ÇAMOLUKTA KAPSAMLI ARICILIK KURSU AÇILDI

Çamoluk'ta düzenlene kursla, bilinçli arıcılar yetişiyor.

 ÇAMOLUKTA KAPSAMLI ARICILIK KURSU AÇILDI

Çamoluk Arıcılar Derneğinin girişimi doğrultusunda Halkeğitim Merkezi Müdürlüğü ve ilçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince Çamoluk'a arıcılık kursu açıldı.
Yaklaşık 20 kursiyerin katıldığı arıcılık kursunu bitirenler, Tarımsal Kırsal Kalkınma teşvikleri çerçevesinde  verilen, arıcılık teşvikinden yaralanabilecekler.
Konu hakkında bilgi aldığımız Çamoluk Arıcılar Derneği Başkanı Dursun Duyan, kursun çok verimli    geçtiğni  katılımın beklenenin çok üzerinde olduğunu ve alınacak sertifikaların,  Tarımsal Kırsal Kalkınma Destekleme kurumunda verilen, destekleme ve teşvikler açısından çok önemli olduğunu belirtti.
Duyan,kursun açılmasında emeği geçen Halkeğitim Merkez Müdürüne ve  ilçe Tarım Müdürüne ve personeline teşekkür etti.

Bal Festivali hakkında da açıklamalarda bulunan Dursun Duyan,Çamoluk Bal Festivalinin amacının balcılığı geliştirme ve desteklemeden uzak olduğunu söyledi.

Bal adına yapılan festivallerden bu zamana kadar ,hiç bir maddi ve manevi desteği bulamadıklarını iddia etti.
Festivallerin genelde Belediyeler tarfından yapıldığını söyleyen Dursun Duyan" Festivaller genellikle belediyelerin işidir. Bizim ilçemizde bir otorite boşluğu olmuş ki, bunu belediye değilde farklı kuruluşlar üstüne vazife çıkarmış. Festival bütçeyle olur. ben derneği elimde sadece naylon poşet ile teslim aldım. Bize yeterince müdehale alnı bırakılmadı. Festivalde, kısacası parayı veren düdüğü çaldı.  Artık yeter söz sırası bizde".dedi
 = Sayın karaçoban  Çamoluk bal festivali diyoruz siz yıllardır festivali takip ediyorsunuz bal bu festivalin neresinde bana söylermisiniz. Sebebi benmiyim kesinlikle hayır ben balın ana konu ana tema olarak işlendiği bir festival yapmak için elimden geleni yapıyorum. Bundan önceki festivallerde gerek maddi gerekse manevi mdesteği hiç bir zaman bulamadım ben arıcılar deneğini bir naylon torba içinde teslim aldım ne bir bütçe nede tam bir birlik beraberlik vardı.
göreve geldikten sonra derneğe bir bütçe oluşturdukalarını ve bulacakları sponsorlar ile birlikte Festivali kendilerinin yapacağını söyledi.
Duyan;"2014 yılında yapılacak olan festivali, Çamoluk Arıcılar Derneği olarak, gerek programı olsun gerekse organizasyonunu, Çamoluk B elediyesi ve Kaymakamlığıyla birlikte elele vererek gerçekten bal ile başlayan ve bal ile bitin bir festival yapacağız.
Seçimleri kazanacak belediye başkanı adayımızın da bizi bu konuda destekleyeceğine inanıyorum. Kesinlikle Bal ile başlayan ve Bal ile biten bir "Bal Festivali" yapacağız". diye konuştu

Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet ali Çambel
Mehmet ali Çambel - 7 yıl Önce

Önümüzdeki en yakın tarihte yeniden arıcılık kursu acılacakmı açılacak ise tarihi hakkında beni aydınlatırsanız çok memnun olurum saygılarımla,,,
İletişim adresim([email protected])

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205