Damızlık birliği mağdur ediyor.

Damızlık birliği hayvan yetiştiricilerini mağdur ediyor.

Damızlık birliği mağdur ediyor.

 Çamoluk'ta bulunan damızlık birliğinde,  iki aya yakın  veteriner bulunmamasından dolayı hayvancılık yapan vatandaşlar mağdur oluyor.

Küpeleme ve sunni tohumlama konusunda tek yetkili olan damızlık birliğinin Çamoluk şubesinde veteriner  yokluğu nedeni ile vatandaşlar yeni doğan danalarını küpeletemiyor. Altı aylık olana kadar küpelenmesi  gereken  danaların altı ayda küpelenmemesi  durumunda  Tarım Bakanlığı tarafından küpelenebilyor.

Özellikle tohumlama mevsiminin de  gelmesi nedeni ile  hayvanlarını  hayvanlarını sunni tohumlatıp destek almak isteyen vatandaşlar  bu durum nedeni ile mağdur olduklarını dile getiriiyor.

Damızlık Birliği İl Müdürlüğü  ve Tarım İl Müdürlüğünü arayan vatandaşlar, yetkililerin kendilerine, "Personel yok siz bulun biz maaşını ödeyelim , ya da,  yeni mezun olacak olan öğrencileri beklemek zorundayız". dediklerini iddia ettiler.

Çamoluk Haber                                                                     

 

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2016, 15:40

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
KemalKUŞCUL
KemalKUŞCUL - 8 yıl Önce

ülkemi̇z, tarim ve hayvancilikta di̇ğer ülkelere göre çok geri̇lerde kaldiği gi̇bi̇, yurt dişindan et ve tahil geti̇rmek mecburi̇yeti̇nde kalmaktadir. i̇lkokulda bi̇ze öğreti̇len yerli̇ mali yurdumun mali deni̇rdi̇. ancak bugün birakin domatesi̇n tohumunu hayvanlarin döllenmesi̇ i̇çi̇n dahi̇ suni̇ tohum yurt dişindan gelmekte. doğum sirasinda yüzerce anne i̇nek ve yavrusu yaşamlarini kaybetmekte ve doğum felçleri̇ yaşanmakta. acaba bu konuda ne gi̇bi̇ araştirmalar yapilmakta. ülkemi̇zde tarim ve hayvancilik konusunda toplumumuz neden bi̇lgi̇lendi̇ri̇lmemekte. kulak küpesi̇ konusu i̇se, daha vahi̇m bi̇r olay var ki̇, ki̇mse farkinda deği̇l. savaş bölgesi̇nden gelen göçmenler i̇le hayvanlarida ülkemi̇ze gelmekteler ki̇, kulak küpeleri̇ olmadiği gi̇bi̇,ayni zamanda çok tehli̇keli̇ hastalik olan şap ve di̇ğer bulaşici hastaliklarda gelmekte. yakin bi̇r süre sonra kulak küpesi̇ olmayan hayvanlara af geli̇yor ve küpesi̇z hayvanlar kesi̇me gi̇debi̇lecek...

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 8 yıl Önce

bi̇ldi̇ği̇m kadari i̇le doğan yavruya 20 gün i̇çi̇nde tarim müdürlüğüne bi̇ldi̇ri̇li̇p kulak küpesi̇ takilmasi gerekmekte. bu süre i̇çi̇nde kulak küpesi̇ takilmadiğinda 450 tl. ci̇varinda bi̇r cezai̇ i̇şlem yapilmakta. yi̇ne, özelli̇kle şap ve di̇ğer hastaliklar i̇çi̇n aşi yapilmasi gerekmekte ki̇, buda kulak küpesi̇ i̇le taki̇p edi̇lmekte. örneği̇n, bi̇r çi̇ftli̇kte ayni anda 10 adet yavru var i̇se, kulak küpesi̇ de yok i̇se, üreti̇ci̇ bi̇r zaman sonra maddi̇ ve manevi̇ zarar görmekte. çünkü hastaliği taki̇p edememekte. kiymetli̇ dostlar, son yillarda bi̇r modern hayvancilik hayali̇ başladi ve gerçekten hayelden öteye gi̇dememekte. çok i̇nsan bu sektörde zarar etti̇ ve evi̇ni̇ tarlasini satti. ne olur hayvan başina beş dönüm arazi̇ni̇z var i̇se ve sütünüzü kendi̇ni̇z i̇şleyi̇p peyni̇r yapip satacaksaniz tek i̇şi̇ni̇zde bu olacak i̇se bu sektöre gi̇ri̇ni̇z. kulaktan dolma veya bi̇zde çobanlik yaptik zamaninda di̇yerek bu i̇şe gi̇rmeyi̇ni̇z.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205