27 Yıl Sonra Düğün Yaptılar

Kutluca Köyünde yapılan yayla şenliğinde 27 yıl önce kaçarak evlenen çiftin düğünü yapıldı.

 27 Yıl Sonra Düğün Yaptılar

Ramazan Bayramının  ikinci günü (26 Haziran 2017 )  Kutluca Köyü Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından gerçekleştirilen  Yayla Şenliğinde, Kutluca Köyü Derneği Kadınlar Kolu tarafından, 27 Yıl önce kaçarak hayatlarını birleştiren Gülsüm ve Aslan Duvarbaşı çiftine köy usulü düğün yaptılar.

Eski geleneklerin canlandırıldığı düğüne, Kutluca köylülerinin yanısıra, Çamoluk Kaymakamı Mustafa Demir, Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı, Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ekrem Köse, Ak parti Çamoluk İlçe Başkanı Muammer Güleç ve Merter Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Yusuf Gecü, Çamoluk ilçe Emniyet Müdürü, Çamoluk İlçe Jandarma Komutanı da tanıklık ettiler.

Takı Merasiminin de yapıldığı törende, Çamoluk Kaymakamı, Belediye Başkanı ve katılan misafirler de damada takı taktılar.

Düğünde; Geline köy usulü kırmızı duvak giydirilirken, düğün daveti de, yine eski usul heybe sırtında  dolaşan bayanlar tarafından yapıldı.

Düğünde ilahici denilen şahıs tarafından ilahiler okunarak, aslına uygun olarak da çocuklara “Amiiiin” diye seslendirmeler yaptırıldı.

Eski usul kına gecesinin de yapıldığı düğünde, damat tarafından, gelinin eve geldiği sırada balkondan elma atıldı. Çocuklar için de, yine şeker ve bozuk paralar atıldı.

Büyük ilgi gören düğünde damadın sağdıçlığını torununun yapması ayrı bir heyecan kattı.
Düğünü yapılan çiftin dört çocuğu üçte torunları bulunuyor.

Yayla şenliğinde Kutluca Köyü yeğeni olan ve Kutluca Köyüne yaptığı katkılardan dolayı, Ataşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ekrem Köse’ye plaket takdim edildi.

Ekrem Köse’ye plaketi, Çamoluk Kaymakamı Mustafa Demir verdi

Düğünü  izleyenlerin, bu anları cep telefonlarıyla kayda alarak, tarihi anların yaşandığı düğün görüntülerini gelecek nesillere  ulaştırmaya çalıştıkları dikkatlerden kaçmadı.

 

Çamoluk Haber


Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2017, 23:05

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ekrem torun
Ekrem torun - 7 yıl Önce

Sn Ekrem köse başkana desdeklerinden dolayı bende teşekkür ediyorum

uğurcan
uğurcan - 4 yıl Önce

en alttaki dede alışsızlı uğurun dedesi değilmi bi yerden tanıdık geliyo ama,

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205