Giresun'a Özel balık

Giresun Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır, Giresun ve yöresinde kırmızı benekli alabalık üretimini yapan balık çiftliği işletmelerine teşvik vereceklerini söyledi.

Giresun'a Özel balık
Hıdır yaptığı açıklamada, kırmızı benekli alabalığın yöreye has olduğunu belirtti. Müdürlük olarak 3 yıldır Giresun'un akarsularında kırmızı benekli alabalığın popülasyonunu artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Hıdır, gelecek yıllarda projede başarılı sonuçlar alacaklarını ifade etti. Giresun'da kültür balıkçılığının son yıllarda hızla gelişme gösterdiğini ifade eden Hıdır, bu potansiyelden kırmızı benekli alabalık yetiştirilmesinde de yararlanma adına proje geliştirdiklerini dile getirdi.

Giresun Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır, Giresun ve yöresinde kırmızı benekli alabalık üretimini yapan balık çiftlikleri sahiplerine verecekleri teşvikle ilgili şunları söyledi: "Mahalli imkanlarla var olan kültür balık havuzlarının içinde kırmızı benekli alabalıkları nasıl geliştirebiliriz ve vatandaşlarımızı alabalık yetiştiriciliğine teşvik amaçlı olarak çalışma başlattık. Müdürlük olarak bir proje hazırladık. Bu projemizi İl Özel İdaresine sunduk. İl Özel İdaresinden de projemize 2010 yılında uygulanmak üzere mali destekte aldık. Proje kapsamında havuzlarda kırmızı benekli alabalık üretebilen işletmelere teşvik vereceğiz. destek vereceğiz. Böylelikle hem kültür balıkçılığına katkı sağlayacağız, hem de derelerde asıl kırmızı benekli alabalığın gelişimini sağlamayı amaçlıyoruz."

Birkaç kültür balıkçılığı yapan işletmecinin kırmızı benekli alabalık yetiştiriciliği yapmayı planladıkları yönünde kendilerine bilgilerin ulaştığını, bunun da kendilerini memnun ettiğini vurgulayan Hıdır, "Gelecekte alabalıklar derede olta ile avlanmaya geldiği zaman doğan dengelenin sağlanması noktasında derelerimiz eski güzelliğini alacaklardır." diye konuştu.
Kaynak: Samanyolu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205