Çamoluk'un Geleceği Organik Tarımda

Çamoluk Belediye Başkanı vatandaşları Organik tarıma davet etti.

Çamoluk'un Geleceği Organik Tarımda

Son yıllarda yaptığı organik tarım girişimler ile dikkat çeken Çamoluk, bu alanda ciddi adımlar atmaya devam ediyor.

Bal ile başladığı ticari ürün yelpazesine, Kurufasulye,Ceviz,Kuşburnu, Kara Dut, Siyez Buğdayı, ile çeşitlendiren Çamoluk şimdi de organik tarım havzası oluyor.

Konu ile ilgili olarak Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz Çamoluk Haber'e açıklamalarda bulundu.

Fatih Düz, 2020 yılında Çamoluk'un organik tarım havzası olması için 1,200,000 Tl yatırımın yapılacağını açıkladı.

Özellikle üretilen ürünlerin ambalajlanması için kurulan paketleme tesisinin kapasitesinin arttırılatrak üreticilerin hizmetine sunulacağını açıkladı.

İşte Fatih Düz'ün konu ile ilgili olarak yaptığı açıklama:

Çamoluk Haber

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Gücenmez
Ahmet Gücenmez - 4 yıl Önce

Başkanın ifade ettiği konu sadece, Çamoluk’un değil ülke kalkınmasının da temel taşı. Tarımı hayvancılığı küçümsedikçe bağımsızlığımızı her geçen gün daha da kaybediyoruz. Bu yol en doğru yol.

mustafa aydınoğlu
mustafa aydınoğlu - 4 yıl Önce

fatih başkanım bu konuda ve diğer birçok konuda çamolugun kalkınmasını yakın ve uzun vadede sağlayacak birçok proje hazırlayıp çamoluk dernegine ve eski belediye başkanına vermiştim ama insan yerine koyup bir tşk bile eden olmadı isterseniz yeniden bir çalışma yapabilirim .madem ilk olarak çareyi tarımda arıyorsunuz bu konuda ziraat fakültelerinin biriyle işbirliği yapın bilimsel açıdan degerlendirilsin çamoluk iklimi topragı bu doğrultuda harekete başlansın devlet bu konuda her yardımı yapıyor .benim telim sizde mevcut arayın bende size araştırma sonuçlarını göndereyim saygılarımla Allaha emanet olunuz!!!!!!!

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205