Şebinkarahisar'lı Çiftçilere Traktör Hibe Edildi.

Şebinkarahisarlı çiftçiler yılın son günü büyük sevinç yaşadılar. TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü tarafından hibe desteği ile yatırımcılara sağlanan Traktör ve Makine Ekipmanların Teslim Töreni bugün Şebinkarahisar’da gerçekleştirildi.Traktörlerin anahtarları Vali Hasan Karahan tarafından sahiplerine verildi.


 

Törende bir konuşma yapan Vali Karahan, Şebinkarahisarlıların konukseverliğine teşekkür ederek şunları söyledi. “Bu projelerin amacı çiftçimizin daha üretici, daha verimli, daha bulunduğu yerde ekonomiden aldığı, milli gelirden aldığı payı daha fazla olmasıdır. Devletimizin ve hükümetimizin politikası bu yönde. Koordinatör Özer Bey ve ekibinin gayreti çok fazla oldu.  Ama sizlerin ilgisi, sizlerin katılımı olmasa bunların bir anlamı yoktu. Sizlerin katlımı ile  gerçekten başlangıç olarak güzel bir sayıyla, ciddi bir rakamla bu projeyi gerçekleştirdik. Hayırlı uğurlu olsun. Dediğim gibi milli gelirden çiftçimiz maalesef uzun bir zamandır düşük paylar alıyordu. Bunun farkında olan devletimizi de bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor. Bu payın artırmak için bir takım teşvikler, bir takım hibelere yöneldi. Bunun bir örneği bu projeler  birlikte gerçekleşiyor. Bundan sonra da bunlar devam edecek ama sizlerin katkısıyla sizlerin katılımıyla, projelerde yer almasıyla olacak. Bu bölgemiz bu konuda gerçekten örnek bir bölge oldu. İlginizden dolayı teşekkür ediyoruz ve ayıca sizleri de tebrik ediyoruz. Projelerin de devamını diliyoruz. Artık bundan sonra devamı gelecek. Hayırlı olsun.”

 

TKDK Giresun İl Koordinatörü Özer Çoban da konuşmasında; ‘’Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatörlüğü; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olarak kurulmuş ve 2012 tarihinden itibaren ilimizde faaliyete geçmiştir. 2012 yılı içerisinde başta Hazine Müsteşarlığı ve Avrupa Birliği Komisyonu olmak üzere çok sayıda denetimden başarıyla geçerek akreditasyon sürecini tamamlayıp yetki devrini almıştır’’ dedi.

 

Kırsal alanların kalkınmasına katkı sağlamak ve işletmeleri Avrupa Birliği standartlarına yükseltmeyi amaçladıklarını dile getiren Özer Çoban yaptığı konuşmasında, 2013 yılı içerisinde iki çağrı dönemi boyunca toplam yatırım tutarı 14 milyon TL ‘yi bulan 41 farklı projenin kabulünü gerçekleştirdiklerini belirterek projeleri onaylanan ve yatırımları tamamlanan ilk 25 yatırımcıya IPARD Programı kapsamında yaklaşık 1 milyon 121 bin TL hibe desteği sağladıklarını söyledi. 11. Başvuru Çağrı Döneminde sunulan diğer projelerin sözleşme öncesi inceleme ve değerlendirme sürecinin devam ettiğini belirten Çoban, ‘’1 süt üretim işletmesi, 3 broyler yetiştirme tesisi ve 1 büyükbaş et üretim işletmesi, 1 fındık kırma tesisi, 4 konaklama tesisi ve restoran kurulumunu içeren ve toplam yatırım tutarı 12 milyon 192 bin lira olan projelerin onaylanması halinde yaklaşık 5 milyon 816 bin liralık hibe desteği daha önümüzdeki aylarda Giresunumuzda kullandırılacaktır‘’ dedi. 2014 yılı içerisinde kurumun yeni başvuru çağrı ilanına çıkacağını dile getiren Çoban, yapılan bu yatırımların yeni projelere örnek teşkil etmesi bakımından oldukça önem arz ettiğini belirtti. Cesaretlerinden ve ilk olduklarından dolayı hibe desteği alan faydalanıcılara, emeklerinden dolayı tüm kurum uzmanlarına ve törene katılan herkese teşekkürlerini sundu.

 

Konuşmaların ardından traktörlerin teslimi için kurdele kesildi. Vali Karahan traktörleri çalıştırarak hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti. Ayrıca diğer ekipmanlar da üreticilere teslim edildi.

Yatırımcılara IPARD Programı kapsamında %50 hibe ile; 24 traktör, 21 römork, 2.275 kovan, 100 şurupluk, 9 polen kurutma makinesi, 4 bal süzme makinesi, 3 sır alma makinesi, 2 bal dinlendirme tankı, 1 ısıtma tankı, 1 baraka ve 1 adet karavan desteği sağlandı.

 

Törene; Vali Hasan Karahan’ın yanı sıra Şebinkarahisar Kaymakamı Erkan Kalender, Cumhuriyet Başsavcısı Türker İkibaş, Ağır Ceza Reisi Mustafa Özçelik, İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Alucra Kaymakamı Hacı Aslan Uzan, İl Milli Eğitim Müdürü, Necati Akkurt, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr Muhammet Angın,  Yüksekokul Müdürü Fatih Aygün, TKDK Giresun İl Koordinatörü Özer Çoban, Şebinkarahisar İl Genel Meclis Üyeleri, İlçe yöneticileri ile çok sayıda üretici katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205