Alucra'ya 5 Tirilyonluk yatırım

5 tirilyona malolması beklenen, Alucra Kapalı Otopark ve Meydan projesi temel atma töreni dün törenle gerçekleşti..

Alucra'ya 5 Tirilyonluk yatırım

 Alucra Kapalı Otopark ve Meydan projesi temel atma töreni dün törenle gerçekleşti..

 
Bağcılar Belediyesinin desteğiyle yapılacak olan düzenleme için yaklaşık 5 Milyon Türk Lirası harcanacak.
 
Törene Vali Dursun Ali Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Alucra Kaymakamı Hacı Aslan Uzan, Belediye Başkanı Halil İbrahim Yağcıoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
İlk konuşmayı yapan Alucra Belediye Başkanı Halil İbrahim Yağcıoğlu, yaptığı hizmetleri anlatarak projeye katkısı ile her zaman desteğini gördüğü Grup Başkan vekili Canikli, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve Vali Şahin’e teşekkür etti.
 
Bağcılar Belediye Başkanı Çağrıcı da imkanları ölçüsünde Giresun’a ve ihtiyacı olan yerlere hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Canikli kendilerini kırmayarak desteğini esirgemeyen Başkan Çağrıcı’ya teşekkür ederek, Alucra’nın hızla gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğunu söyledi. Canikli “ Alucra gelişip büyüyor. Ama en büyük problemlerden bir tanesi otopark sorunuydu. Şehrin merkezine araçların park edilmesiyle yollar yürünmez hale geliyordu. Şehrin merkezi dışında otopark alanları oluşturmak gerçekçi değil. İnsanlar alışveriş merkezlerinin yakın yerlerine araçlarını park etmek istiyorlar. Yapılan bu düzenlemeyle Alucra’nın özellikle yaz aylarında ortaya çıkan otopark problemini ortadan kaldıracağız. Ayrıca, ilçemize güzel bir meydan kazandıracağız” dedi.
 
“Bize hizmet yapmak üzere görev verildi. Bizde yapıyoruz” diye sözlerine devam eden Canikli , ilçede önümüzdeki aylarda su ve kanalizasyon projesinin başlayacağını Esenler Belediyesi tarafından bir hamam yapılacağını, yapım çalışması devam eden Kurtbeli Yolunun 2014 yılı başında hizmete gireceğini Hükümet Konağı inşaatının tamamlanacağını, eski hükümet binasının yerinin de meydan yapılacağını kaydetti.
 
Canikli, ilimizin problemleri için yoğun gayret eden Vali Dursun Ali Şahin’in Giresun için bir şans olduğunu sözlerine ekledi.
 
Katkıları ve desteğinden dolayı Bağcılar Belediye Başkanı Çağrıcıyı kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Şahin, “. Ben değerli hemşerim Bağcılar Belediye Başkanını kutluyorum. Sadece buraya hizmet etmiyor Türkiye’nin 57 vilayetine yetişiyorum diyor. İnsanın gönlünde hizmet olunca 57 değil 81 ile de yetişir. Giresun’un merkezinde hükümet konağının önünde şu anda yer teslimi yapıldı ses ve ışığa duyarlı havuz projesinin yer teslimi yapıldı. Ben bunun Batum ve Japonya’da görmüştüm. çok etkilendim. Türkiye’de de 7-8 yerde var. Giresun’da da olacak. Başkanımla bunu da burada hizmete sokacağız. Alucra uzakta diye hizmetten mahrum değildir. Hizmetini alıyor. Giresun’da böyle bir park, otoparkı olan bir park yok. Ama burada olması bizi sevindirdi. Bu güzel insanlar her şeye layıktır. Hep güzel bakmalısın güzel olan her şeye, güzeli bulan gönül güzel demez her şeye. Siz güzelliklere layıksınız. Çünkü güzellikler sizi cazibe merkezi olarak çekecek” dedi.
 
Şehirlerin güzellerinin meydanlarıyla belli olduğuna dikkat çeken Vali Şahin, “Bir şehrin meydanı güzelse oranın belediyesi çalışıyor demektir. Alucra’ya layık olan bir meydan, hem de altı otopark olan bir meydan. Doğu Karadeniz illeri arasında olmayan bir meydan ve otopark. Allah böyle güzellikleri hep bu yöreye kazandırsın” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından Vali Şahin, Grup Başkanvekili, Canikli, Bağcılar Belediye Başkanı Çağrıcı ve Alucra Belediye Başkanı Yağcıoğlu butona basarak otoparkın temelini attılar.

Giresun Valiliği
 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali TATAR
Ali TATAR - 12 yıl Önce

2014 de hükumetimizin planı küçülerek büyümek. bu kapsam da giresun da üç ilçenin durumu kötü olduğu söyleniyor. bilin bakalım bu üç ilçe hangisi. ( ip ucu vereyim. İlçe özel idare artık merkezden yönetilecek çamoluk ta)

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205