ÇAMOLUK'UN EKONOMİK DURUMU

ÇAMOLUK'UN EKONOMİK DURUMU
 İlçemizde ekonominin temeli tarıma dayalıdır. Tarımda ön sırayı hayvancılık almaktadır. Bunu bahçe ve sebze ziraatı izlemektedir. Ayrıca arıcılık ve tarla ziraatı de önemli yer tutmaktadır. 
            a) Mevcut Tarımsal Faaliyetler: İlçemiz bazında hububat ekimi olarak sırayla buğday, fiğ ve arpa gelmektedir. 
           b) Sebzecilik: Sebzede birinci sırayı fasulye (şeker fasulyesi cinsi)  alır.%80 i ticari amaçla yetiştirilen fasulye, taze ve kuru olarak üretilip tüketilmektedir.
            Fasulyeyi takiben salatalık, kuru soğan, patates, domates, biber vb. üretim yapılmaktadır.
            c) Meyvecilik: Mevcut meyve çeşitleri Ceviz, elma,armut,dut,kaysı, vişne ve şeftali olarak sıralanabilir.Üretilen ceviz standartların üzerinde olup çok kalitelidir.   
          d) Hayvancılık: İlçemizde Tarım Müdürlüğü verilerine göre  4200 Büyükbaş hayvan 800 Küçükbaş hayvan  yaklaşık 200 tek tırnaklı hayvan bulunmaktadır.Hayvancılık hemen  her aile bünyesinde mevcut olup, genelde aile ihtiyacı için yapılmaktadır. Halkın %5 gibi az bir miktarı ticari gaye ile hayvancılık yapmaktadır. Çok az miktarda süt, yoğurt ve peynir satılmaktadır. Kültür ırkı yeni yeni yaygınlaşmaya başlamıştır.
            Ayrıca arıcılık alanında önemli ilerlemeler kaydedilmiş olup, ilçede arılı kovan sayısı  4000 adedi bulmakta olup, bal üretimi yıllık 40 ton civarındadır.              İlçemizde ayrıca zirai faaliyette etkili olan ve finansmanı sağlayan Tarım Kredi Kooperatifi kapatılmış olup, Alucra kooperatifine bağlanmıştır. İlçemizde 1 Tarımsal Sulama Kooperatifi kurulmuş olup, Kooperatifçilik son dönemde hız kazanmış ve 3 Tarımsal Kalkınma Kooperatifi kurulmuştur. 
            İlçemizde kayda değer bir sanayi tesisi bulunmamakta olup, İlçemizin  Sarpkaya ve daldibi köylerinde  Mermer ve Traverten  ocakları bulunmaktadır.

Not: (Çamoluk kaymakamlığı'nın sitesinden alıntı yapılmıştır.)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205