Belediye' İcralık oldu.

Borcunu ödemeyen Çamoluk Belediyesine icra takibi.

Belediye' İcralık oldu.
 İş Kazasında hayatını kaybeden,Aydın Sürücü'nün varislerinin, Çamoluk Belediyesine açtıkları davayı kazanmaları sonucu,hakettikleri 320,000 liranın ödenmemesi nedeni ile Çamoluk Belediyesine icra takibi başlattılar.

Olay nasıl olmuştu?



2006  yılında Çamoluk Belediyesinde Temizlik işçisi olarak çalışan, Aydın Sürücü, Alim Selimoğlunun kullandığı, Beyoğlu Belediyesi tarafından Çamoluk Belediyesine hibe edilen Çöp arabası ile iş kazaası geçirdi.



Kaza sebebi ile 2006 yılında hayatını kaybeden Aydın Sürücü'nün varisleri, kendilerine verildiğini iddia ettikleri sözlerin yerine getirilmemesi nedeni ile, 2010 yılında Çamoluk Belediyesi aleyhine tazminat davası açtılar. Yaklaşık 3 yıl süren dava 2013 yılında varisler lehine sonuçlanmıştı.

Yargıtaya giden dava Aralık 2015'de yine varisler lehine onandı.

Onama sonucunda, Aydın Sürücü'nün vekili olan avukat, Çamoluk Belediyesinden parayı tahsil edebilmek için  Belediye hesapları ve taşınmazlarına haciz kararı çıkarttı.

Buradan  sonuç alamayan avukatlar, bu gün Belediye  taşınmazları ve hesaplarına haciz işlemi başlatmak için Çamoluk Belediyesine geldiler.

Yapılan görüşmeler sonucunda, 20 Ağustos 2016 gününe borçların ödeneceği taahhütü alan avukatlar herhangi bir işlem yapmadan Çamoluk'tan ayrıldılar.
Yapılan görüşmelerde,Çamoluk Belediye Belediyesinin kredi çekerek borcunu ödeyeceği açıklandı.

Çamoluk Belediyesinin bu borcu için her ay 1500TL faiz işlemi gördüğü ve borcun günden güne katlanarak büyüdüğü dile getirlidi.


Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 21:44

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Akin duz
Akin duz - 8 yıl Önce

Hakli bir dava. Belediye son kurusuna kadar tazminati odemelidir. Nokta

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205