Giresun'da 7 HES'e durdurma kararı!

Giresun'un Bulancak ve Pazarsuyu ilçeleri sınırında yer alan Pazarsuyu Havzasındaki 7 Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatını, Ordu Bölge İdare Mahkemesi durdurma kararı aldığı belirtildi.

Giresun'da 7 HES'e durdurma kararı!

İstanbul Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu avukatlarından Alp Tekin Ocak, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, HES Çalışma Grubu ve Pazarsuyu Havzası davacıları olarak, Bulancak ve Piraziz ilçeleri sınırlarında yer alan Pazarsuyu Havzası'nda bulunan, 7 HES projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) kararlarının iptali için açtıkları davalarda, Ordu İdare Bölge Mahkemesi'nce yürütmenin durdurulması kararı verildiğini söyledi.

Ocak, aynı projelere ilişkin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından verilen üretim lisanslarının iptali talebiyle Danıştay'da açacakları davalar için de hazırlık sürecini başlattıklarını açıkladı.

Ocak, ''Bu verimli havzada 12 HES projesi hazırlanmış, bunun 7'si ihale edilerek inşaatına başlanmıştı. Bundan bir kaç ay önce, Pazarsuyu Havzasında yaşayanlar, Serpin Deresi, Kızılev Deresi, Akçal Deresi, Tokmadin Deresi, Bozat Dereleri ve Pazarsuyu Deresi üzerinde ortalama 80 kilometrelik bir vadide kurulması planlanan 12 HES projesine karşı sert bir şekilde tepkilerini dile getirmişti. Bu sorun sadece Pazarsuyu'nun değil, Fırtına Vadisi'nin, Gelivera Deresi'nin de sorunu. Derelerin Kardeşliği Platformu'nun da desteği ile Karadeniz Bölgesinin pek çok noktasında, uzun bir süredir yürütülmekte olan ve ülke çapında destek gören haklı mücadele bu taze kanla güç kazanarak yola devam ediyor'' diye konuştu.

Toplantıya katılan köylüler ise HES inşaatından sonra derelerde sık sık balık ölümleri yaşandığını ifade etti. Konuyu Valilik başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara şikayette bulunduklarını bildiren köylüler, bundan henüz sonuç alamadıklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205