Çamoluk'ta Utandıran İddia

Çamoluk'ta ortaya atılan iddia "Bu kadar da olmaz" dedirtti.

Çamoluk'ta Utandıran İddia

Çamoluk'ta hizmete açılan zincir marketlerin, açılış nedeniyle ve zaman zaman açıkladıkları indirimli ürünlerin, vatandaşlar ilçeye gelmeden bazı esnaflar tarafından alınarak kendi dükkanlarında fahiş fiyata satıldığı iddia edildi.

Ortaya atılan iddialar arasında bu kadar da olmaz dedirten yöntemlerin kullanıldığı ifade edildi.

Market çalışanlarının ve yetkililerinin bir kişiye belli adetten fazla ürün satmadıkları ancak; suistimalcilerin bu kuralı da aile ve akraba bireylerini kullanarak aştıkları dile getirildi.

Aç gözlülük olarak ifade edilen bu davranışı ilçedeki tüm esnafların değil; vatandaşın faydalanması gereken indirimleri özellikle; köylerdeki vatandaşların ilçeye gelmeden gasp edip daha sonra aynı ürünleri vatandaşlara yüksek fiyattan satan aç gözlülerin olduğu iddia edildi.

Zincir market çalışanları bu konu ile ilgili olarak; "Biz başedemiyoruz. Adama en fazla bir yada iki kilo yada adet verdiğimiz ürünleri daha sonra; oğlu, kızı, hanımı,ve akrabaları gelip talep ediyor. Mecbur vermek zorunda kalıyoruz. Vatandaşlar çarşıya gelmeden indirimli ürünlerin reyonları boşalıyor. Vatandaşlar geldiği zamanda bize kızıp sinirleniyorlar; " İndirimli ürün diyorsunuz ama raflar boş" diyerek. Bizler buna önlem alamıyoruz. Bizim aldığımız önlemleri baypas edebiliyorlar" diye konuştular.

Özellikle Süt, şeker, sıvı yağ,çay gibi ürünlerin indirime girdiğinde; bazı aç gözlü  ilçe esnafının bu ürünleri vatndaşlardan önce alarak kendi raflarına dizdikleri yönündeki iddialar, ilçe merkezinde de vatandaşlar tarafından sıkça dile getiriliyor.

YAZIK!

Kendi gibi perakendeci olan mağazaların  indirimli ürünlerini alıp daha sonra da, vatandaşlara  fahiş fiyata satmak ticari ahlaksızlıktır.

Vatandaşın hakkını gasp etmektir.

Bundan sonra; Çamoluk Haber olarak böyle yapacak esnafları belgeleyip ifşa edeceğiz.

İlçe halkımızdan da bu konuda duyarlı olmalarını, bundan sonra  böyle bir durum ortya çıktığında, kendi hakkını gasp etmeye çalışan açgzlüleri belgeleyip bize göndermeleri halinde, biz de bunu yayınlayıp ifşa edeceğiz.

Esnaf toptancısından mal temin etmesi gerekirken, vatandaşa yönelik indirimlere göz dikmemelidir.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2022, 19:05

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet duvarbaşı
Mehmet duvarbaşı - 2 yıl Önce

Gayet normal. Ben almıyorum. Kimse kimsenin kaşına gözüne meraklı değil. Yerelden alın, memnuniyetsizliğiniz varsa muhatabının( işletme sahibinin ) yüzüne söyleyin. Düzeltmezse deşifre edin. Adını ulaşa market dediğimiz, niye böyle diyorsak bunuda anlamıyorum. Muhatap kim. Gariban senin benim sömürğlen evladımız. Yazık. Yeri gelmişken Tarım KREDİ kooperatifi marketi Çamolukta niye yok. Ulaşa olması gereken market bu olmalı.

Yücel suda
Yücel suda - 2 yıl Önce

Saygı deyer cam oluk belediye başkanım ve yerel gazeteler yapacağınız tek şey a 101 bumin markaları belli bu ürünler zabıta tarafından bakılıp denetlensin eyer bir üç kağıt var ise en ağır ceza verilsin bu marketlere gerekirse bi ay kapanma cezası verilsin çamoluk bizim oradaki garip guraba bizim bu sırtlanlara insanımızı doldurmayalım buradan çamoluk kaymakamına ve belediye başkanımıza saygı selam gönderiyorum fakir fukarayı kim hakkini yerse yesin kendimde dahil rabbim kefen bile nasip etmesin yazıklar olsun bu ülke bu millet bu devlet bizim kim kim bu millete fırsatçılık yapar ise kim bu devlete ihanet ederse silahindan bulsun

Erol bakan
Erol bakan - 2 yıl Önce

Gozlerini Bir Avuc Toprak Doyurur
Eger Camoluk Erzincan Iline baglanirsa
Camoluk Daha sa buyur vatandasa kazik Atan Firsatcilarda Silinir Gider

Durmuş sivri oğlu
Durmuş sivri oğlu - 2 yıl Önce

Evet doğru bunu yapan esnaf arkadaşlarımız var

Adnan metin
Adnan metin - 2 yıl Önce

Çok güzel konuya deginmişsiniz .sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum.tam bir ahlaksızlık .kınıyorum

Rumuz
Rumuz - 2 yıl Önce

Çok güzel konuya deginmişsiniz .sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum.tam bir ahlaksızlık .kınıyorum

Muammer tepetam
Muammer tepetam - 2 yıl Önce

Allah a şükür yeni bir olay değil,her zaman yapılan olaylar

Hüsrev DOĞAN
Hüsrev DOĞAN - 2 yıl Önce

Türkiye’de ilk oluyor


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205