Kutluca Köyü Gençlerinden Örnek Davranış.

Kutluca Köyü Gençleri yaptıkları ile örnek oldular.

 Kutluca Köyü Gençlerinden Örnek Davranış.

Bilinçsiz yapılan avcılık nedeni ile son yıllarda hızla nesli tükenen,keklikler için Kutluca Köyü gençlerinden,Mustafa Tepetam ve Doğan Kılıçdere çok önemli bir adım attılar.

Kutluca Köyünde  kekliklerin baraınabilecekleri yerleri sürerek,ekim yaptılar.
Yaklaşık 10 dönüm araziye buğday,arpa tohumu ektiler.

Hiç bir karşılık beklemeden bu çalışmayı yapan gençler,tarlaların hasadının, keklikler için bulundukları yerlerde bırakılacağını söylediler.

Son yıllarda özellikle bilinçsiz avcılık ve tarımda kullanılan gübre, zirai ilaçlar nedeni ile,  keklik neslinin hızla yok olduğunu söyleyerek,bölgemizde keklik avcılığının yasaklanmasını istediler.

Kekliklerin son yıllarda ortaya çıkan Kırım Kongo hastalığı için de ideal bir çözüm olduğunu dile getiren
gönüllü doğa bekçileri,keklik çiftliklerinde yetiştirilen kekliklerden bu bölgeye de bırakılmasını istediler.

Çamoluk Haber




YORUM EKLE
YORUMLAR
yılmaz karabul
yılmaz karabul - 9 yıl Önce

bu ve benzeri çalışma yapan tüm kardeşlerimi tebrik ederim.ben bu uygulamayı 3 yıldır yuvacık mahallesinde yapıyor ve mali durumu iyi olan kardeşlerimizi dağlardaki boğ tarlaları yaban hayvanları içinekmelerini tavsiye ediyordum.bunlar paylaşıldıkça anlatıldıkça yöremizde yaban hayatı dahada bollaşacaktır.benim çamolukta yaşayan hemşehrilerimden tek beklentim gece bohçacılını bitirmeleri için acımasız bir yıl ilan edip gece bohçacılığa çıkan babalarıda olsa şikayet etmeleri ve resmi makamlarında gereğeni yapmaları.evet yaban hayatı için her KÖYDE 10 TARLA EKELİM, tüm yaban ve doğa dostlarını bu güzel çalışmaya desdek olmaya davet ediyoruz.
l

doğa bekçisi
doğa bekçisi - 9 yıl Önce

Bazen duyuyoruz. Çamolukta keçi,tavşan,keklik vuruldu istanbula gönderildi diye. Böyle kansız vicdansız avcıları düşününce bu gençleri duyarlılıklarından ötürü tebrik etmek lazım..

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 9 yıl Önce

Genç kardeşlerimizin alnından öpülmeli. KENE ile mücadelede KESİN ÇÖZÜM olan KANATLI HAYVANLARIN gıdasını hazırlamaları takdire şayandır. Bilinçsizce DOĞAYI KATLETTİĞİMİZDEN dolayı bir çok zararlı hayvanların nesli çoğaldığı gibi, birçok faydalı hayvanların nesli ise hızla azaldı. Örneğin, tarım yapılmadığından GÖÇMEN KUŞLAR YOK OLDUĞUNDAN YILANLAR çoğalmakta. Yılanlar yok olunca FARELER çoğalmakta. Yapılan bu hayırlı iş ile faydası olacak 15 - 20 hayırlı işe vesile olunmakta.
Örneğin, TARIM ARAZİSİ işlendiğinden dolayı YERALTI SULARI BESLENMEKTE. Kardeşlerimizin işlediği tarla EYLÜL ayında olsaydı, tarla yakınlarında bulunan suyun DEBİSİ çoğalacaktı. Bir çoklarımız akarsuların azaldığından veya tamamen kuruduğundan dert yanarız. Akarsuların azalmasının tek sebebi TARLALARI İŞLEMEDİĞİMİZDEN DOLAYI YERALTI SULARI yeteri kadar beslenmediğinden ve ani yağışlarda suların HIZLA DENİZLERE AKIP GİTMESİNE SEBEP olmakta. TEŞEKKÜRLER KIYMETLİ GENÇLER.. ZAGPA - BAYIRKÖYÜ

Ekrem Kaleli
Ekrem Kaleli - 9 yıl Önce

Tek kelime ile HELAL OLSUN!

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205