Musa Varıcı; 2000 Aileye İstihdam Sağlayacağız

Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı, Çamoluk'un marka olacağını söyledi.

Musa Varıcı; 2000 Aileye İstihdam Sağlayacağız
Çamoluk Belediyesi, Çamoluk Ziraat Odasının çabaları ile,  Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP) kapsamında  “Kuru Fasulye ve Siyez Bulguru Tam Otomatik Paketleme Tesisi kurulmasından sonra Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı açıklama yaptı.
Paketleme makinelerinin Çamoluk Otogarına kurulması ve tesisin geleceğine dönük açıklama yapan Musa Varıcı; "Aslında biz tesise eski kesimhaneyi hazırlamıştık.
Bize ilk önce makinenin yüksekliği için  3.70 metre yükseklik  yeterli denilmişti, fakat  projede sadece paketleme makinesi vardı. Daha sonra biz bu paketlemeye kuru fasulye ve siyez buğdayı eleme ve kabuk soyma makinelerini de ilave ettirdik.
DOKAP ve Giresun   İl Tarımdaki arkadaşlar ile bir çalışma daha yaparak makine parkurunu genişlettik.
Makine parkuru genişleyip bir de ihale kış aylarına gelince ve makinenin yüksekliğinin de 6 metre olduğu söylenince, Çamoluk'ta buna  yeterli tek yerin otogar olduğu için tesis buraya kuruldu.

DOKAP mühendislerinin makineleri çalıştırıp test ettikten sonra  teslim almaları gerekiyordu.
Yapılan test  ve  kurulum çalışmalrından sonra DOKAP yetkilileri tarafından teslim alınan makineler; Çamoluklu çiftçilerimizin hizmetine sunulmak üzrere bizlere teslim edildi" dedi.
Musa Varıcı, Çamoluk'a kurulan tesisin, yalnız kuru fasülye ve siyez buğdayı paketlemeyeceğini Çamoluk Balı ve Cevizin de bu tesislerde paketlenerek, Çamoluk Markası altında pazarlanacağını söyledi.
2000m² kapalı alana kurulacak tesis ile Çamoluklu ikibin çiftçiye istihdam sağlanacağını açıkladı.
Belediye öncülüğünde ve denetiminde kurulacak kooperatif ile, Çamoluk ekonomisine ciddi manada ekonomik girdi sağlanacağını ifade eden Musa Varıcı, Çamoluk çiftçisine her türlü desteği vereceklerini açıkladı.

Çamoluk Haber



Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2019, 21:31

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205