Çamoluk Rahatsız!

Çamoluk'ta kapanan kurumlara bir yenisi daha ekleniyor.

Çamoluk Rahatsız!

Çamoluk'un elektrik dağıtımını  yapan, Aksa elektrik, tahsilat bürosunu kapatıyor.
Yaklaşık  bir aydır, "sistem yok" gerekçeleri ile vatandaşları PTT ve Ziraat Bankası şubelerine yönlendiren Aksa Enerji yetkilileri, sonunda gerçek niyetlerini ortaya koydular.

Maliyet artışı ve eleman sıkıntısı gibi gerekçeleri öne sürerek, Çamoluk tahsilat bürosunu kapatacaklar.
Her geçen gün resmi hizmet kurumlarından birini daha kaybeden Çamoluk'ta vatandaşlar ortaya çıkan bu duruma tepkililer.

Yaklaşık 15 gündür Çamoluk Haber'i arayarak tepkilerini ortaya koyan vatandaşlar, "Bu durumu asla kabul etmeyeceğiz"  dediler.

Muhatarından memuruna,esnafından çiftçisine kadar, tek ses olan bir çok Çamoluklu, yapılanın Çamoluk'u cezalandırmaktan başka bir şey olmadığını ve bu konuyu gerekli tüm platformlara taşımaya da hazır olduklarını dile getirdiler.

Aksa Elektrik yetkililerini arayarak konu hakkında bilgi almak isteyen, Çamoluklu yetkili ve vatandaşlara, elektrik firması tarafından, tasarruf tedbirleri ve mevcut elemanları arıza tespit  işlerinde kullanmak istedikleri ifade edildi.

Olaya tepki gösteren vatandaşlar; Aksa Enerji tahsilat bürosunun kapatılması, en büyük zararı, özellikle yaz aylarında memleketine gelen gurbetçilere verecek dediler.
Gurbetçilerin memleketlerine geldiklerinde ve gidecekleri zaman   yapacakları, saat açma, kapama ve tüm abonelik işlemleri için Alucra'ya gitmek zorunda kalacaklarını söylediler.
PTT ve Bankanın saat endeksi konusunda bir bilgi veremeyeceğini, yalnız ca mevcut faturalandırılmış borcu alacağını ifade ettiler.

Büronun Alucra'ya taşınması ile birlikte konu ile ilgili Çamoluk'ta ki hizmetlerin bir çoğunda aksama olmasınında kaçılmaz olacağını iddia ettiler.

Aksa Enerjinin bu uygulamayı daha önce Giresun'un Çavuşlu, Çanakçı ve Piraziz  gibi ilçelerinde de gündeme getirdiği ancak ortaya konan tepkilerden sonra şirketin geri adım atarak bu işten vaz geçtiği açıklandı.

Çamoluk Sahipsiz mi?

İl Mekezine 185 Km'lik uzaklığı ile bir çok mağduriyeti yaşayan Çamoluk, ilçe olduğu günden bu zamana bir çok kamu kurumunu kaybetti.
Özellikkle Kış aylarında, zorlu kış  şartlarında Alucra'ya gitmenin ne kadar zor olduğu herkes ce bilinmesine rağmen, Çamoluklunun kamu hizmetlerinden uzaklaşmasına sebep olmak akılcı bir yaklaşım değildir.

Çamoluk'a sahip çıkması gereken Siyasetçiler,STK'lar, bürokratlar  ve halk olarak bu duruma dur demeliyiz!
Bir şirketin ticari kaygısı için, bir ilçenin vatandaşını feda edilmemelidir.
Bu şirketler ihaleyi alırken Çamoluk aynı yerinde ve Giresun'a 185 Km uzaklıktaydı, şimdi de mesafe 185 km.  Ne değişti de firmanın ticari kaygıları depreşti.

Bizler Çamoluk Haber olarak konunun takipçisi olacağız.

Yaz aylarında  memleketlerine gelecek vatandaşlarımızı canından bezdirecek olan bu uygulamanın  hayata geçmemesi için, tüm Çamolukluların, tepkilerini yetkililer nezdinde ortaya koyması gerekir.

Bugün tahsilat bürosunu alan şirket başka bir gün de arıza müdahaleyi alır.

İşte o zaman, Çamoluk'ta meydana gelecek arıza için Alucra'dan gelecek ekibin beklenmesi demek, Çamoluk'u karanlık günler bekliyor demek.

Çamoluk Haber


Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2017, 21:11

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Suleyman kose
Suleyman kose - 7 yıl Önce

İyı olur inşAllah .biraz daha bekleyelim..

Muhlis EKİNCİ
Muhlis EKİNCİ - 7 yıl Önce

Çamoluğun derdi çamolukta oturan nüfusun az oluşu.Bu soruna çözüm çamolukta ev yapmayı ve yerleşimi kolaylaştırmak gerekiyor.Hazine arazilerinin arsa üretip,ev yapmak şartıyla vatandaşa sembolik bir fiyata dağıtmak.Bin liraya 200 metrekare.5000 liraya 500 metrekare gibi.Bunu yapın tüm sorunlar biter.

Erol sürücü
Erol sürücü - 7 yıl Önce

Sadece tahsilat değil yeni abenelikde yapılmıyor bundan sonra Alucra gideceğiz

Murat kasap
Murat kasap - 7 yıl Önce

İnsanlar çamoluğa zor ulaşırken birde alucraya nasıl gidecek bunun maliyeti aksa elektirikten daha fazla olacak aksa elektirikten öncede başka bir firma vardı onlar zarar etmiyorda aksamı zarar ediyor asla büronun ordan gitmesini istemiyoruz

Nurettin duyan
Nurettin duyan - 7 yıl Önce

Abi başka şirketlerde var ama bizi zorluyorlar kişiler belli birlik olursak hiç bir şey yapamazlar zor kanaat geçinen insanlar birde yol parası verip aluçraya gidecek önce kaçakları önlesinler

Mesut nazlı
Mesut nazlı - 7 yıl Önce

Çamoluktan Tedaş'tan ağzından öğrendim gidecek diyorlar bir de markette belediye encümeni Remzi tonbul siyasetçisin çok konuşuyordun siyasetin hakkını verin markette sakız satmaya benzemez bu işler yürek ister akpartilisiniz ama hiç icraat YÖK ama milleti kandırmayın herkes cebine bakar nerde çamoluğun siyasetçileri nerde Telekom kapanmayacak dediler uyuyun çamoluklular ilçe elden gidiyor biz herzaman Giresun ve alucraya mahkumuz Çamoluk akparti siyasetçilerini hadi çamoluktan elden gidiyor belediye başkanı ne işe yarıyor anlamıyoruz ama herzaman Çamoluk alucraya gebeyiz böyle menfaatçi siyasetçileri konuştunuzmu mangalda kül bırakmıyorsunuz çözüm bulun

Faruk B......
Faruk B...... - 7 yıl Önce

Çamoluk tan hiç bişey olmaz ne siyaseTc işinden bahsediyorsunuz. Memleket elden gidiyor . Kimin umrunda. Oy dedin mi pes pese arabalar Allah aşkına ne bekliyoruz. İstanbul fikirtepé gibi yikılıp yapilsa yeniden bizim insanimizda var. Anlayana.... aksa gidiyormuş gidersen git lan başka firma mi yok. Camoluk çamoluk olalı sanki böyle şeyler görmedi.

Kerim
Kerim - 7 yıl Önce

Beter olun yavsaklar! Beyefendiler rahatsizmis! Bunlar daha iyi gunleriniz. Ilahiniz hasta ve artik size yamuk yapacak hatta burnunuzdan getirecek iste o zaman anlayacaksiniz insanligin ve hukukun ne demek oldugunu...serefsiz islamci kazim! Hesabin yakindir.


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205