Akyapı'dan Afrika'ya bir yudum HAYAT!

Akyapı Köyü Derneğinin gençlerle başlattığı atılım Afrika'ya uzandı.

Akyapı'dan Afrika'ya bir yudum HAYAT!

Bir çok sosyal faaliyetleri ile gündeme gelen, Akyapı Köyü Derneği,son olarak Afrika'da Su Kuyusu açacak.
İHH,İHYA DER gibi yardım kuruluşları ile koordineli olarak çalışan Akyapı Köyü Derneği, son projesini de, İHYA DER ile birlikte yürütüyor.

Afrika'da su kuyusu açmak için çalışmalara başlayan Akyapı Köyü Derneği, bu amaçla bir gece düzenledi.
6 Mart 2015 Cuma Günü saat: 20:00'da Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmen Evinde Düzenlenen geceye Akyapı Köylüleri ile birlikte,İstanbul Milletvekili Erol Kaya,Giresun Federasyonu Başkan Vekili Muhterem Memiş,Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı,Ensar Vakfı Ataşahir Şube Başkanı,Mikail Bektaş,Çamoluk Dernek Başkanı Fatih Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Kutluca Köyü Dernek Başkanı Celal Duvarbaşı ve Taşçılar Köyü Dernek Başkanı Eyüp Kesecek katıldılar.

Fatih Başkan'ın sunuculuğunda başlayan gece, ilk olarak  Hafız Ahmet Karabağ'ın  Ezan okuması ile başladı. Daha sonra  yine Hafız Ahmet Karabağ'ın Kur'an tilavetiyle devam edildi.

Akyapı Köyü Derneğinin yaptığı faliyetlerin sinevizyon olarak sunulduğu gecede, programın sunuculuğunu üstlenen Fatih Başkan yaptığı konuşmada,"Çalışmalarımızdan artık haberiniz var,bundan sonra sizlerde mesul sünüz"diyerek, dernek çalışmalarına daha fazla katılımın olmasını istedi.

Dernek Başkanı Murat Dağıtmaç'da yaptığı konuşmasında, Kendileri yönetime geldklerinde,derneğin amacını Akyapı Köyü ile sınırlamadıklarını,özellikle İslam Corafyasında meydana gelen afet,savaş gibi durumlara kayıtsız kalmayarak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Dağıtmaç,Salonda bazı koltukların boş gözüktüğünü ama, oraları siyah tenli insanların doldurduğunu söyledi.

1000 adet bilet satarak 4 su kuyusu açacak rakam ulaştıklarını söyleyen Murat Dağıtmaç, "Bu zamana kadar 2. vitesle yol alıyorduk, bundan sonra vitesi üçleyerek yolumuza devam edeceğiz"dedi.

Gecede söz alan Giresun Federasyonu Başkan Vekili Muhterem Memiş'te sosyal faaliyetlerin önemine değinerek,Giresun Federasyonunun yaptığı çalışmalarla Pakistan'da Giresun Mahallesi nin inşaa edildiğini söyledi.

Son olarak söz alan İstanbul Milletvekili Erol Kaya'da yaptığı başarılı  çalışmalardan dolayı,Akyapı Köyü Derneğini Tebrik etti.

Kaya,Akyapı Köyü Derneğinin küçük Türkiye olduğunu söyleyerek,Türkiye nüfus olarak Dünya'nın %1'ine sahip olsa da, yaptığı yardımlarla birinci sıralarda yer aldığını söyledi. Ülkemizde yaşayan yaklaşık iki milyon mülteci olduğunu ve bu mülteciler içinde, bu zaman kadar yaklaşık Beş Milyar lira harcandığını söyledi. 
Gecede son olarak sanatçı Mehmet Gökçe birbirindene değerli eserleri seslendirerek,katılanlara unutamayacakları bir konser verdi.

Çamoluk Haber









YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 9 yıl Önce

Açılan herhangi bir su kuyusu bir sonra ki sene daha derinlere inilmesi ihtiyacı duyulur. Su sorununa TEK ÇÖZÜM ani yağışlarda DENİZLERE AKAN suyun biriktirilmesidir. Yapılacak BENTLER ve BARAJLAR sayesinde YER ALTI SULARINIDA besleyeceği gibi, metrekareye YILLIK 200 - 300 Litre yağış alan bir bölgede SULU TARIM dahi yapılabilmektedir. Öncelikle yer altı sularını beslemek için, HER KURU DERENİN ÖNÜNE MUTLAKA BENTLER YAPILMALIDIR. Yapılan bu bentler sayesinde TAŞKINLIKLAR ÖNELENECEĞİ gibi, verimli tarım arazileri denizlere akmayacağı gibi, kurak bölgede bekleyen su sayesinde birçok ot yetişeceğinden tarımın yanında hayvancılıkta gelişecektir. Kıymetli dostlar, kuyu suyu çok maliyetli olup, sürekli bir enerji sarf etmek gerekli. Ancak, YÜKSEK BÖLGELERE YAPILACAK BARAJ ve BENTLER sayesinde suyun kendi CAZİBESİ ile akacağından maliyetler daha az olacaktır. Su konusunda bir çok çalışmalarım bulunmakta. Özellikle YAĞMUR SUYU KONUSUNDA....

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205