Çamoluk'a Hayırlı Olsun

Çamoluk Derneğinde yapılan seçimde Yaşabey Kalebaşı ile devam kararı verildi.

Çamoluk'a Hayırlı Olsun

Seçim sonuçları belli oldu. Alınan bilgilere göre gergin bir havada geçen seçim ve sayım sonunda Yaşabey KALEBAŞI yeniden başkan seçildi. Kesin olmayan sonuçlara göre Adayların aldığı geçerli oylar,
Yaşabey KALEBAŞI:334
Murat ŞAPALOĞLU:217
  

Hayırlı olsun
Yaşabey Kalebaşı  ile Devam…
 
Sonuçları merakla beklenen Çamoluk Dernek seçimleri Üsküdar Kültür Merkezinde yapıldı.
4 Aralık 2011 Pazar günü Sabah Saat: 10:00 ‘da başlayan kongre, Divan teşekkülü   ve  Çamoluk Derneğinin Faliyet  Raporunun okunmasıyla başladı.
Yapılan seçimle,Divan Başkan Mürsel Arıcı  olurken , Hasan EkmenveTemel Gödek de üye olarak yer aldılar.
Çamoluk Derneği Faaliyet Raporu, Dernek Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Bayındır tarafından okundu.
Faaliyet raporundan sonra dilek ve temennilerin dile getirilebilmesi için  üyelere söz verildi.
Söz alan üyeler dernek hakkındaki görüşlerini dile getirdiler.
 
Yapılan konuşmalarda üyeler, Çamoluk’un sorunlarını dile getirdiler.
İlk sözü Köroğlu Köyü Dernek Başkanı Cengiz Düz aldı.
Cengiz Düz yaptığı konuşmada,Köroğlu Mahallesi Derneği ve  Delegeler olarak daha iyi çalışacağını düşündükleri  Yaşbey Kalebaşı’nı destekleyeceklerini açıkladı.
Cengiz Düz, Yaşabey Kalebaşı’nın sosyal çevresini kullanarak Çamoluk’un Hastane,Banka,Yol gibi  sorunlarını daha iyi çözeceğine inandıklarını söyledi. Kendisi  de aynı listede yönetim Kurulu için aday olan Cengiz Düz,Diğer Başkan Adayı Murat Şapaloğlu’na da,  bu hizmete talip olduğu için teşekkür etti.
Düz Kaybedenin olmayacağını kim kazanırsa kazansın  esas kazananın Çamoluk olacağını söyledi.

Kaledere Köyü Drenek Başkanı Necati Kaleli de,söz alarak, yönetimin kendilerine yalan söylediğini dile getirdi.
Daha sonra söz alan Kutluca Köyünde İhsan Yılmaztürk’de faaliyet raporunda açıklanan 36.000 TL kira geliri olduğunu söyleyerek” Eğer bu kira geliri doğruysa vahim bir durumdur,yok sa gerçekler açıklansın” dedi. Yılmaztürk yaptığı konuşmada,
Burs konusunda da yanlış yapıldığını dile getirerek,  Çamoluk’ta ki Bankada zaman zaman para bulunmadığını söyledi. Yılmaztürk,Çamoluk’ta ki Devlet Dairelerin bir çoğunun vekil müdürlerle  yönetildiğini iddia etti..

Eğnir Köyünden Tahsin Yesir  de, Çamoluk’un Devlet Dairelerinin bir bir elden çıkarıldığını  söyleyerek ”Adliyenin dosyalarını alan Arda boğazını aştı, orada da üzerine bir tas suyu içti “dedi. Tahsin Yesir  yeni gelen yönetimin bunların iadesi için çalışması gerektiğini söyledi.
Yesir kimse de yapamayacağı işi vaat etmesin diyerek,yapılamayan vaadlere tepki gösterdi
 
Karadikmen Köyünde Bayram Tombul’da  Kongrenin Çamoluk Derneğin de yapılmamasına tepki göstererek  birdaha ki kongrelerin Çamoluk Derneğinde yapılması gerektiğini dile getirdi.
Tombul, bu zamana kadar görev yapan başkanların av yada çok Çamoluk’a bir şeyler yaptıklarını ancak bundan sonra gelecek olanların daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.
 
Bayram Tombul,Bazı yöneticilerin Çamoluk Derneğini kendi kariyerleri için basamak olarak kullandıklarınıda iddia etti.
 
Yuvacık köyünden Emin Karabul’da  sekiz sene önce bir Yönetim Kurulu üyesinin;Kıravatlı ve göbekli amcalardan kurtulacağız dediğini söyledi.
Karabul, bir dönem Haldun Alagaş Spor salonları dolup taşarken, daha sonra aynı salonda boş  sıralara program yapıldığını ve Feshanede ki Giresun günlerinde de Çamoluk’a gerekli ilginin olmadığını söyledi.
Karabul Çamoluk’ta banka olduğuna inanmadığını da sözlerine ekledi.
 
Çamoluk Köroğlu Mahallesinden Dursun Tepeyurt da Ben  Çamoluk’u sevmiyorum dediği konuşmasında; Türkiye’nin nerdeyse TOKİ Konutlarının  olmadığı bir ilçesinin bulunmadığını, ama Çamoluk’ta  bu işin yıllarca çeşitli nedenlerle oyalandığını söyledi.
Amasya da taşların oyularak inşaatların yapıldığı bir dönemde, Çamoluk’a yapılmamasını eleştiren Dursun Tepeyurt, kendisinin evinin olduğunu ama talep için gerekli olduğu takdirde iki adet de TOKİ için kendisinin kayıt yaptırabileceğini açıkladı..
 
Konuşmalardan sonra Başkan adaylarının ve Gurupların söz hakkı üzerindeki görüşmelere geçildi.
Görüşmelerin yapıldığı sırada kısa süreli gerginlik yaşandığı gözlendi.
Yapılan anlaşma gereği  ilk söz Yaşabey Kalebaşı  ve Grubuna verildi.
 
Nevzat Kaleli  Gerginliğe neden oldu
 
Gurupların konuşmasında ilk sözü selamlama olarak yapan Yaşabey Kalebaşı, daha sonra kürsüden indi.
Yaşabey Gurubu adına ilk sözü Murat Dağıtmaç aldı.
Dağıtmaç Çamoluk Eski Dernek Başkanlarından Ramis Karaosmanoğlu ve Raif tatar için mevlid okutulacağını söyleyerek müsait olanların bu mevlide katılmaları gerektiğini söyledi,
Kendisinin Çamoluk Derneğinden burs aldığını söyleyen Murat Dağıtmaç ,Dernekte ki bursların zenginlere verildiği yönünde ki eleştirilere katılmadığını söyleyerek,burs konusunda ilginç bir örnek verdi.
Rusya’nın   bundan 54 sene evvel,  Afganlı bir öğrenciye burs vererek,onu kendi adamları yaptığını ve sonunda da Afganistan işgalini bitirdiklerinde ülkenin başına 54 sene evvel  burs verdikleri kendi adamları olan ajan,Babrak Karmal’ı atadıklarını söyleyerek,Çamoluk Derneğinin de Babrak Karmallar yetiştirmesi gerekir dedi. 
Aynı Gurup adına söz alan Nevzat Kaleli de beni alkışlamayın diyerek başladığı konuşmasında ortamın gerilmesine neden oldu.
Nevzat Kalelinin konuşma yaptığı sırada ailevi sorunları gündeme getirmesi biranda salondaki tansiyonu yükseltti.
sataşmaların arasında konuşmasını tamamlamaya çalışan Nevzat Kalelinin konuşma uslubu  bir çok kişiden tepki topladı.
 
Nevzat Kaleli den sonra söz alan Fatih Aydın’da burs konusunda bir gazeteyi okuyana veya bir parti ye oy verenlere burs verildiği yönünde ki eleştirilere katılmadığını,Arif Safi Lisesinde okuyanlara öncelik tanıdıklarını söyledi.
Fatih Aydın elinde belge göstererek Çamoluk derneğinin beş yıl önce MYO için müracaat ettiğini açıkladı.
Fatih Aydın Dernekçiliğin tecrübe istediğini de sözlerine ekledi.
 
Son olarak söz alan Yaşabey Kalebaşı’da kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında,küçük yaşlarda yaptığı iş nedeniyle Çamoluk’un bütün köy ve mahallelerini bilip tanıdığını söyleyerek,1996 yılından itibarende Çamoluk Dernek yönetiminde bulunduğunu söyledi.
Çamoluk MYO  için derneğinde katkısının olduğunu söyleyen Kalebaşı,MYO için  önümüzdeki günlerde protokolün imzalanacağını da açıkladı.
Kalebaşı, İş başında oldukları iki yılda Çamoluk’un Banka sorununu,Hastahane sorununu hallettiklerini söyledi.
Büyük bir de Kültür Merkezi yaparak Çamoluk'a gelecek öğrenciler için barınma sorununu çözdüklerini söyledi.
TOKİ nin gecikme nedeni olarak ta Çamoluk Belediyesinin yer göstermediğini söyleyen Kalebaşı, şimdi ise Kılıçtutan Köyünün alt kısmına TOKİ nin inşaatlarının yapılacağını söyledi.
Yaşabeyin konuşması sırasında sık sık sataşmaların olduğu gözlerden kaçmadı.
Yaşabey Kalebaşı gurubunun konuşmalarının ardından  Murat Şapaloğlu Gurubu adına ilk sözü Murat Çağlar aldı.
Çağlar  konuşmasına başlarken telefonuna Fatih Aydın tarafından gönderilen mesajı okudu.
 
Fatih Aydın gönderdiği mesajda”Pazar günü vereceğiniz oylarla,ya Tüp Gaz,Sana yağı kuyruğuna,yada Özallar’a destek vereceksiniz. Biz birlik te güçlüyüz.” dediğini  söyleyerek bu mesaja tepki gösterdi.
Çağlar,burs işini de ilk olarak kendilerinin 57 öğrenciyle başlattıklarını açıkladı.
Çağlar,her iki adayla da akrabalık bağının olmadığını ama vesayet döneminin e kapanması gerektiğini söyledi.
Çağlar”ipin ucu, başkasının elinde olmaması gerekiyor”dedi.
Murat Çağlar,bu kongrede Çamoluk Belediye Başkanı,Çamoluk Kaymakamı ve Çamoluk Esnafınında olması gerektiğini söyledi.
Nevzat Kaleli yede tepki gösteren Murat Çağlar,Nevzat Kaleli özel ailevi meseleleri burada gündeme getiriyor,kendisi Çamoluk’a bir çivi dahi çakmamıştır dedi.
 
Murat çağlardan sonra söz alan Adnan Karabul’da Burs konusunda ki görüşlerini  dile getirdi ve her dönem bir köyün yönetime küserek bir köşeye çekildiğini söyledi.
Karabul Çamoluk Derneğinin son üç aydır bursları ödeyemediğini  açıkladı.
Murat Şapaloğlu Gurubu adına söz alan Eski Başkan Adaylarından Selehattin Düzyut'da Yaşabey Kalebaşının Çammoluk için 1.000.000 TL yatırım sözü olduğunu bunun yerine getirilmediğini söyledi.
 
Son olarak söz alan Murat Şapaloğlu’da  yaptığı konuşmada,
Günümüz Türkiyesinde  STK ların öneminin her geçen gün arttığını söyleyerek “Artık  gelişen ülkemizde değişimin ana başlıklarını STK oluşturmaktadır.
Şapaloğlu; Anayasa Referandumuyla yapılan deşikliklerle de STK ların ciddi anlamda toplumsal fonksiyonlarının arttığını söyledi.
Murat Şapaloğlu, Çamoluk Derneğinin geçmiş dönemlerde parlak organizasyonlarla,  yüzlerce öğrenciye burs verdiğini ama, gelinen nokta da bu sayının 200 ‘e düştüğünü ve sayının düşmesine rağmen üç aydır öğrencilerin burslarının ödenmediğini açıkladı.
Şapaloğlu işbaşına geldikleri takdirde, ilk önce ödenmeyen bursları ödeyeceklerini ve önümüzdeki yılda bu sayıyı 300’e çıkaracaklarını söyledi.
Şapaloğlu Burs konusunun kendileri için  olmazsa olmaz konulardan olduğunu söyledi.
Dernekçiliğin asıl amacını birleştirmek,tanıştırmak,kaynaştırmak olarak açıklayan yöneticilerin,ufukları ve vizyonları daraltarak,geçmişte görev yapan yöneticileri unuttuğunu açıkladı.
 
Kendilerin göreve geldikleri takdirde, eski yeni ayrımı yapmadan herkese danışarak ve görüşlerini almak suretiyle birlik ve beraberliği sağlayacaklarını söyledi.
 
Şapaloğlu, sözlerinin senet olduğunu ve kendilerine destek verildiği takdir de,Çamoluk Derneğinin eski günlerine dönmesi ve tekrar şahlanması için çalışacaklarını söyledi.
Şapaloğlu,göreve geldikleri takdirde Çamoluk’un şehir merkezinde kentsel yenilemeyi yapacaklarını açıkladı.
 
Çamoluk Kaymakamlığının  ve Çamoluk Belediyesinin öncü kuvvet olacağını ve kendilerinin de bu kurumlara bağlı olarak Çamoluk’a yakışan hizmet üreteceklerini açıkladı.
Şapaloğlu” Hep beraber çözmeye varmıyız” diyerek sözlerine son verdi.
 
Konuşmalardan sonra seçime geçildi.
Ayrı bir bölümde yapılan seçimlerde  uzun kuyrukları olustuğu gözlendi.
Altı sandıkta oy kullanılan seçimler ‘de oy verme işlemi kısa sürede sona erdi.
Kanun gereği sandıkların açılması için Saat:17:00 beklendi.
Sandıkların açılmasıyla birlikte oy sayım işlemi başladı ,kısa süren oy  sayımından sonra sonuçlar açıklandı.
Sonuçların açıklanmasıyla birlikte tekrar ortamın gerildiği anlar oldu.
Araya girenlerin olmasıyla birlikte herhangi bir olumsuz durum meydana gelmeden kongre sona erdi.
Seçimlerin iddialı olmasına rağmen katılımın düşük olması gözlerden kaçmadı.
Seçim'e katılımın düşük olmasıyla ilgili yapılan yorumlarda,Halkın Çamoluk Derneğine bazı kimseler tarafından küstürüldüğü söylendi.
Toplam 817 üyenin olduğu Çamoluk Derneğinde  seçimlere 553 üye katılarak oy kullandı.
Katılım oaranı %66.7 oldu.
iki oy  geçersiz sayıldı.
264    üye seçimlere  katılmadı.  
  Çamoluk Haber’e yapılan ayrımcılık’a tepki
    Salonda bulunan medya mensupları anons edilirken Çamoluk Haber’in yok sayılmasına Köroğlu Mahallesi Dernek Başkanı Cengiz Düz ve Yönetim Kurulu tepki göstererek Çamoluk Haberin de salonda olduğunu ve görev yaptığını söylediler.
   Gelen tepkiler üzerine Divan Başkanı Çamoluk Haberi de anons etmek zorunda kaldı.
Çamoluk Haber olarak seçimin ülkemiz ve Çamoluk'a hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Yönetim Listeleri;




 














 

YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail BAKIRHAN
İsmail BAKIRHAN - 12 yıl Önce

Çamoluk ilçe derneğimizin yapılan olağan kongresinde göreve gelen yönetime başarılar diliyorum. Her seçim öncesinde oluşan atmosferin aslında bir hizmet heyecanı oluşması açısından faydalı olduğunu düşünüyorum. Yeni yönetime Şeyh edebalinin damadı orhan gaziye vasiyetini hatırlatıyorum. Ey BAŞKAN, artık Bey’sin!
Bundan sonra
öfke bize, uysallık sana.
Güceniklik bize, gönül almak sana.
Suçlamak bize, katlanmak sana.
Acizlik bize, hoşgörmek sana.
Anlaşmazlıklar bize, adalet sana.
Haksızlık bize, bağışlamak sana...
Ey BAŞKAN, sabretmesini bil,
vaktinden önce çiçek açmaz.
Şunu da unutma;
insanı yaşat ki devlet yaşasın.
Ey BAŞKANl, işin ağır,
işin çetin, gücün kula bağlı.
Allah yardımcın olsun...
Güçlüsün, kuvvetlisin,
akıllısın, kelamlısın!
Ama; bunları nerede,
nasıl kullanacağını bilmezsen
sabah rüzgarında savrulur gidersin.
Öfken ve nefsin bir olup aklını yener.
Daima sabırlı, sebatlı ve
iradene sahip olasın!.....Allah yardımcınız olsun

ADEM YENİCE
ADEM YENİCE - 12 yıl Önce

Yorumunuz Yayın ilkelerine uymadığından yayınlanmamıştır.

öz çamoluklu  1
öz çamoluklu 1 - 12 yıl Önce

çamoluk için hayırlı olsun demek isterdim ama deyişen hiç birşey olmadı güçler ve şahıslar yine çamolukta çamolukluyu yönetmeyi kazandı bende bu kongredeydim çok vahim bir tabloya şahit olduk hep beraber sn yaşabey ve ekibi çamoluklu herşeyi çok iyi biliyor ama delegeler sizin yandaşlarınız yapacak birşey yok eline mikrofonu alan bursta burs dedi çamoluk derneği bu işadamlarından alıpta dağıttığı parayı neden bukadar kendine maletti anlamış deyilim ki orda o parayı veren işadamlarına bir teşekkür bile etmediniz yazık sanki o bursları kendi cebinizden verdiniz allah hepinizden razı olsun ama bu burs işini bu kadar gündeme taşımıyalım ben çok iyi biliyorumki çok işadamı bu yüzden burs vermiyor derneğe kendilerine reklam yapıyorlar diye burs vermiyorlar sonra hayır işi gizli tutulur bu kadar abartılmaz çamolu kalkınması ilerlemesi için neden bir proje anlatmadı kimse çamolukta hayvancılık bitmiş arıcılık yok kadar az insanlar köylerde geçinemez halde neden dernek teşvik ve iş konusunda

öz çamoluklu  1
öz çamoluklu 1 - 12 yıl Önce

neden hayvancılığı geliştirmek için bir adım yok köyler nasıl kalkınır köylülerimiz için ne yapılabilir sn başkan herkesin sizler gibi fabrikaları yok siz hastane deyil okul deyil iş kapısı aş kapısı yapın çamoluğa onları zaten devlet yapıyor eyer siz mevcut belediye başkanıyla uyum içinde çalışsaydınız 3 yıldır çamoluk çok şeyi kazanmıştı sırf zihniyetleriniz yüzünden çamoluk belediyesiyle zıt gittiniz çamoluğa yapılacaklar çok geri kaldı artık bu vebal sizde elinizi taşın altına kayun çamoluğun işe gelişime ekmeye ihtiyacı var köy gibi bir çamoluk deyil şehir gibi bir çamoluk bekliyoruz sizlerden basınıyla dernekleriyle hangi siyasi görüşte olursa olsun insanlarıyla fakiriyle zenginiyle ve çamoluk sanatcılarıyla elele omuz omuza bir çamoluk bekliyoruz artık bunu görün çamoluğu gücünüzle sözünüzle deyil yüreyinizle vicdanınızla ve çamolukluyla yönetin o zaman herkes sizle olur şimdiki gibi sadece yandaşlarınız deyil herşeyi sizler çok iyi biliyorsunuz artık deyiştirin bu gidişatı

TARAFSIZ
TARAFSIZ - 12 yıl Önce

SEVGİLİ HEMSERİM YAORUMUNU OKUDUM DERNEGIN BURS KOMİSYONUNA KUCUK BIR KATKISI VAR ORDADA YASABEY İŞ ADAMLARINDAN ALDIIMIZ BURSU DAGITIYORUZ DIYE BELIRTMISTI SIZI YORUM YAZMADAN ONCE DAHA DIKKATLI DINLEMENIZ GEREKTIGINI BELIRTIRIM KALDIKI CAMOLUK DERNEGI KIMSENIN ELINDE DEGILDIR BU NOKTADA SIZI BOLE DUSUNDUREN SEYLERI ACIKLARSANIZ BU KONUYU TARTISMAKTAN ZEVK ALIRIM

KEMAL  KUŞCUL
KEMAL KUŞCUL - 12 yıl Önce

Yeni dönem hayırlı olsun.
ZİRAAT BANKASI, ADLİYE, HASTAHANE ve ÜNİVERSİTE için radikal kararlar.
HER KÖYE 20 ADET TOPLU MESKENLER. Köylerden ilçe merkezine ucuz yolculuk BELEDİYE OTOBÜSÜ. İlçe merkezine BARKOTLU BÜYÜK SÜPER MARKET. Köylerde ve ilçe merkezinde yapılan FESTİVALLERE SON VERMEK. İstanbul'dan çamoluk ilçesine perşembe akşamları TURLAR DÜZENLEYEREK gidiş dönüşü ucuz seyehatler.
Belediyenin katkıları ile köylüye SERA YAPIMI.
Yukarıda yazdığım konular masaya yatırıldığında üç sene sonra çamoluk'da meydanda insandan geçilmez.
Festivallerin yöreye katkısı olmadığı gibi zararlarıda çok büyük. İnsanların bir haftada yoğun kalabalığından sonra KÖYLER BOŞALMAKTA.

E.K.
E.K. - 12 yıl Önce

Çamolukluyum demicem artık aslanlar gibi folluyum diyeceğim çünkü dün burada bu sitede vay dernek şöyle vay bu dernek şuyu götürdü yok efendim Şahısların elinde yok adliye yok otogar yok türktelekom çamoluk daha davasına bile sahip çıkmaktan aciz buğün burda pembe yorumlar yapmanın ve bu haberleri okumanın yorum yapmanın bile bir anlamı yok dernek veysel ekmeninse alsın onun olsun bizim için artık bir anlam ifade etmiyor çamoluk ...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205