2015'de Köylerin çöpü de toplanacak

Çamoluk Kaymakamlığı ve Çamoluk Belediyesi işbirliği ile köylerin çöpleri toplanacak.

2015'de Köylerin çöpü de  toplanacak

 Çamoluk' ve çevre ilçelerin köylerinde ki en büyük problemlerden bir olan,evsel atıkların ulu orta atılmasına bundan böyle, Çamoluk Köylerinde son verilecek.

Çamoluk Kaymakamlığı ve Çamoluk Belediyesinin ortaklaşa yürütecekleri çalışma ile, haftada bir gün, tüm köylerin çöpleri toplanacak.

Çamoluk Kaymakamlığı peojenin maddi kısmını karşılayacak,Çamoluk Belediyesi de araç ve personeli ile görev yapacak.

Her köy için haftada bir gün tayin edilecek ve o gün belirtilen köylerin çöpleri toplanacak.

Çöp toplama işi için,Giresun il özel idaresinden köylere verilmek üzere çöp konteynerlerı gönderildi.

Kontaynerlerın,köylerin ihtiyaçlarına göra dağıtımı yapılacak.



YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 9 yıl Önce

Öncelikle emeği geçen insanlara teşekkür ederim. Kıymetli dostlar, bugün TEKNOLOJİ o kadar gelişti ki, ÇÖPÜN SUYUNDAN ENERJİ ELDE EDİLMEKTE. Yine KATI ATIK dediğimiz tüm atıklar GERİ DÖNÜŞÜM ile tekrar sanayiide kullanılmakta. Benim bir tavsiyem, köylerden de ÇÖP TOPLANACAK ise, kesinlikle KATI ATIK AYIRMA İSTASYONU MUTLAKA KURULMALI. Bu istasyon sayesinde çöp toplama merkezinde oluşacak çirkin görüntü ve çevre kirliliği ortadan kalkmış olacaktır. ÇÖP SUYUNDAN ELEKTRİK ÜRETİLDİĞİNİ acaba bu gün kaç insanımız bilmekte. Evet, iki adet organik beslenen ineğiniz var ise, bir evin ısınma ve ocak gazınızın ihtiyacını karşıladığını biliyormuydunuz. Bu sisteme BİO GAZ denmekte olup, bu gün az gelişmiş ülkelerde dahi hayvansal atıklardan BİO GAZ tesisi çoğu evlerin bahçesinde mevcut. Yıllarca yakılan TEZEK duman olup havaya gitmekte iken, bu gün aynı TEZEKTEN GAZ ÜRETİLDİKTEN SONRA ORGANİK OARAK BAHÇE GÜBRELENMESİNDE KULLANILMAKTA.

Kemal
Kemal - 9 yıl Önce

Bildiğiniz gibi 13 aralık akşamı Çamoluk Dernek lokalinde belediye başkanımız, sayın Savaş AKARÇEŞME Çamoluk için yapılan ve yapılacak PROJELERDEN bahsetti. Kıymetli dostlar, Başkanımız en büyük ve sürekli ilçemize GELİR GETİRECEK PROJESİNİ açıkladı, HİDRO ELEKTRİK SANTRALİ. Bu proje gerçekleştiğinde, ilçemiz belediyesine sürekli sabit bir gelir geleceği gibi, bir çok büyük ZİRAAT İLE UĞRAŞAN iş adamlarımız yöremizde SERA ile meyve ve SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ için çalışmaları olacağını düşünmekteyim. Ucuza mal olacak enerji ile iş adamlarımıza uygun fiyata elektrik verildiğinde insanlar YATIRIMLARINI BÖLGEMİZDE YAPMAYA ÇALIŞACAKTIR. Örneğin, bir TAVUK ÇİFLİĞİNİN en büyük giderlerinden birisi olan elektriktir. Etlik CİVCİV YETİŞTİRİCİLİĞİNDE, gerek ısınma ve gerekse havalandırma sürekli takip edilmekte olup, ISITMA SİSTEMLERİ GENELDE ELEKTRİK İLE SAĞLANMAKTADIR. Savaş Hocam başarılarınızın devamı en içten kalpten diler, YOLUNUZ AÇIK OLSUN. Kemal KUŞCUL - ZAGPA, BAYIRKÖYÜ

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205