Valilik Beyaz Ekmeği Yasakladı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin aldığı kararla yine gündemde

Valilik Beyaz Ekmeği Yasakladı
 Sağlıklı ekmek konusunda bir çok tartışmanın yapıldığı ülkemizde son olarak Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in aldığı kararlar basında büyük yankı uyandırdı.
Daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği beyaz ekmek yerine kepek oranı yüksek ve tam buğday unundan üretilen ekmeklerin tüketilmesine ilşkin düşüncelerini Giresun'da Vali Dursun Ali Sahin  yürürlüğe koydu.
Alınan karala birlikte bundan böyle valilik çalışanlarının yemek yediği yemekhanede beyazlaştırılmış ekmek kullanılmayacak.
Beyazlaştırılmış ekmek yerine, tam buğday ekmeğinin tüketileceği açıklandı.  

Uygulamayla birlikte Ülke çapında başlatılan,kepekli ekmeğin yaygınlaşması, un veriminin arttırılması ve buğday tasarrufunun sağlanması öngörülüyor.
Uygulama ulusal basında da geniş yer buldu.

Vali Şahin basın mensuplarının konuyla ilgili sorusu üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın beyaz ekmek tüketiminin azaltılmasına yönelik kampanya başlattığını hatırlattı.

 Kampanyayı Giresun'da yürütmeye başladıklarını ve beyaz ekmeği ilk olarak kendi yemekhanelerinden kaldırdıklarını kaydeden Vali Şahin, şunları söyledi:

 ''Bu uygulama kaymakamlıklarımızda da olacak. Ekmeğin israfının önlenmesi ile beyaz ekmeğin de bir tarafa bırakılarak tamamen unlu ve kepekli ekmeğe yönelme güzel bir olay. Bu zamana kadar bu durumun gerçekleşmemesi gecikmiş bur durum. Ancak bu beyaz ekmeğin azaltılması hangi zamanda olursa olsun olması gereken bir uygulamaydı. Vatandaşlara tavsiyem beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği ve kepekli ekmek tüketsinler. Ben yaklaşık 5 yıldır beyaz ekmek yemiyorum ve kepekli ekmek daha faydalıdır diyorum.''

Çamoluk Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205