Bu Bayramda Festival Değil Kur'an Ziyafeti.

Kurban Bayramının üçüncü günü (20/07/2021) Gölpark'ta Kur'an ziyafeti olacak.

Bu Bayramda Festival Değil Kur'an Ziyafeti.

Öncülüğünü "Sevdeamız Çamoluk" Kurucusu Birsen Eser'in yaptığı bu senede pandemi nedeniyle vefat edenler için Kur'an okutalım fikri, destek bularak sonunda organizasyona dönüştü.
Çamoluk köy ve Mahalle Muhtarlarının, Çamoluk Belediyesinin ve  Çamoluk Derneğinin başta alınan desteği ile ilerleyen çalışma,  daha sonra, Çamoluk Kaymakamlığına yapılan izin müracatının olumlu sonuçlanması ile de resmi kimliğine kavuşmuş oldu.
22 Temmuz 2021 perşembe günü saat: 18:00'da Gölparkta yapılacak olan organizasyo ile ilgili olarak,  Çamoluk Kaymakamlığı da yaptığı açıklamada;"Çamoluk Kaymakamlığı, Çamoluk Belediyesi, Muhtarlarımız ve Çamoluk halkımızın destekleriyle, 
ilçemizde pandemiden vefat eden vatandaşlarımız ve aziz şehitlerimiz için yapılacak olan Kur'an Tilaveti'ne tüm hemşehrilerimiz davetlidir.
Mevlit sonrasında keşkek ikramı olacaktır" denildi.
Aynı paylaşımı Çamoluk Belediyesi de aynı paylaşımı yaparak vatandaşları yapılacak olan etkinliğe davet etti.

Yapılan açıklamalarda daha önceden bu organizasyona destek bildiren paydaşların adı  ilan edilirken Çamoluk Derneğinin adının olmaması vatandaşların dikkatinden kaçmadı.
Organizasyonun fikir sahibi ve icra aşamasına getirenlerin sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda, Çamoluk Derneği yer alırken, 
özellikle Çamoluk Kaymakamlığının Çamoluk Derneğinin adını yazmamış olması akıllar bazı sorular getirdi.
Kafa karışıklığına sebep olan bu durumu konun taraflarının açıklama getirmesi vatandaşların aklına takılan sorularında cevap bulmasına neden olacak.
1 Çamoluk Derneği organizasyon çalışmalarını başlatanlar tarafından her paylaşımlarında gündeme getirilirken  bu organizasyondan kendisi mi çekildi? kendi çekildi ise sebebi nedir?
2 Çamoluk Derneği kendi çekilmedi ise bu çalışmada, Çamoluk Derneğini kim saf dışı bıraktı? 
3 İzin için müracat edilen Çamoluk Kaymakamlığı mı Derneğin adının olmasına karşı çıktı? 
4 Çamoluk Kaymakamlığı ile birlikte bu organizasyonun destekçisi ve paydaşı olan Çamoluk Belediyesi ve Köy Mahalle Muhtarları mı Çamoluk Derneğinin olmasını istemedi?
Bu soruların cevaplanması gerekir.
Yıllarca birlikte yapılan organizasyonların ayrışmaya sbep olmaması gerekir.
Çamoluk Haber olarak organizasyonu başlatanlar ile yaptığımız görüşmede, Çamoluk Derneğinin kendilerine her türlü desteği verdiğini açıkladılar.
Hal böyle iken; yıllardır Çamoluk'ta yapılan Bal Festivali organizasyonun yükünü Dernek çekip, (istisnalar var 2009) Çamoluk Kaymakamlığı ve Çamoluk Belediyesi ile birlikte  yürüken, ne oldu da bu sene Çamoluk Derneğinin adı  yazılmadı?
Eğer Çamoluk Derneği kendi rızasıyla bu etkinlikten çekilmedi ise; yapılan bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir.
Çamoluk'un bu saatten sonra daha fazla bölünmeye ve ayrılığa değil, birliğe ve bareberliğe ihtiyacı vardır.
İyi niyetle çıkılan ve ikramları hayır sahipleri tarafından karşılanan bu yolda, her ne maksat ile olursa olsun  insanlarımızın arasına ayrılık fikirleri atılmamalıdır.
Cevap hakkı olarak, taraflar ca gönderilecek açıklamaların Çamoluk Haber de her zaman yayınlanacağını ifade etmek isteriz.
Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2021, 20:33

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hacı CANİK ÇAMOLUK Dernek Başkanı
Hacı CANİK ÇAMOLUK Dernek Başkanı - 3 yıl Önce

Öncelikle Çamoluk Haber e bu hassas haber için teşekkür ederim. Ayrıca, organizasyona öncülük eden Birsen hanım ve ona her anlamda yardımcı olan kişilere de bilhassa minnettarız. Allah niyetlerini kabul etsin. Çamoluk Derneği olarak, hayrın ve iyiliğin olduğu her yerde varız. Hiç bir sorumluluktan ne şimdiye kadar, ne de bundan sonra kaçmayız. Bilen herkes bilir. Bu mevlit programında da ismimizin geçip ya da geçmemesi önemli değil, üstümüze düşeni bu hayırlı işte emir telakki ederiz. Mühim olan niyetlerdir. Maddi manevi emek veren herkese teşekkür ederiz.

Çamoluk Dernek Başkanı
Hacı Canik

Selim BAKAN
Selim BAKAN - 3 yıl Önce

İyilik yapar gibi görünmek değil iyilik yapıp görünmemek gerekir bu düstürda yapılan işler hayırlıdır.İsimler Allah katın da yazılsın önemli olan odur...Allah samimi şekilde yapılan yardımları dergahi izzetinde kabul buyursun...Hayırlı Bayramlar

bekirkarabul@gmail.com
[email protected] - 3 yıl Önce

Dernekler tarafsız birlik beraberliğimizin sembolü dür başkanları da bunun temsilcisidir. Sn hacı başkanım bu ilkeyi koruyor ve başarılı bir şekilde devam etmektedir. Bu konuda bir yanlış anlaşılma olduğu kanaatindeyim. Sn Hacı Canik başkan böyle bir organizeye desteğini esirgemez diye düşünüyorum.

Turgut Çehre
Turgut Çehre - 3 yıl Önce

Kazım bey, bence sizin haberiniz ayrıştırıcı birleştirici olan Hacı Canik baskanin sizin haberin altına yaptığı yorumdur. Bazı işin reklamı olmaz, organizasyon dediğin Facebook sayfasinda bir grup insanın baskı ve ricalariyla oldu. İzni isteyen Çamoluk belediyesi, izni veren kaymakamlık , kamaoyunu bilgilendirmek için hızlı şekilde plansız yayınlanmış bir bildiri, Çamoluk belediyesi yazsa ne olur yazmasa ne olur . Çamoluk Belediyesi'nin yaptiklari ortada reklama ihtiyacı mi var . Bence bu yazdığından dolayı ayrıştırıcı Camolukhaber ve maalesef Kazım Karaçoban oluyor.

Murat Özdemir
Murat Özdemir - 3 yıl Önce

Öncelikle hayırlı bayramlar diliyorum.
Bu sene dahil olmakla beraber iki kere bal festivali pandemiden ötürü iptal edildi Çamoluk Yardımlaşma Ve Kültür Derneği tarafından. Şahsen bu tür organizasyon festivalin yanında çekirdek misali. Bağdaştırılmamalı bence, Hemde kadın girişimci olarak Birsen Eser hanım efendiyi diğer bayanlara örnek olsun diye geri çevirmediler tabi işin içinde hayır ve dua varsa kim hayır diyebilir ki?
Kolaylıklar diliyorum.
Saygılarımla...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205