Ziraat Bankası Ne Yapmaya çalışıyor

Varlığı bir dert yokluğu yara misali, Ziraat Bankası Çamoluk Şubesi

Ziraat Bankası Ne Yapmaya çalışıyor

 Çamoluk'a gelmesi için seferber olunan Çamoluk Ziraat Bankası vatandaşları canından bezdiriyor.

Özellikle kamu bankası olması nedeni ile vatandaşların menfaatlerini de gözetmesi gereken banka, vatandaşa 20 yıl öncesini yaşatıyor.

Çamoluk'ta yaşayan vatandaşların,hayvancılık ve tarım alanlarında kredi alabileceği tek bir banka olan Ziraat Bankasının,kredi vermek için  gelişen teknoloji yerine eski yöntemleri kullandığı iddia edildi.

İşte akıllara ziyan bir kredi hikayesi;
Çamoluk Ziraat Bankası şubesine hayvancılık kredisi için müracaat eden Cevdet K.  başından geçen olayı anlattı.

"Daha önce görüp beğendiğim Alucra'nın bir köyünde ki kuzuları almak için,Ziraat Bankası Çamoluk  şubesine gittim. Kendimi tanıtarak küçük baş hayvan almak istediğimi ve bunun için de banka kredisi kullanmak istediğimi söyleyerek şartlarını sordum.

Görevli memur ve şube müdürü,"hayvanları küpelet ve küpelerini getir" dediler. Aldığım cevap üzerine Alucra'ya giderek hayvanların pazarlığını yaptım ve küpeleterek köye getirdim.

Daha sonra bankaya giderek küpeleri ibraz ettim.
Benden, işletme  belgesi ve iki de kefil getimemi istediler ben de iki kefil ile birlikte işletme belgelerini şubey teslim ettim.

Şube benden bu kez  arsa veya tarla tapusu getirmemi istedi.

Ben de kendi üzerime ve kardeşlerimle birlikte olan tapularımızı ibraz ettim. kendilerine de kardeşlerimin vekaletini verebileceğimi ifade ettim Bu sefer de bana tapuların şahsi olması gerektiğini  söyleyerek işlemlerimizi gerçekleştirmediler. En sonunda bana kredi notumun düşük olduğunu söyleyerek bu işin olmayacağını dile getirdiler.

Şimdi ben mağdur oldum. Kuzuları Alucra'dan getireli  2 ay oldu.
Vatandaşın parasını ödeyemedik.
Hem ben mağdur oldum hem de kuzuların önceki sahibi.
Banka ne hakla bizi mağdur ediyor?
Kredi notumuz düşük ise, baştan söylesinler biz de hiç bu masraflara girmeyelim!


2015 yılında insanların bir tuşla bütün bilgilerine ulaşılırken, Ziraat Bankası nasıl oluyor da, bizim kredi  notumuzu ancak  iki ayda öğrenebiliyor.

Biz böyle keyfi uygulamayı haketmiyoruz!
Hakkımı da sonunan kadar arayacağım. 
Gerekirse Bimer'e yazıp konunun takipçisi olacağım". dedi.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 11:43

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal Kuşcul
Kemal Kuşcul - 9 yıl Önce

işin aslına bakılırsa, ziraat bankası çalışanına teşekkür etmek gerekiyor. öncelikle kredi ile hayvan alımı çok, ama çok rirksli. hayvancılık kendi kendine büyüme ile olur. bu yıl 50 adet, bir sonraki yıl 80 olur ve sürü çoğalır. ancak siz, sıfır sermaye ile, kredi ile büyümeye heves ederseniz elinizde ki tarla, bağ, bahçede gider... belki bu yazıma kızacaksınız, ancak, canlı ile ticaret yapmaktasınız ve bir nefes, bir felaket tüm hayatınızı alt üst edebilir. bunları laf olsun diye yazmıyorum, araştırmalar ve tecrübelerimi paylaştım... bayırköyü - zagpa

saim sakızcı
saim sakızcı - 9 yıl Önce

cok yazık bu millet bankayı yıllarca bekledi işte karşılıgı bende ıyı bılıyorumki vatandaşa yokuş yapmak hoşlarına gidiyor halbuki alucra karahisar şubeleri boyle degil
halkı zor durumda bırakıyorlar

FATİH AYDIN
FATİH AYDIN - 9 yıl Önce

şube müdüresi hanımefendi ile görüştüm. olayın farklı boyutları olduğunu, bu haberin yapılmadan önce kendileri ile görüşülmüş olmasının ''şık'' olacağını, çamoluklu olmamamakla birlikte çamoluk için banka memurlarının canla başla çalıştığını, bu tip haberlerin kendilerini üzdüğünü, bir şikayet var ise resmi makamlara yapılması gerektiği, bu şekilde haber yapılmasının son derece üzücü olduğunu belirtti. aynen aktarıyorum efendim.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205