Hadi Köye Dönelim 300 Koyun Alalım!

Tarım Bakanlığı açıkladığı teşvik yasasıyla hayvancılığa umut oldu.

Hadi Köye Dönelim 300 Koyun Alalım!
 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba,  Köyden kente göçün önüne geçmek ve hayvancılığı teşvik etmek için  işte budur denebilecek bir teşvik açıkladı.
Yenişafak'ta yer alan habere göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, “Köyden şehire gitme. Hem maaşını al hem kendi işinin patronu ol” projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Fakıbaba, projeyle köyden şehre gidişi önlemeyi ve köye geri dönüş sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

“Müthiş bir sosyal ve sürü artırma projesi” diyen Fakıbaba, şöyle konuştu:

“Her bir aileye 300 tane damızlık koyun vereceğiz. 300 damızlık koyunu alan ayrıca asgari ücret alacak. Sigortasını da yapacağız. Yem, ilaç, veteriner eksiği varsa onu karşılayacağız. Sadece köyde arazi tapusunu ipotek olarak alacağız. 300 koyun 300 yavru verecek. Bu yavruların tamamı da işletmemizin sahibine ait olacak. Geri ödeme 300 tane doğacak yavru ile başlayacak. Bu yavrular bir kaç ay sonra her biri 700-800 liraya satılabilir. Bir senede 210 bin lira eder.

Müthiş bir para. İsterse bu yavruları bize satabilir, borcundan düşülür. Erkekleri kesime gönderebilir. Fiyat garantisi vereceğiz. Şehirde hastanede temizlik yapacağına asgari ücretle, köyünde hayvanıyla uğraşacak. Hem maaşı al hem kendi işinin patronu ol diyoruz. Bu istihdamı da artıracak.”

Özellikle bölgemizde yaşanan aşırı göç ve boş kalan meralar ve yaylalar içinde bu teşvikin büyük bir fırsat olduğu göze çarpıyor.

İlgilenen vatandaşların konuyu takip ederek, gerekli çalışmaları ve müracaatlarını yapıp bu teşvikten faydalanbilirler.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 19:33

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet safi
Ahmet safi - 6 yıl Önce

Harika bir proje olmuş, ancak tapuyu köyde değil herhangi bir devremülkten kabul etmeli devlet. malum bizde tapusu deden kalmayan yok. kontrol ve takip dençok önemli.

Orhan torun
Orhan torun - 6 yıl Önce

Cokguzel poreje daha neyapsin devlet iste iş kendi işini kur bu firsat kacmaz her köy den bir gisi bu işe örnek olarak baş vursun hayırlı olsun

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205