Çamoluk'ta Ahırlar İlçe Dışına Taşınıyor

Çamoluk ilçe merkezinde bulunan ahırlar, ilçe dışına taşınıyor.

Çamoluk'ta Ahırlar İlçe Dışına Taşınıyor

Çamoluk Belediyesi ilçe de bulunan ahır sahiplerine  ahırları boşaltmaları için tebligat yaptı.

Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, ilçe de bulunan ahırların,Çamoluk için çok çirkin bir görüntü oluşturdukaları nedeni ile böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Akarçeşme,karar nedeni ile vatandaşların bir kısmının ahırlarını ilçe dışına taşıdıklarını, ilçe merkezinde iki ahırın kaldığını bu nlarında en kısa sürede taşınacaklarını dile getirdi.

Çamoluk Haber



YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 9 yıl Önce

Ahırların ilçe merkezi dışına taşınması güzel. Ancak, köylü yeni ahırlarını yapmak için kendi arazisini kullanacağından yine dağınık bir yerleşim olacak. Yine, kışın karda fırtınada YAŞLI BİR TEYZEMİZ evden ahıra nasıl gidecek.
ÇÖZÜM, elinde hayvanı bulunan kişiler KOPARATİF usulü ortaklaşa bir ahır yaptırıp bir kişinin sorumluluğunda bakımı üstlenmeli. Örneğin, Toplamda yüz inek bulunuyor ise, beş ineğin sahibi % 5 hissesi, iki ineği bulunan % 2 hissesi gibi hisseler ile kar zarar hesaplanmalı. Hatta, elinde hiç ineği olmayan insanlar dahi KOPARAT ÜYESİ OLARAK yeni hayvanlar alımı olabilir.
Bölgemizin EKONOMİSİNİN YÜKSELMESİ için, mutlaka yeni projeler üretilmeli. Ortak hareket edilmez ise, çok yakında ilçe genelinde hayvan sayısı hızla düşeceği gibi, bu işten gelir elde eden insanlarda BÜYÜKŞEHİRLERE GÖÇ ETME MECBURİYETİ OLACAKTIR. Bundan dolayı mutlaka MODERN AHIRLAR YAPILIP SAĞLIKLI ve BOL KAZANÇ ELDE EDİLMELİDİR.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205