Bir Rüya Gerçekmi Oluyor?

Çamoluk Giresun arasındaki yol çilesi, yapılacak tünelle birlikte rahatlayacak.

Bir Rüya Gerçekmi Oluyor?
Çamoluk Giresun arasındaki ulaşım problemine bir nebzede olsa çözüm olabilecek bir proje olan Eğribel Tüneli için nihayet adımlar atılmaya başlandı. Daha önce birçok Sivil Toplum Örgütününde protosto yaptığı ve Giresun Belediyesinin de yine protosto amaçlı tabela asmasına neden olan Eribel Tüneli için, Ak Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, 2009 yılı yerel seçim çalışmaları sırasında Giresunlu hemşerilerine, Giresun-Dereli-Şebinkarahisar Karayolu’nun iyileştirileceğinin ve Eğribel’e Tünel yapılacağının sözünü verdiklerini ve sözlerini yerine getirmek için yoğun çaba gösterdiklerini belirtti.
Milletvekili Temür, Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü nezdindeki girişimleriyle önce Giresun-Dereli-Şebinkarahisar Karayolunun iyileştirme çalışmalarını başlattıklarını ifade etti.
İyileştirme çalışmalarının en önemli ayağının kış aylarında geçit vermeyen 2 bin 200 Rakımlı Eğribel mevkiinden Tünel açılarak geçilmesi olduğunu kaydeden Milletvekili Temür, “Tüm hemşerilerimizin büyük bir umutla beklediği bu önemli projeyi hayata geçirmek için yoğun çaba harcadık. Girişimlerimizle Yerel Seçimlerden sonra Eğribel Tünelinin Etüd Çalışmalarını başlattık ve kısa bir zamanda bitirdik” dedi.
İHALE TEKLİFLERİ KISA SÜREDE DEĞERLENDİRİLECEK
Etüd çalışmaları tamamlanan tünelin proje çalışmalarının başlaması için yoğun çaba gösterdiklerini belirten Temür şu ifadelere yer verdi, “Eğribel Tüneli’nin proje ihalesinin 30 Kasım 2010 tarihinde yapılması kararını aldırdık. Bu karara göre 30 Kasım Salı Günü Karayolları Genel Müdürlüğü, firmaların Eğribel Tüneli ile ilgili ön yeterlilik tekliflerini alacak. Bu teklifleri kısa sürede komisyon olarak değerlendirip teklif veren firma sayısını 10’a indirecek ve 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Çerçevesinde Projeyi yapacak firmayı belirleyecektir.
30 Kasım’da proje ihalesi yapılacak olan Eğribel Tüneli’nin yapılan ilk Etüd Çalışmalarına göre; 2 bin 200 rakımlı Eğribel Mevkiinin bin 800 Rakımlı bölümünden tünel girişinin başlaması ve bin 750 rakımlı kısımdan çıkması planlanmaktadır. Halen kullanılan yola göre tünelin yapımı ile yolun girişi 400 metre aşağıya çekilmiş olacak ve böylece karlanma ve buzlanma önlenmiş olacaktır. Şu anki verilere göre Eğribel Tünelimizin uzunluğu yaklaşık 5 bin 700 m civarında olacak, tünelin ulaşıma açılmasıyla bu yolu kullanan vatandaşlarımızın yol çilesi bitecektir.”
TÜNELLERLE KESKİN VİRAJLAR ORTADAN KALKACAK
Giresun-Dereli-Şebinkarahisar  yolunda Eğribel Tüneli dışında toplam bin 880 m uzunluğunda 5 adet daha Kısa Burun Tüneli olarak adlandırılan küçük tüneller yapılacağını ifade eden Temür, “Bu tünellerin yapımındaki amaç da keskin virajları kaldırmak, kış aylarında karlanma ve buzlanma olan bölgeleri en aza indirmektir.
Ak Parti iktidarı ve bölge milletvekilleri olarak verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Giresun ve hemşerilerimizin yararına olan tüm projeleri takip etmekten mutluluk duyuyoruz. Eğribel Tüneli Proje Çalışmalarının hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum” dedi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan Seveimli
Hakan Seveimli - 13 yıl Önce

İnşallah bu vaadler sözlde kalmaz ve uygulamaya geçer de millet bu çileden biraz da olsa kurtulur

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205