Bu Ne Cüret! Giresun'da Karakola Saldırı 1 Şehit

Giresun'da karakola saldıran teröristler 1 astsubayı şehit etti.

Bu Ne Cüret! Giresun'da Karakola Saldırı 1 Şehit
 Önceki gün Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi Üçtaş Köyü'nde yatılı okulu hedef alan PKK'lı teröristler dün de Çaldağ Jandarma Karakolu'na roketatarla saldırdı. Karakola girerken saldırıya uğrayan Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan, kaldırıldığı Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde şehit düştü.
Saldırının ardından teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

Astsubay Zafer Çalışkan'ı şehit eden terörist gurubunun, Karadeniz Açılım Grubu üyesi teröristlerden oluştuğu iddia edildi.
Son bir hafta içerisinde Giresun ve Gümüşhane'de bulunan HES Projelerini hedef alarak eylem yapan terör örgütü mensupları, son olarak daha da ileri gidip Çaldağ Karakoluna saldırdılar.

Roketatarla yapılan saldırı da çocuğunu okuldan alıp  eve bıraktıktan sonra karakola dönen,çaldağ karakol komutanı Astsubay Zafer Şehit oldu.
Karadeniz bölgesinde, vatandaşları HES Projelerine karşı, çeşitli dernek ,vakıf, oluşumları adı altında toplayıp eylemler yaptıran bazı sol gurupların, bölgemizde yapılan bu saldırılarda PKK ile işbirliği içerisinde olabileceği dile getirildi.

Son yapılan saldırıların, özellikle HES projelerini hedef alması, akıllara Çamoluk'ta ki HES'ler geldi.
Yapılan değerlendirmelerde,Çamoluk'ta ki  HES'lerin güvenliklerinin yeterli olup olmadığını,gündeme getirdi.

Karadeniz Açılım Grubu üyesi olduğu belirlenen terörist grubun yakalanması için bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Bir süredir bölgede bulunan ve üç ayrı eylem yapan terörist grubun arazi şartla  rından yararlanarak, rahatlıkla saklanabildiği ileri sürüldü.
Son aylarda özellikle sol terör örgütleri ile anlaşarak, eylem birliğine giden bölücü terör örgütü, onların da yardımı ile karadeniz bölgesinde,özellikle de Giresun ve çevresinde eylemlerini arttırdı.

Vatandaşlar,  köylerde,,arazide ve yaylalarda göreceği şüpheli kişileri, güvenlik kuvetlerine bildirerek bölgemizin daha güvenli olması için katkı sağlayabilirler



Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 09:46

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205