa bir zamana sığdırdığınız agresif davranışlar sizin sağlığınızı da bozar.
Hani Üç günden fazla Müslümanlar küs durmazdı , demek ki Çamoluklu sizi örnek alsa kimse kimseyle konuşmaz. 
Yok!Yok! müftü bey yaptıklarınız hiç de iyi gözükmüyor dışarıdan
Akşam yatarken kafanızı yastığa koyduğunuzda uyumadan önce bir daha düşünün müftü bey
ben ne yapıyorum diye
 
Kaymakam bey festivalde kendisinin Çamoluk için hedefini açıkladı “Yüksek okul yapmadan gitmeyeceğim Çamoluk'tan” diye sizinde hedefiniz yapma üzerine olsun Müftü Bey yıkma olmasın.Sizin de hedefiniz   kursu 1. sıraya yükseltmek olsun  Giresun ve Kelkit vadisinde olmaz mı?
Bir örnekte komşu ilçelerimizden Akıncılardan vereyim.Akıncılar girişinde mükemmel denecek kadar disiplinli ve kaliteli hem de ücretsiz, kız çocukları için eğitim veren bir kurs vardı (Çamoluk tan da beş öğrenci Kur’an eğitimi alıyordu) O kurs bundan 3 sene önce iki hocanın kaprisleri ve çekişmeleri yüzünden  kapandı.
İşte böyle lütfen bir daha düşünün Müftü Bey! Hayırlı ramazanlar.
Kazım Karaçoban
 
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
mustafa tepetam
mustafa tepetam - 14 yıl Önce

Mustafa bey yorumlarınız hakaret içerdiğinden yayınlanmamıştır.editör

saffet yılmaztürk
saffet yılmaztürk - 14 yıl Önce

müftü'nün yapmak istediği ortada hala anlaşılmıyormu sizce... buarada zamana bırakdığınız bu yazılarıda yayınlarsanız sevinirim kazım bey

lazoğlu
lazoğlu - 14 yıl Önce

kursun hocası cemaati yok gerekçesiyle pınarlıya ardından kılıçtutana geçici olarak görevlendirilirken nerdeydiniz yeni mi aklınız başınıza geldi
Not: Çamouluk Haber henüz 1,5 aylık bilginize.Bundan böyle sizlerinde gördüğü olumlu, ulumsuz gelişmeler olduğunda bizleri haberdar edin bizde yayınlayalım.Hayırlı Ramazanlar

Talha Ubeyde Kılıç
Talha Ubeyde Kılıç - 14 yıl Önce

işi gücü bırakın müftüyle uğraşın yaw kardeşim sizin işiniz yokmu? ayıp ayıp bide bunu internete taşıyıp kendinizi daha da rezil ediyorsunuz!

Sevgili dostlar ben alucralıyım 5 yıl önce alucralılar ile alucra müftüsü arasında bir sorun oldu diyanet işleri başkanlığı 5 yıldır müftü yollamıyordu normalde çamoluğa da müftü gelmiyordu ama Bereketzade vakfı başkanı Kasım Yağcıoğlu hocaefendi vesilesiyle hem alucra hem çamoluk hemde şebine müftü geldi şimdi de kalkmış bu müftü ne ediyor diye şikayet

Ali Tatar
Ali Tatar - 14 yıl Önce

sen bu haberi, Müftü Beyin varlığından ve müftülüğün Kuran Kursları için yasal olan ve yapılması gereken hukuki işlemlerin başlatmasından ( bu işler Kursu Kapatma değil aksine dahada iyileştirme.) dolayı rahatsız olan bir kaç dernek yöneticisinin ağzıyla bu haberi yapmış bulunuyorsunuz. Ben isterimki sizin haberi anlayışınız daha OBJEKTİF ve gerçekleri yansıtan haberlerle biz okurlarınıza duyurmanızı.
ben müftü bey haklıdır demiyorum ama dernekte haklıdır diyemiyorum.
Not: haberin her iki t

tataroğlu
tataroğlu - 14 yıl Önce

kurs kapalı falan değil ismail beye sorun imamı bile var adı fatih bayramoğlu müftülük tarafından kaymakamlık oluru alınarak görevlendirilmiştir.ismail bey bile arkasında teravih namazı kılmıştır sorun kendisine bunlar iftiradır müftü beye. yakında asparakas,yalan haber yapan bu site çamoluk indinde zor durumda kalacaktır.yeni kurulduğunuz için sansasyonel haber yapın ki millet sizi tanısın ama nasıl.

Not:Sayın yorumcu haberi tekrar dikkatle okumanızı tavsiye ederiz

camoluklu
camoluklu - 14 yıl Önce

olayları daha muftunun geldiği geldiği ilk günden beri takip eden biri olarak söylüyorum: ARKADAŞLAR YANLIŞ YAPIYORSUNUZ. muftu bey son derece kaliteli, birikimli ve şahsiyetli biri. kursta yapmaya çalıştığı ise; orayı hem mevzuat açısından hem de halk nazarında olması gerektiği statüye kavuşturmak. bu birilerinin canını sıkabilir, keyfini kaçırabilir, bizler oyuna gelmeyelim.
hem akıl var mantık var bir müftü niye cami kapatsın, niye kuran kursuyla uğraşsın? o müftü o camilerde görev yaparak,

KASIM
KASIM - 14 yıl Önce

İsterseniz yazmış olmak için yazmayın. Yazdıklarınızın arkasının ve önünün nerelere gittiğini düşünerek biraz daha gerçekçi olmaya çalışın. Kırk yıllık kuran kursu size göre bugüne kadar hukuki değimiydi. Yapmayın Allah aşkına. Çamoluğa ilk defamı müftü geliyor. Bugüne kadar gelip geçen müftüler bu hukuksuzluğu fark edememişler mi. Ayrıca size göre bugüne kadar burada görev ifa etmiş olan mülki heyette suç işlemiş oluyor hukuksuzluğa göz yumdukları için. Çamoluk kuran kursu dernek yöneticileri


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205