Gölova'lı İş Adamlarından İlçelerine Süt Fabrikası

Sivas'ın Gölova ilçesinde kurulan süt ve süt ürünleri fabrikası, üretime başladı.

Gölova'lı İş Adamlarından İlçelerine Süt Fabrikası
Gölova-Çamoluk kara yolu üzerindeki Bozat köyü yakınlarında, 6 ortaklı Gölova Çalkaya Birlik Limited Şirketi tarafından kurulan süt ve süt ürünleri fabrikası, yaklaşık 1 hafta önce üretime geçti. 38 bin metre kare açık, bin 500 metre kare kapalı alana sahip fabrikada, Akıncılar ve Gölova ilçe merkezleri ile bağlı köylerden toplanan günlük 2 ton süt işleniyor.


Gölova Aşağıcami Mahallesi mevkisinde yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olan 38 dönüm arsa üzerine bin 500 metre kare kapalı alana inşa edilen tesisin açılış törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sivas Vali Vekili İsmail Karataş ve diğer yetkililer katıldı.


Faaliyete geçen fabrikayı ziyaret eden Gölova Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, işletmenin ortaklarından Osman Doğan'dan fabrika hakkında bilgi aldı. Süt sektörü alanında kurulan bu işletmenin ilçeye ve yöreye hayırlı olmasını dileyen Kızıltoprak, bu sektörün vazgeçilmez bir sektör olduğunu söyledi.

İlçede değişik iş sektörlerinin açılmasının çok güzel olduğunu ifade eden Kızıltoprak, 'Geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Gölova ilçesinde, yöreye uygun bir iş sektörünün açılması çok güzel oldu. Bu gibi sektörlerin bölgemizde daha çok açılmasını arzuluyoruz' dedi.

Fabrikanın yüzde 80 hissesine sahip olan Osman Doğan ise fabrikada şu anda günlük 2 ton süt işlendiğini belirterek, fabrikanın kapasitesini bu yıl sonuna kadar günlük 5 tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Fabrikada işlenen sütlerin Akıncılar ve Gölova ilçe merkezleri ile bağlı köylerden toplandığını belirten Doğan, '1974 yılında memleketimizden ayrılarak İstanbul'a gittim. İnşaat sektöründe yap-sat şeklinde işler yaptıktan sonra yaklaşık 2 yıl önce tekrar doğup büyüdüğümüz yerlere geri döndüm. Bu bölgede en güzel iş sektörünün süt ve süt ürünleri ile ilgili bir tesis eksiğini gördük. Bizler de memleketime vefa borcumuzu ödemek için 6 arkadaşımız ile birlikte 38 bin metre kare açık alana, bin 500 metre kare kapalı alana sahip tesis kurarak faaliyetimize başladık' dedi.

Fabrikalarında yoğurt, beyaz peynir, ayran ve tereyağı üretimi yaptıklarını ifade eden Doğan, önümüzdeki günlerde kaşar peynir üretimine de başlayacaklarını söyledi.

Üretilen ürünleri, tesiste bulunan 300 metre kare alana sahip 2 soğuk hava deposunda muhafaza ettiklerini kaydeden Doğan, 'Şu anda ilgi çok olduğundan yapılan ürünlerimizin hemen sevkıyatını yapıyoruz. Özellikle İstanbul başta olmak üzere çevre ilçelere ancak yetiştirebiliyoruz. Bizler bu işimizi bölgemize yatırım amacıyla yapmış bulunmaktayız. İnşallah daha da geliştireceğiz' diye konuştu.

Akıncılar ilçesinde D-100 kara yolu yakınında bulunan bir besi ahırına da ortak olduklarını anlatan Doğan, 'Şu anda 160 tane büyükbaş hayvan bulunan ahıra ortak olduk. İnşallah bu sektörü geliştirerek önümüzdeki yıllarda süt besiciliğini artırmayı hedefliyoruz. Bu sektörde iddialıyız' dedi.

Çamoluk haber olarak darısı Çamoluk'un  başına diyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205