Atıl Okullar Köy Konağı olacak

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, köylerdeki atıl okulların köy konağı olarak muhtarlara verilmesinin yolunun açıldığını belirterek, "Bu konaklarda muhtarların odası bulunacak ve vatandaşlara bu noktadan hizmet verilecek. Mühürü cepte taşıma dönemi bitti." dedi.

Atıl Okullar Köy Konağı olacak

  Vali Şahin, muhtarlarla bir araya geldi. Valilikte düzenlenen toplantıda konuşan Şahin, Giresun'da göreve başladığı günden itibaren sık sık muhtarlarla bir araya geldiğini kaydetti. Muhtarlara uyarılarda bulunan Şahin, muhtarların artık mühürlerini cebinde taşıma döneminin artık geride bırakmalarını istedi. 

Şahin, "Nasıl ki vali, kaymakam, belediye başkanlarının makam odaları varsa muhtarların da makam odalarının olması gerekiyor. Bu kapsamda köylerdeki atıl okulların Köy Konağı olarak muhtarlara verilmesinin yolu açıldı. Bu konaklarda muhtarların odası bulunacak ve vatandaşlara bu noktadan hizmet verilecek.Mahalle muhtarları için de muhtarlık binası tahsis ve temini içinde belediye başkanlıkları ile görüşmeler yapılıyor, kendilerinden mahalle muhtarlarımız için yer temininin sağlanması istenecek." dedi. 
Giresun'da muhtarlara yönelik bilgisayar kurslarının sürdüğünü aktaran Şahin, önümüzdeki günlerde muhtarlara merkezden başlamak üzere, bilgisayar dağıtımının yapılacağını aktardı. Muhtarların, Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS) şifresi alarak bundan sonra vatandaşların nüfus kayıtlarını ve hareketlerini bu sistem aracılığı ile takip etmelerini isteyen Vali Şahin, yapılan çalışmaların amacına ulaşması halinde bunun Türkiye'de bir ilk ve örnek olacağı sözlerine ekledi.

Giresunekspres

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205