Batum'a Bir tepkide Giresun'dan

Başörtüsü konusunda yaptığı çıkışla ülke genelinde tepkilere neden olan,CHP Genel Sekretreteri Süheyl Batum'a bir tepki de Giresun'dan geldi,

Batum'a Bir tepkide Giresun'dan
Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı Fethi Karahüseyin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum’un başörtüsüyle ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.
Karahüseyin açıklamasında, Batum’un ‘Üniversitelerde, başkaldırının hak ve özgürlüklerine karşı olmamak, laik devlet esasına aykırı olmamak ve kamu düzenine aykırı olmamak koşuluyla moda olarak baş örtülebilir” açıklamalarını talihsizlik olarak niteledi.
Karahüseyin, bu açıklamaların bir hukukçuya hiç yakışmadığını belirterek şunlara yer verdi, “Bu açıklamaları talihsiz bir davranış olarak görmenin yanında bu zihniyetin Müslümanlara ve inançlarına karşı aslında iç dünyalarındaki duymuş oldukları irade bildirimi olarak görmekteyiz. Pekala, Müslümanın inanç ve yaşam tarzlarını hafife alma ve alay etme teşebbüsüdür.
Müslüman kadının inancı gereği başına taktığı başörtüsü Allah'ın emri Kur'an’ın emridir.
Bu ülkeyi idare etmeye aday olan bir siyasi partinin daha yakın geçmişte seçim meydanlarında başörtüsü yaklaşımı ve başörtüsü dağıtmalarının arkasındaki siyasi ve Müslümanlara karşı samimiyetsiz düşünce ve iradelerinin gün yüzüne çıkmış halidir. Müslüman kadının yaşam ve giyiniş tarzını Paris kökenli moda olarak algılayan Batum’a şunu söylemek istiyoruz. Evet başörtüsü bir moda değil Kur’an ve İslam’da kadının yaşam modelidir.
Bu zatın halkının yüzde 95 inden fazlası Müslüman olan toplumdan ivedi özür dilemesini bekliyor, kendilerini kınıyor ve istiyorsa İslam’ın başörtüsü ile ilgili hükümlerini ihtiva eden bir fıkıh kitabını da kendilerine tevdi etmek istiyoruz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205