Çamoluk'ta Kuraklık Kapsamına Alındı

Kuraklık kapsamında desteklenecek ilçelere arasına Çamoluk'ta katıldı.

Çamoluk'ta Kuraklık Kapsamına Alındı

Ülkemizde yaşanan kuraklık nedeniyle 42 il kuraklık kapsamına alınarak üreticilerin desteklenmesi yönünde karar alınmıştı.

İlçemizde de büyük oranda hissedilen kuraklık, Giresun iline bağlı olması ve Karadeniz bölgesinin aldığı yağış miktarı nedeniyle  bu kapsamda değerlendirilmemişti.

Yapılan çalışmalar sonucunda Giresun'dan ayrı olarak Şebinkarahisar Alucra ve  Çamoluk'un da kurarklık kapsamına alındığı açıklandı.

Konu ile ilgili yapılan çalışmalar ves sonucu hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Şebinkarahisar Ak Parti İlçe Başkanı Nejat Okuyar müjdeli haberi bölge çiftçisine duyurdsu.

Nejat Okuyar yaptığı açıklamada: 

"Ülkemizde 2021 yılı içerinde iklimsel faktörlere bağlı olarak gerçekleşen yetersiz yağış sebebiyle oluşan kuraklıktan zarar gören çiftçilerimizin zararları devletimiz tarafından karşılanacak..

Giresun ili geneline yağan yağmur miktarı ile birlikte değerlendirme yapılarak kuraklık kapsamına alınmayan ilimizden bağımsız olarak, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri 0192021 tarihli Cumhurbaşkanı kararı ile kuraklık kapsamında yer alan iller arasına alınmıştır.

Dönüm başı ortalama ℅70 dolaylarında bir kuraklık zararı temin edilecek ilçemizde,çiftçilerimiz yaklaşık 8 Milyon gelir kaybı desteği almaya hak kazanacaklardır.

İlçemizle birlikte Alucra ve Çamoluk ilçelerimizin de bu kapsamda değerlendirilmesi sürecinde; desteklerini esirgemeyen ve çiftçilerimizin bu mağduriyetini karşılayan başta Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli'ye, Giresun Milletvekillerimiz Cemal Öztürk , Kadir Aydın , Sabri Öztürk , Tarım il ve İlçe Müdürlüklerimize, İlçe Ziraat odası başkanımıza teşekkür ediyorum.

Çiftçilerimize hayırlı olsun"dedi

Çamoluk Haber

..

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2021, 15:38

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205