Damızlık Birliğinin, Kendisi Yok Aidatı Var!

Damızlık Birliği Çamoluk'ta mağdur ediyor.

Damızlık Birliğinin, Kendisi Yok Aidatı Var!

 Daha önce ilçe  Tarım Müdürlükleri bünyesinde faliyet gösteren ve daha sonra özel sektöre devredilen Damızlık Birliği hizmetleri, Çamoluk'ta vatandaşları  mağdur ediyor.
Çamoluk'taki şubesini   yaklaşık bir yıl önce  kapatan, Damızlık Birliği, Çamoluk'a hizmetini Alucra'dan vermeye başladı.

Hizmeti Alucra'dan vermeye çalışan birlik, aidat toplamak için Çamoluk'a geliyor.
Üye başına 150 TL aidat toplayan birlik,Tarım Bakanlığı tarafından, Türkiye'nin yüksek süt verimli  ırk hayvanları için dışarıya olan bağımlılığı azaltmak ve bu ırkları suni tohumlama ile yaygınlaştırması için kurulan birlik, yeni doğan danaların küpeleme, ve ineklerin suni gebelik yapmasını sağlamak için kuruldu.
Bakanlık, birliğe üye çiftçilere  suni tohumlama yatırdıkları takdirde, hayvan başına 550 TL destek veriyor.
Bu desteği alabilmek için çiftçilerin birlik kontrolünde suni tohumlama yapması gerekiyor.
çamoluk'ta ki çiftçilerde yaptıkları açıklamada; Birliğin özel sektöre geçip Çamoluk'tan ayrılmasından sonra gerekli hizmetleri zamanında alamadıklarını açıkladılar.
Çiftçiler yaptıkları açıklamada; "Yedi sekiz aylık danalarımız var, henüz küpeletemedik bu nedenle de mağduruz" dediler. 
Çamoluk'lu çiftçiler, konu ile ilgili bir çok yere şikayette bulşunduklarını ancak gereken desteği alamadıklarını bildirdiler.
Çiftçiler konu hakkında hayvancılıkla ilgili yayın yapan özel bir televizyon kanalına da şikayetlerini ilettiklerini, oradaki görevlilerinde; "Biz  de Damızlık Birliğini arıyoruz şikayetleri iletmek için fakat muhatap bulamıyoruz" dediklerini dile getirdiler.
Hayvancılığın Çamoluk'ta gelişebilmesi için yetkililerin bu konuya duyarlılık göstermelerini beklediklerini açıklayan çiftçiler, 
Çamoluk'un tek umudu hayvancılık, oda giderse, köylerde yaşayacak kimse kalmaz dediler.
Çiftçiler,Damızlık Birliğinin Çamoluk'ta olamdığını ama aidatının da tahsil edildiğini dile getirdiler.

Çamoluk Haber



Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2016, 19:59

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aslan demircan
Aslan demircan - 1 yıl Önce

Yorum yok derdimi anlatmak istiyorum bundan 10sene önce bende uyeydim ayrıl dim aradan 10 sene geçmiş beni icraya vermişler evrakların tam olmasına rağmen beskurus alamadım hiçbir faydası yok mandanin üs tundeki karga gibi kene toplamaya çalışıyor lar

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205