EŞEK ANIRINCA TEYEMMÜM BOZULUR MU ?

Köyün birinde,  Hoca camide cemaatine teyemmüm konusunu anlatırken; Suyun bulunmadığı yerde teyemmüm abdesti alınır. Tarlada, ormanda, kırsalda suyun bulunmadığı zaman teyemmüm edilir, ibadet yapılır. Derken şu misali vermiş:  “ Köylünün biri ormana odun yapmaya gitmiş, yiyeceğini, azığını suyunu falan hepsini  eşeğine yüklemiş. Ormanda odun yaparken namaz vakti gelmiş,  birde ne baksın, eşek ortalıkta yok, sağa koşmuş, sola koşmuş eşeği bulamamış,  namaz vakti geçecek endişesiyle teyemmüm almış. Tam namaza duracakken eşeğin anırtısını duymuş. Bu misali anlatan Hoca demiş ki eşek anırınca teyemmüm bozulur, çünkü su eşeğin sırtında ve su bulundu demektir. Su varken teyemmümün hükmü kalmaz…. gibisinden anlatmış durmuş.  Hocayı uyuklayarak dinleyen cemaatten biri evine gittiğinde,  ev halkı sormuş, bu gün hoca ne anlattı diye, Bizim cemaatte ne olsun daha neler duyacağız neler  “ eşek anırınca teyemmüm bozulurmuş..”  
Bu misali neden verdim ? ;Geçen gün köylerimizden yıllardır tanıdığım bir şahıs beni çarşıda gördü ve , “ha iyi gördüm seni,  ya Çamoluk’ da karantinaya alınacak bir hastalık var da niye gizliyorsunuz ?”  dedi. Ben de, nerden duydun dedim. O da, “ kahvede anlattılar. İnternetten okumuşlar.” dedi . Peki o yazıyı okumuşlar mı diye sordum. Yok kuduz hastalığımı ne  varmış, ben de bunu  soracağım dedi. Tabi ki 2-3 cümleyle anlattım. Dedim ki ; gel yazının tamamını vereyim.
Malum yazıya , hortum mübadili emek(!) li bir imam arkadaş yorum yapmış gözleri var görmez, kulakları var işitmez, burunları var koku almaz.. diye. Haklı tabi, evinden işine giderken bahse konu İmam-Hatip ‘in inşaat tabelasında ne yazdığını gözleri görmemiş, kulakları duymamış, burnu da mı koku almamış, …., Neyse ki boş verdik küçük bir piknik tüpü değişimine arayı düzeltiriz(!)  Arkadaşımın burun koku hissi  bu kadar hassastır.
Gelelim Önceki yazımızın ne anlama geldiğini anlaya bilmek için; Sayın İçişleri Bakanım  “ Fetö konusunda bizim bildiklerimizi  bilmiş olsanız,  2 saat, 3 saat uykunun bile  fazla olduğunu hep beraber görmüş oluruz.” Dediğini duymuşunuzdur. Biz de ; bu terör örgütü hakkında endişelerimizi ve temkinli olmamız gerektiğine dikkat çekmiştik. Ve Örgütün hangi palavra ve kisvelere bürünerek halkın damarlarına sızdığını vurgulamıştık. 
Sen misin kirli çamaşırlara dokunan!
 Çamoluk Belediye basın sözcüsü tarafından, hangi yetkiye dayandığı belli olmadan,  cesareti nerden aldıysa;  tehdit, göz dağı, bastırma, yıldırma  hakaret, iftira, iltisak, mobbing, sahtecilik, Kamu  görevlisi suçları akla ne gelirse dümdüz… 
Burası dağ başı mı?  Yoksa bildiği bir şeyler mi var ?  Rüya mı gördüler bilinmiyor. Ha şunu ifade edeyim “Allah’tan başkanından korkmadığım” biline, 
Bir de;
1-Bıçak kemiğe dayandı…. G.t korkusu,…. Gibi ifadeleri tehdit, şantaj, göz dağı, bastırma ve yıldırma suçu olup ;  5237 Sayılı TCK 106. Madde suçu olduğunu,
2-Okumuş cahil… bu tahkir ve hakaret suçu TCK 125. Madde suçu olduğunu,
3-İmam Hatip, Yol, Öğretmenevi, DSİ Projeleri, Üniversite, İlçe Girişi, Stadyum , Cami Şadırvanları… bu projeler devlet muhtelif bakanlıklarının olup; hakkı gasp TCK 148 madde suçu olduğunu,
 4- 26 ayda  yapılan hizmetler (Nisan 2014- Haziran 2016) Seçim döneminden  darbe dönemine kadar daha neler yapılacaktı , Biz ….masum ve Aldanmış olduğuna inanıyoruz  667 KHK İltisak suçu işlediklerini,
5-Senin hanımın daha düne kadar ablaydı….   TCK 267 maddesi İftira suçu olduğunu,
6-Kardeşi Belediyede Yazı İşleri Müdürü iken  engelli oluşu ve belediyeye 6000 TL maliyeti oluşu nedeniyle, bu vebali kaldıramayacağımızdan dolayı işine son vermemizden dolayı pişman değiliz. 
İşte bu zihniyet hastalıklı, zihniyet olup, Memleketinde hizmet ederken rahatsızlanan kişiye,  Belediye yönetimleri ve çalışanları tarafından sistemsel olarak uygulanan ağır psikolojik baskı= mobbing iş kanununa göre suçtur.
Ayrıca mobbing= ağır psikolojik baskı uygulayanların ve  hor görenlerin sonlarını da hep birlikte göreceğiz. Bu konuda itirafçılara destek verenleri  de !
 Ne demişler “ Mal-ü mülke olma mağrur. Deme var mı ben gibi. Bir ters yönden rüzgâr eser savurur harman gibi”
7-Belediye basın sözcüsünün kendi köyünden 138 nüfusu belediye nüfusuna yazdırması da ayrıca bir sahtecilik , görevi kötüye kullanma, yalan beyana teşvik, gerçekleri saptırma  suçudur. TCK ilgili maddeleri. 
Suç üstü yakalandınız, hem de basın yoluyla işlenen suçlar,  bunların davaları en uygun zamanda açılacaktır. 
 Merak edenlere.. 
İlk yazımda da belirttiğim gibi  “….kılcal damarlara sıçrama eğiliminde olan FETÖ virüsünün önü alınması için” tüm gayretimle mücadelemi sürdüreceğim. 
Allahtan başka hiçbir kimseden korkmadan Devletim, vatanım, milletim, bayrağım, aziz şehitlerimizin hatırası ve tüm dünya ezilmişlerinin duası için gücümün yettiğince yazacağım. Korodaki sayıları her geçen gün artan Bremen mızıkacılarına rağmen…
Milli Siyaset belgesine konu Terör örgütü FETÖ’ nün; Çamoluk kayyumluk makamının basın sözcülüğü tarafından savunulması, ibreti âlem değil mi ?  Sizce….
Gelelim başlık yazımıza; Ekmeği, suyu, dini, imanı, vatanı, milleti velhasıl tüm kutsal  değerleri Pensilvanya’daki “ eŞŞeğe”  yükleyip de anırtısını beklediğimiz gün, biline ki; ne teyemmüm kalır ne abdest, ne din,  ne iman , ne vatan, ne millet , ne de bayrak……   Okuyup anlayanlara selam olsun.
YORUM EKLE
YORUMLAR
Necla metin
Necla metin - 7 yıl Önce

Şüheda ablama fötöçülerin ablası diyenin aklına şaşayım kimse iftira atmasın

Yıldıray yerlitaş
Yıldıray yerlitaş - 7 yıl Önce

Adam gibi adamdır Osman abi

- 7 yıl Önce

dinle diyanetle ugrasan adamlara dokunmican kutsal adamlardir. osman hoca da kutsal ve mubarek birisidir. eli ayagi opulecek adamdir. hem reisi savunuyor bu fazilet bile adam hakkindaki kanaatlerimizi pekistirmektedir. teyemmum bozulmaz diyorsa bozulmaz o kadar!

Diriliş Postası
Diriliş Postası - 7 yıl Önce

Töbe töbe haşa böyle mübarek bir hocaya dokunmak ne haddimize kazım elagöz abim. Reisi biraz geç savunmaya başladı ama eyi savunıy şimdi Allah içün! Abi mübarek hocanın ismini ağzına almışın inşaAllah abdestin vardur. Yoksa TCK nın 9999999. Maddesi suçunu işledin haberin olsun!

Çamoluk aslanı
Çamoluk aslanı - 7 yıl Önce

Diriliş postası koçum senin yaranmı var bize şeytanın avukatlığını yapma delikanlıysan adını açıkla yoksa birileri hapsemi girdi he yiğenim bize fetoyu savunma bu çamoluğu bu hale sokanlardan Allah belasını versin diri diri mezara girsin kim vatanımızı satıyorsa çeksin ömür boyu çeksin iki yakası bir araya gelmesin

Diriliş Postası
Diriliş Postası - 7 yıl Önce

Bize adını açıkla diyene bakın! Kendisi Çamoluk Aslanı olmuş. Ayrıca bizim hangi yazımızda fetöyü savunduğumuzu gördünüzde o iftira yı atıyorsunuz. Sanırım siz ilgilinin kitaplarını çok okumuşunuzki her okuduğunuz kelimede onu görüyorsunuz Çamoluk Aslanı! .

Çamoluk aslanı
Çamoluk aslanı - 7 yıl Önce

Sen yaz bende yazacam delikanlısın yağ hadi bir delikanlılığını görelim

Bu Yorum; Cevap Hakkı gereği gerçek isim olmadığı halde yayınlanmıştır.
Editör

banner200

banner205