Buda Yağlıdere'nin Hacıören'i

Yağlıdere ilçesinde meydana gelen faili meçhul kundaklama olayları vatandaşı korkudan evlerinde yatamaz hale getirdi. Yangından korunmak isteyen köylüler gece nöbetine başladı.

Buda Yağlıdere'nin Hacıören'i

 

Çamoluk Hacıören Köyünde meydan gelen faili meçhul yangınların bir benzeride Yağlıdere ilçesi Hisarcık Köyünde meydana geliyor.
Hacıören de beş ayda üç yangın meydana gelmiş ve yapıaln araştırmalarda çıkış nedenleri ile ilgill olarak kesin herhangi bir sonuç elde edilememişti.
Benzer yangınların yağlıdere ilçesinde de meydana gelmesi, yangınların çıkış nedenlerini bir anönce  ortaya çkıkarılmasını ve bu yangınlara karşı tedbir alınması gerektiğini birkez daha gözler önüne seriyor.

Yağlıdere ilçesinde meydana gelen faili meçhul kundaklama olayları vatandaşı korkudan evlerinde yatamaz hale getirdi. Yangından korunmak isteyen köylüler gece nöbetine başladı.
29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nin ardından ilçenin Hisarcık Köyü’nde meydana gelmeye başlayan faili meçhul yangınlarda 26 serender ve 2 ev kundaklanırken, 2 sığır da çıkan yangınlarda telef oldu. Köy Muhtarı Remzi Kaşık, yaklaşık iki yıl boyunda aynı köyde meydana gelen kundaklama olaylarından sonra köy halkının evlerinde korku içerisinde yattığını söyledi. Muhtar Kaşık, kendisine ait yörede merek veya serender olarak tabir edilen kışlık yiyecek deposunun iki defa yandığını ifade ederek “Bir defa kundaklanmak suretiyle yakılan mereğimi yeniden yaptım ancak ikinci defa yeniden yakıldı. Mereklerimizin genelde alt katlarında sığırlarımız barınırken, üst katında ise kışın yiyeceğimiz erzaklarımız depolanmaktadır. Her kimse yaklaşık iki yıldır kimseye görünmeden, bir iz bırakmadan 26 mereği, 2 evi yakarak yok etmiştir. Bu yangınlarda 2 sığır telef olurken, diğerlerinde son anlarda sığırlarımızı kurtarabildik” dedi.
Aynı zamanda AK Parti Yağlıdere İlçe Başkanı da olan köy sakinlerinden Temel Işık ise “Bu yangınların asıl başlama sebebi 29 Mart Yerel Seçimleri olmuştur. O güne kadar köyümüzde hiçbir husumet ve bu kundaklamalara benzer olumsuzluklar yaşanmamıştır. Ancak 29 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından esrarengiz bir şekilde köyümüzde yangın başladı. Bu konuda gerek jandarma gerekse, savcılığa suç duyurusunda bulunduk fakat bir sonuç alınamadı. Köyde herkes bir birinden şüphelenir hale geldi. Köyde bir biriyle bir tartışan olsa hemen mereği veya evi yanıyor. Birileri köyümüz halkını kışkırtmak istediği ortada. Kimse geceleri rahat bir uyku çekemiyor. Artık köylülerimiz gece yangınlara karşı nöbet tutmaktadır” diye konuştu.
Kaynak:Giresun Ekspres

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205