Aman Dikkat Şiddetli Yağışlar Geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu için uyarı yaptı.

Aman Dikkat Şiddetli Yağışlar Geliyor.
 Yurdumuz genelinde etkili olan sıcak hava nedeniyle hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyrettiğini açıklayan meteoroloji genel müdürlüğü, hafta sonu sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşeceğini söyledi.
Sıcaklık düşüşüyle birlikte özellikle bizim bölgemiz için (Doğu karadeniz) aşırı yağış uyarısı yapıldı. Metrekareye 100 ila 200 kg. yağışın düşeceğini tahmin eden meteoroloji müdürlüğü vatandaşları uyardı.
Yapılan açıklamada; 
29 Haziran Cumartesi ile 30 Haziran Pazar günleri Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların Batı Karadeniz (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyı kesimi), Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Samsun’un doğusu ve Ordu’da kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Doğu Karadeniz kıyı illerinde (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı (100-200 kg/metrekare arasında) tahmin ediliyor.
Doğu Karadeniz kıyı illerinde şiddetli yağışların meydana getirebileceği ani sel, su baskınları ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir denildi.
Meteorolojinin yaptığı uyarı yı DSİ 22. Bölge müdürlüğü de sosyal medya hesaplarından paylaşarak vatandaşların dikkatli olması konusuna dikkat çekildi.

Çamoluk Haber 

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2019, 23:00

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205