Çamoluk Tedirgin! Sokağa Çıkma Yasağı mı Tatil mi?

Yılbaşı kısıtlaması nedeniyle Çamoluk nüfusu ikiye katladı.

Çamoluk Tedirgin! Sokağa Çıkma Yasağı mı Tatil mi?

Sonbahar ile birlikte ülkemizde artış gösteren Covid-19 salgını sebebi ile  başlayan hafta sonu kısıtlamalarının yılbaşında 3 gün olması nedeniyle büyükşehirlerden köylere büyük  göç yaşandı.

Özellikle Çamoluk ve köylerinde yaşanan gurbetçi akını nedeniyle vatandaşlar tedirginlik yaşıyor.

Geçtiğimiz günlerde yoğun vaka artışlarının yaşandığı Çamoluk'ta, yetkililer uyarılarda bulunarak, vatandaşları  kurallara uymaları konusunda daha dikkatli olmaya davet etmişlerdi.

Vakaların neredeyse sıfırlandığı Çamoluk'ta yeni gelen bu göç dalgası ile birlikte yeni vaka sayılarının artmasından endişe ediliyor.

Özellikle, yeni gelenlerin akraba ziyaretleri ve kendi aralarında yapacakları etkinliklerin en büyük tehdiit olduğu, bu konuya yetkililerin ve vatandaşların dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

Uygulamanın ülkemizin içinde bulunduğu durumdan kaynaklandığını dile getiren vatandaşlar, bir an önceu bu badireyi atlatabilmek için hepimizin fedakarlık yapması gerektiğini, yılbaşı nedeniyle yapılan uygulamanın bir tatil olmadığı bu nedenle, sokağa çıkma yasağına tüm vatandaşların uyması gerektiğini dile getirdiler.

Özellikle kış aylarında yaşlı nüfusun yaşadığı Çamoluk'ta vakaların artmasının ağır sonuçları olacağı bildirildi.

Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2021, 14:17

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
erdal ekmen
erdal ekmen - 3 yıl Önce

çamoluk habere bu konuda duyarlı davranıp konuyu gündeme getirdiği için müteşekkirim çamoluğa özellikle 30 aralık günü otobüslerle yada özel araçlarla av yapma öncelikli tatilcilerin gittiği bilgisi sosyal medyada paylaşılmaktadır ben ilçe kaymakamlığı hıfzısıhha kurulunun bu konuya dikkat edip sıkı tedbir ve yaptırımlarla yaşadığımız sıkıntılı günlerde güzel ilçemizde ki tabiri caizse ilçemizin bekçilerini sıkıntıya sokmadan bu tatil sürecini sağ salim atlatabililer aksi takdirde covit şüphesiyle gizli kaçak ilçeye giden ve ilgili makamların yeterli tedbir almamaları olaydan doğacak kötü sonuçların vebal ve sorumluluğunu şimdiden kabullenmiş olacaklardır.bu vesile ile tğm islam aleminin cuması mübarek olsun

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205