İstanbul Seyahatten Namaz Ambargosu

Sahibi Alcra'lı olan, İstanbul Seyahatten garip uygulama

İstanbul Seyahatten Namaz Ambargosu
Sahibi Alucralı olan ulusal firmalarımızdan İstanbul Seyahat'in, yolcukarın namaz talebine olumsuz karşılık verdiği iddia edildi.
Yaz aylarında Çamoluk'a da günlük seferler düzenleyen İstanbul Seyahat'in yolculardan bazılarının sabah namazı kılmak için mola istemelerine olumsuz karşılık vererek yereine getirilmediği iddia edildi.

Olayın, İstanbul Seyahat'in 3 Ekim’de Bursa’dan Samsun’a hareket eden 61 S 3544 plakalıotobüsünde gerçekşletiği dile getirirldi.

Namaz müsade eilmemesi ulusal basın da da geniş yer buldu.
İşte Yeni Akit Gazetesi sitesinde yeralan haber:

Şehirlerarası yolculuk firması İstanbul Seyahat’te namaz yasağı uygulandığı tespit edildi. Logosunda cami minareleri yer alan ve böyle müşteri çeken İstanbul Seyahat’te, sabah namazı için mola verilmesini isteyen yolcuların çağrılarına kulak tıkandığı belirlendi. Geçtiğimiz günlerde Bursa-Samsun seferini gerçekleştiren otobüste yaşanan olayla patlak veren yasak skandalıyla ilgili firma, “Bakanlığın bu yönde herhangi bir yazısı yok. Namaz saatlerinde mola verilecek yada durulacak şeklinde bir kural da yok.” açıklaması yaptı.

3 TALEP, 3’ÜNE DE RED

3 Ekim’de Bursa’dan Samsun’a hareket eden 61 S 3544 plakalı İstanbul Seyahat firmasına ait otobüste sabah namazı vaktinde ibadet için mola verilmesi talebinde bulunan yolculardan din görevlisi M.K., “Sabah namazı için şoför ve muavine namaz kılma isteğimizi 3 kez ilettik. Bizi her seferinde oyaladılar. Son olarak şikayetimiz varsa firma yetkililerine iletmemiz gerektiğini söylediler. Yani sorumluluğu firmaya yüklediler.” şeklinde konuştu. Kendisi de dahil olmak üzere ibadet haklarını kullanmak isteyen birçok yolcunun mağdur edildiğini aktaran M.K., İstanbul Seyahat’in Müslümanları rencide ettiğini ifade etti. “Ülkemiz, Müslümanlar’ın çoğunlukta olduğu bir ülke.” sözlerini sarf eden din görevlisi M.K., şöyle devam etti: “Firmaların mola saatlerini namaz saatlerine göre ayarlamaları hem namaz kılanları memnun eder hem de diğer yolcuların ihtiyaçlarını gidermelerini sağlar. Bu hakkı anayasamız ‘İnanç ve İbadet Özgürlüğü’ şeklinde tarif ediyor. Biz Müslümanlar olarak otobüs firmalarının bu mühim konuda hassas olmalarını talep ediyoruz.”

İSTANBUL SEYAHAT: “NAMAZ SAATİNDE DURULACAK DİYE BİR KURAL YOK!”

Konu hakkında Akit’e açıklama yapan İstanbul Seyahat Halkla İlişkiler birimi yetkilileri olayı doğruladı. “Melike” isimli Halkla İlişkiler personeli tarafından yapılan açıklamada “Bakanlığın bu yönde herhangi bir yazısı yok. Namaz saatlerinde mola verilecek yada durulacak şeklinde bir kural da yok.” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, “Araçların otobanın ortasında durma yetkisi yok. Namaz saatine göre mola yapma şansımız bulunmuyor. Bahsedilen bölge 12 saatlik bir yol. Namaz saatinde ‘mola yerinde duralım’ deme şansı olmaz. Hem sabah namazı saati çabuk geçen bir namaz. Vakti kısa. Nasıl ayarlanacak o mola durumu? Yolcular istediği gibi yasal yollara başvurabilir.” denildi.

Yeni Akit'in konu ile ilgili haberi


Firmanın, Çamoluk İstanbul arasında ki seferlerinde henüz böyle bir olay yaşanmadı.

Çamoluk Haber 



Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2016, 11:43

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Semih
Semih - 7 yıl Önce

Çamoluk seyahat gibi babanızın çiftliği değil o otobüsler gerektiğinde duracak.

Orhan torun
Orhan torun - 7 yıl Önce

sava çek namazkilacam olmaz molaverdikleri yerde ben öyle birsinkinti görmedim

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205