Çamoluk'a 2 Adet Gölet yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu açıkladı,Çamoluk'a 2 adet gölet yapılacak

Çamoluk'a 2 Adet Gölet yapılacak
 kutluca Köyü ve Gücer köyüne yapılması planlanan göletler için,yapılacak kamulaştırma planları  Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, tarafından imzalandı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından inşa edilecek Çamoluk Gücer ve Kutluca Göletleri için gerekli kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla kamu yararı kararı alınması hususunda olurlar düzenlendi. DSİ Genel Müdürlüğü’nce düzenlenerek Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu’na sunulan olurlar Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından aynı gün imzalandı.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından kamulaştırma yapılabilmesi için olur verilen Çamoluk Gücer Göleti ile bin 610 dekar, Çamoluk Kutluca Göleti ile de 719 dekar araziye su temin edilecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu tesislerin hizmete alınmasıyla yöredeki çiftçilerin aynı topraklardan daha fazla gelir elde edeceklerini ifade etti.

Kaynak: Aydındere 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 9 yıl Önce

Yol kenarında bir TARLANIZ var, ancak bu tarlanın suyu yok. Oysa basit bir TEKNİK ile, bu tarlanızda çok rahat meyve ağacı yetiştirebilirsiniz. Tarlanıza ağaçları dikmeden önce, her iki meyve aralığına denk gelecek şekilde BİR METRE ENİNDE, BİR METRE DERİNLİĞİNDE tarlanızın boyuna HENDEK KAZIYORSUNUZ, yani iki ağaç arası 6 Metre olduğunu düşündüğümüzde üç metre boşluğa hendeği kazıyoruz. Bu hendekler TARLANIN HER YERİNE kazıyoruz ve en sonunda fazla su tarladan tahliye ediliyor. Suyu, yola yağan yağmurdan temin ediyoruz. Yola yapacağımız ufak bir çukur ile suyu tarlaya akıtıyoruz. Temmuz ayında M2'ye 15 litre yağmur yağdığını ve en dar yol üç metre olduğunu, 200- 300 metrelik bir yoldan akan suyu hesapladığınızda, ciddi bir su temini ettiğinizi göreceksiniz. Hendekler TAM DOLDUĞUNDA BİR AY HİÇ YAĞMUR YAĞMASA DAHİ, ağaçlarınızın su ihtiyacı karşılanmaktadır. Bilindiği gibi, en organik su, YAĞMUR SUYUDUR. YAĞMUR SUYUNU MUTLAKA DEĞERLENDİRMEMİZ GEREKLİ.....

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 9 yıl Önce

Kutluca GÖLET SUYU toplama havzasının yüksekliği 29 metre olup, suyu tarlaya göndermeden önce HES usulü ELEKTRİK ÜRETİMİ düşünülmemiş. Gerek suyu daha yüksek kesime göndermek için gerekli olacak enerjiyi elde edilebileceği gibi, kışın fazla su akışı ile sokak lambalarında ve diğer yerlerde kullanmak mümkün. Proje beş yıl sonra hayata geçecek olup, yörenin ekonomisini değiştirecektir. Özellikle TATLI SU BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ ve KAZ -ÖREDEK yetiştiriciliği unutulmamalıdır. Ülkemizde ne yazık ki SU KONUSUNDA çok uzak kalmaktayız. Üç tarafımız DENİZLER ile çevrili olduğu halde, ULAŞIMI karayoluna ağırlık vermekteyiz. KUTLUCA GÖLETİ sonrasında, yöre halkı MEYVE ve SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE ekonomik kazancı olması için, şimdiden gerekli bilgileri öğrenip, su akmaya başladığında hızla ekonomiye katkı sağlanmalı.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205