Sigara hayatını Kararttı.

Giresunlu sigara tiryakisi 63 yaşındaki Fayittin Yılmaz, damar tıkanıklığı nedeniyle 1.5 yıl önce sol bacağının kesilmesinin ardından sigara içmeye devam edince ikinci bacağını da kaybetti.

Sigara hayatını Kararttı.
Giresunlu sigara tiryakisi 63 yaşındaki Fayittin Yılmaz, damar tıkanıklığı nedeniyle 1.5 yıl önce sol bacağının kesilmesinin ardından sigara içmeye devam edince ikinci bacağını da kaybetti.
Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde sigaraya bağlı sağlık  sorunları nedeniyle tedavisi süren bir süre önce de diğer bacağı kesilen  Yılmaz'ın yaşadıkları adeta tüm yasak ve uyarılara rağmen ''sigara içenlere''  ibretlik oluşturuyor.AA muhabirine, 18 yaşında sigara içmeye başladığını ve 45 yıl günde 3  paket sigara içtiğini anlatan evli ve 2 çocuk babası emekli Yılmaz, 1.5 yıl önce  damar tıkanıklığı nedeniyle sol bacağının dizden altını kesmek zorunda  kaldıklarını söyledi.Buna rağmen sigarayı bırakamadığını ve içmeye devam ettiğini ifade eden  Yılmaz, aynı sorun nedeniyle bu kez sağ ayağının dizden altının kesildiğini artık  tekerli sandalyeye mahkum bir hayat sürdüğünü kaydetti.
-SİGARA İÇENLER BENDEN İBRET ALSINLAR''-
Bu süre içinde anjiyo ve bypass olduğunu, beyin dahil olmak üzere çok  sayıda ameliyat geçirdiğini söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti:''Bir özenti ya da bir heves gibi görerek içmeye başladığım sigarıyı  ilerleyen yıllarda günde üç pakete çıkardım. Bu nedenle ilk ayağımı kaybedene  kadar büyük ve küçük çaplarda başta anjiyo, bypass ve beyinden olmak üzere 19  değişik ameliyat geçirdim. Doktorların bana, sigara kullanmamın ölümüme neden  olacağını ısrarla söylemesine rağmen ben yine de sigarayı bırakamadım. Sonuç  olarak bundan 1.5 ay önce damar tıkanıklığından dolayı sol bacağımı şimdi de  diğer bacağımı kaybettim.''Sigara kullananların kendisinden ibret almasını isteyen Yılmaz,  ''İnsanlar kendi elleriyle kendilerini yakmasınlar. Kimse boş yere intihara  kalkışmasın. Eğer intihar edeceklerse benim halimi görsünler ve sigara içmeye  devam ederek intihar etsinler. Hayatımı şimdiye kadar kimseye muhtaç olmadan  geçirdim. Şimdi ise sigaraya olan acizliğimnden dolayı tekerlekli sandalyeye  mahkum oldum. İnsanlardan, özellikle gençlerden ricam sigaraya bulaşmasınlar,  bedeli çok ağır oluyor'' diye konuştu.
-''KOLLARINI DA KAYBEDEBİLİRDİ''-
Yılmaz'ın ameliyatını gerçekleştiren Ortopedi Uzmanı Doktor Ali Doğru  ise, Yılmaz'ın yaşadığı durumdan sigara kullananların ders alması gerektiğini  söyledi.Doğru, hastası Yılmaz'ın hastaneye şiddetli ve geçmeyen ağrılar nedeniyle  başvurduğunu ifade ederek, ''Hastamızı hemen ameliyata aldık. Şayet ameliyat  yapmamış olsaydık önce kollarını, ardından da hayatını kaybedebilirdi. Hastamızın  ifadelerine göre ilk ayağını kaybetmesine rağmen yine bir süre daha sigara  kullanmış. Bunu anlamakta oldukça güçlük çekiyorum'' dedi.Sigaranın sağlığa verdiği zararın artık çok net olarak bilindiğine ve  bunun her fırsatta dile getirildiğine işaret eden Doğru, hastaları Yılmaz'ın  bundan sonra sigara içmeyeceğini umduklarını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205