Çamoluk Pazarcıları Etiket Konusunda Israrcı

Çamoluk Pazarcıları sattıkları ürünlere etiket koymama konusunda ısrar ediyorlar.

Çamoluk Pazarcıları Etiket Konusunda Israrcı

Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği, Çamoluk'taki yetkililerin uyarıları ve yapılan haberlere rağmen Çamoluk Pazarında tezgah açan pazarcı esnafı, sattıkları ürünlere etiket koymama konusunda ısrar ediyorlar.

Özellikle bayanların etiket konusundaki sıkıntılarını Çamoluk Haber  aracılığı ile dile getirmelerine inat,ü esnaflar etiket konusunda umursamazlıklarını sürdürüyorlar.

Daha önce bu konular ile ilgili açıklama yapan Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu;Tüketici Kanunun 54’üncü fiyat etiketi maddesine göre çıkarılmış bulunan yönetmelik perakende satışa sunulan ürünlerin üzerinde fiyat etiketi bulunmasını zorunlu kıldığını söyleyerek, “Ayrıca etikette yazılı olan fiyat tüm vergiler dahil ve TL cinsinden olmalıdır. Bu yükümlülüklere aykırı davranan kişi ve kuruluşlara 6502 sayılı tüketici kanunun 77. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanır. Vitrin ve raftaki ürünlerde fiyat etiketi bulunmadığı taktirde tüketicilerin bu durumu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bildirmeleri halinde etiketsiz her bir ürün için ayrı ceza uygulanacaktır. Tüketiciler bu konudaki şikayetleri www.tuketici.gtb.gov.tr adresine ürünün fotoğrafını çekip koyarak göndererek bildirmeliler” diyerek vatandaşları uyarmıştı.

  Çamoluk'taki yetkililerin bu konu üzerine biraz daha hassasiyetle eğilmelerini rica ediyoruz.

Fotoğraflar: 19/10/2020 tarihli Çamoluk Pazarından güncel.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2020, 10:16

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Orhan Torun
Orhan Torun - 4 yıl Önce

Çamoluk türkiyenin en pahalı ilcesi buna bir duzenverilsin yetkilire duyulur gelen gurbetcile r yakinilcelere gidiyor esneflarin bilgisi duyrulur

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205