Beyoğlu'nda Çamoluk'lulara Ait Bina Çöktü

İstanbul Beyoğlu'nda Çamoluk'lu İş Adamı Kardeşlere ait bina çöktü.

Beyoğlu'nda Çamoluk'lulara Ait  Bina Çöktü
 

Beyoğlu İstiklal Caddesi yanında bulunan Kurabiye Sokak'ta Çamoluk' Kutluca Köyünden Ali ve Üzeyir Karaçoban kardeşlere ait bina çöktü.

Beş katlı binanın çökmesi ile birlikte hemen yanıdaki binada yıkılarak yerlebir oldu.
Bina sahiplerinden edindiğimiz bilgilere göre, yıkılan binaların yanında daha önce Beyoğlu Belediyesi tarafından  yol çalışması yapıldığı ve bu çalışmalar esnasında  binaların zarar gördüğü açıklandı.

Yapılan çalışmalar nedeni ile binalarda çatlakların meydana geldiği ve gün geçtikçe de, çatlakların büyüdüğünü söyleyen bina sahipleri, 11 Şubat 2016 Perşembe günü yaptıkları değerlendirme ile  işlettikleri köfteci dükkanını kapattıklarını dile getirdiler.
 Çatlakların incelenmesi için uzman çağıran bina sahipleri,12 Şubat 2016 günü (Bugün) incelemelerin yapıldığı esnada binadan ses geldiğini duyarak binayı terkettiklerini ve çevtre binadaki komşukarını da uyararak büyük bir felaketin ortaya çıkmasını önlediklerini dile getirdiler.

Uyarılar sonucu yıkılan binaların altında kaln kimsenin olmadığı açıklandı.

Yıkılan Çamoluk'lu binada  şehrin en tanınmış köftecilerinden 'Köfteci Hüseyin'e ev sahipliği yapıyordu.
'Köfteci Hüseyin', iki nesildir bu işi yapan bir aile tarafından işletiliyordu. Baba Hüseyin Usta, 40 yıl önce köfteciliğe bir seyyar köfte arabasıyla başlamıştı. İstanbul'un en efsanevi köftecilerinden biri olan mekanı, bugün Hüseyin Usta'nın  ve Çamoluk'lu Ali ve Üzeyir Kardeşler oğlu işletiyor. Özellikle çevre esnafı arasında müdavimleri olan 'Köfteci Hüseyin'in öğle saatlerinde çok sayıda müşterisi oluyordu. Ancak  bir gün öncesinde ortaya çıkan sesler ve büyüyen çatlaklar  nedeniyle Köfteci Hüseyin'in kapalı olması  yüreklere su serpti.

Görgü tanıklarına göre Karaçoban Kardeşlere ait 5 katlı bina, sağnak yağış başladığında  ’çatırdamaya’ başladı. Binanın zemin katındaki Köfteci Hüseyin’de ve yan binanın giriş katındaki Kallavi Restoran’da oturanlar hemen dışarı çıktı. İçerden çıkanlar sesin nereden geldiği anlamaya çalışılırken yaklaşık 15 dakika içinde saat 14.30 sıralarında bina arka tarafında bulunan otoparka doğru çöktü. 16 numarada bulunan bitişik bina ise hasar aldı.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2016, 10:02

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Muharrem MEST
Muharrem MEST - 8 yıl Önce

Geçmiş olsun

NAZIM KULAOĞLU
NAZIM KULAOĞLU - 8 yıl Önce

hemşehrilerimize büyük geçmiş olsun.

Murat Dursun Tosun
Murat Dursun Tosun - 8 yıl Önce

geçmiş olsun.olay üzücü de olsa can kaybı olmaması teselli verici tarafıdır.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205