KÖYDES’ten Giresun İlçelerine 60 Milyon TL Ödenek!

Köylerin alt yapısını destekleme projesi KÖYDES Giresun ve İlçeleri kapsamında 60 Milyon TL ödenekle destek çıkacak. Çamoluk'ta kendine düşen payını aldı!

KÖYDES’ten Giresun İlçelerine 60 Milyon TL Ödenek!

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Giresun Milletvekili Cemal Öztürk "Cumhurbaşkanımız tarafından,Giresun ilimizin 60.088.112 TL tutarındaki 2022 yılı Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) ödeneği onaylandı Köy yolu, içme suyu, küçük ölçekli sulama ve atıksu projeleri gibi çalışmalarda kullanılacak KÖYDES ödeneği hemşehrilerimize hayırlı olsun"dedi.

Çamoluk'ta nüfusuna göre ödenekten payını aldı!

2 MİLYON 78 BİN 657 TL

Kaymakam Furkan Berberin konuyla alakalı köylerde Köydes'le ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Köy ziyaretleri devam etmektedir.

KÖYDES Nedir?

  Cumhuriyet tarihinin ülkemizdeki kırsal altyapının desteklemesi adına en büyük projesi olan KÖYDES Projesi:

  • Valiler ve Kaymakamların koordinasyonunda
  • İl Özel İdareleri (İÖİ)
  • Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin (KHGB)

  bir başarı hikâyesidir.

  Bu projeyle içme suyu ve yolu bulunmayan veya yetersiz olan köy ve bağlılarının, yeterli ve sağlıklı içme suyuna kavuşturulması ve köy yollarının standardının yükseltilmesi,  küçük ölçekli sulama altyapısının geliştirilmesi ve atık su hizmetleri geliştirilmesi ile köylerde hayat kalitesinin artırılması, ekonomik ve sosyal gelişmenin sağlanması amaçlanmıştır.

Haber: Murat Özdemir.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2022, 23:43

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205