Çamoluk Belediyesine 320.000 TL'lik Haciz

İş Kazasında hayatını kaybeden,Aydın Sürücü'nün varisleri, Çamoluk Belediyesine açtıkları davayı kazandılar.

Çamoluk Belediyesine 320.000 TL'lik Haciz

2006 yılında Çamoluk Belediyesine ait, Çöp toplama aracında, iş kazası sonucu hayatını kaybeden Aydın Sürcü'nün varisleri tarafından, Çamoluk Belediye Başkanlığına ve Sigorta şirketine açtıkları tazminat davası yargıtay da sonuçlandı.

Yargıtay tarafından  onanan dava sonucuna göre, 307.000 TL Çamoluk Belediyesi ve 89.000TL'de sigorta şirketi tazminata mahkum edildi.
Sonuçlanan  dava nedeni ile, tazminatın ödenmesi için davacı tarafın avukatı, Çamoluk Belediyesinin banka hesapları ve taşınmazlarına haciz kararı çıkarttı.

Çıkarılan haciz kararı nedeni ile, Çamoluk Belediyesinin ödemeler noktasında kilitlendiği bildirildi.



Çamoluk Beldiyesi, hesaplara ve taşınmazlara konan haciz sorununu aşmak için görüşmelere başladı.

Görüşmeler her iki tarafın avukatlarınca yürütülüyor.

Olay nasıl oldu:

2006  yılında işçi Çamoluk Belediyesinde Temizlik işçisi olarak çalışan, Aydın Sürücü, Alim Selimoğlunun kullandığı Beyoğlu Belediyesi tarafından Çamoluk Belediyesine hibe edilen Çöp arabası ile iş kazaası geçirdi.

Kaza sebebi ile 2006 yılında hayatını kaybeden Aydın Sürücü'nün varisleri, kendilerine verildiğini iddia ettikleri sözlerin yerine getirilmemesi nedeni ile 2010 yılında Çamoluk Belediyesi aleyhine tazminat davası açtılar. Yaklaşık 3 yıl süren dava 2013 yılında varisler lehine sonuçlandı.
Yargıtaya giden dava Aralık 2015'de yine varisler lehine onandı.
Onama sonucunda, Aydın Sürücü'nün vekili olan avukat, Çamoluk Belediyesinden parayı tahsil edebilmek için  Belediye hesapları ve taşınmazlarına haciz kararı çıkarttı.

Belediye Davaya Duyarsız kaldı

2010 yılında açılan ve 2013 yılında sonuçlanan davaya ve yargıtay sürecine,Çamoluk Belediyesinin müdahil olmadığı, belediyenin  gıyaben yargılandığı açıklandı.

Ortaya çıkan tazminat rakamı için her ay 1500 TL faiz işlediği iddia edildi.

Çamoluk Haber


Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2016, 21:27

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 8 yıl Önce

önce iş güvenliği. inşaat firmasinda çalişirken, şantiye alanina gidecek olan çalişani sgk'li yapmadan ve iş güvenliği kitapçiği okutmadan ve kendisine zimmetli baret, emniyet kemeri, iş ayakabisi ve fosforlu iş gömleğini giymeden iş sahasina girmesi kesinlikle yasakti. üzülerek belirtmek isterim ki, Allah göstermesin, ilçemizde gözlemlediğim kadari ile, iş kazasi olma riski yüz yüz. evet her an kazaya sebep verecek şekilde çalişmalar yapilmakta. örneğin bir fotoğraf gördüm, damperli kamyon üzerinde ki miciri boşaltırken, damper kapağinda oturan ve hiç bir iş güvenliğini almadiği, iş güvenliği almadiği gibi, dökülen micirdan çikan tozu teneffüs etmekte. ülkemizde iş kazaları kader olmamalı. yetkililer insanları eğitmeli ve iş sahasında uygulamaları gerekiyor. özellikle, ilçemizde güzel bir çalışma azmi yakalanmış iken, ne olur, daha dikkatli olalım. kurallara uymayanları uyaralım. bize bir şey olmaz abi sözünü unutalım... zagpa - bayırköyü

ali saka
ali saka - 8 yıl Önce

basarılar belediye spor camoluk gunes dogacak sizlerin sayesinde teşekkurler camoluk spor

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205