Çamoluk’a Yakışmadı.

20.si düzenlene Çamoluk Bal Festivalinde,Festival alanına asılan Türk Bayrakları görenleri şaşırttı.

Çamoluk’a Yakışmadı.
20.si düzenlene Çamoluk Bal Festivalinde,Festival alanına asılan Türk Bayrakları görenleri şaşırttı.
Çamoluk Bal festivali için alana asılan,Kırlangıç modeli Türk Bayraklarındaki hatalar “bu kadar da olmaz dedirtti.
Bu yıl 20.sini düzenlenen Çamoluk Bal Festivali,İlçemizin bu konularda tecrübeli olmasını gerektirirken ,yapılan basit hatalarla  oganizasyonlara gölge düşürülüyor.
Alana asılan ve daha ziyade alan süslemelerinde kullanılan,Kırlşangıç modeli bayraklarda ki, yıldızın beş ucundan  ikisi ve Hilalin yarısı kesilmiş vaziyette idi.
Asılan bayrakların Türk Bayrağımı, yoksa başka bir bayrak mı olduğunu  ayırmak neredeyse imkansız gibiydi.
Ülke bayrağının bu şekilde alana asılması bizleri ve alana gelen bir çok kişiyi rahatsız etti.
Bayraklarla ilgili olarak konuştuğumuz bir organizasyon yetkilisi, Bayrakların İstanbul’dan geldiğini belirterek,”Biz bayraklar geldiğin de gönderen arkadaşları  uyardık, bunlar hatalı diye, ama sonuç değişmedi” dedi,
Çamoluk Haber olarak  Kanunla açıkça koruma altına alınan Türk Bayrağının, bundan sonra yapılacak olan etkinlik ve organizasyonlarda,Yetkililerin daha duyarlı olmasını,bu gibi hataların daha erkenden fark edilip giderilmesini temenni ediyoruz.

Olması Gereken Kırlangıç Bayrak Modelleri:

Bayrak Kanunu;
Madde 7 - Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz.
Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez.
    Hiçbir siyasî parti, teşekkül, dernek, vakıf ve tüzükte belirlenecek kamu kurum ve kuruluşları dışında kalan kurum ve kuruluşun amblem, flama, sembol ve benzerlerinin ön veya arka yüzünde esas veya fon teşkil edecek şekilde kullanılamaz.
    Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz.
    Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır.
Cezalar
Madde 8 - Bu Kanuna ve çıkarılacak tüzüğe aykırı olarak Bayrak yapmak, satmak ve kullanmak yasaktır. Bu yasağa aykırı olarak yapılan Bayraklar o mahallin yetkili amirlerince toplatılır.
    Bu Kanun hükümlerine aykırı davranışta bulunanlar suçları daha ağır bir cezayı gerektirmediği takdirde Türk Ceza Kanununun 526 ncı maddesi uyarınca cezalandırılır.
 
Çamoluk Haber





YORUM EKLE
YORUMLAR
Ramazan KIZILHAN
Ramazan KIZILHAN - 13 yıl Önce

Gerçekten "El İnsaf" diyorum.Diyecek başka hiçbir şey bulamıyorum.Bu kadar muhaliflik olmaz.Elimizi vicdanımıza koyalım.O kadar güzellik içerisinde bula bula bunu mu buldunuz?Sizler şimdi resimlerde gözlerinde güneş gözlüğü bulunanlara da bir şeyler bulursunuz.Niçin takıyorlar diye...Sadece gülüyorum sizlere.Sizlerde olmasanız nasıl güleceğiz?...

acc
acc - 13 yıl Önce

el insaf yazan arkadas kusura bakma ama cok dogru soylemiş haberı yapan arkadas bunu ılk okul cocukları defterlerıne bıle dogru cızerken koskoca bı ılcenın boyle bayrakları ayırt etmesı ayıptır ayıp olmasınıda gecdım haberı yapanın belırttıgı gıbı bu bir suçdur aynı zamanda

burak sezer
burak sezer - 13 yıl Önce

bende el insaf yazan arkadaşa insaf ya hu diyorum.şu bakımdan bu haber belki doğru olmakla birlikte abartılı olabilir fakat medya dediğimiz şey zaten abartma mantığından doğmuştur.ben arkadaşa şunun için teessüf ediyorum,abartılmasına gerek olmadan çok fazla olan sorunlarımızı hasbel-kader gündeme taşıyan bu sitenin onlarca sorunumuzla ilgili yaptığı haberleri görmezden gelip,desteklemeyip veya yanlışsada eleştirmeyip bu mesele üzerinden siteyi eleştirmesi bence insaf ölçülerinin ötesinde bir durum.

ccc
ccc - 13 yıl Önce

ramazan beye katılıyorum. site yönetimi sağ olsun sayelerinde gülüyoruz. ama ilçem adına üzülüyorum. bu mantık değil mi, bizi bu kadar geri bıraktı. armudun sapı, üzümün çöpüi. bi de sizi görelim. provokasyon ve kalemşörlükten başka ne yapıyorsunuz.

burak sezer
burak sezer - 13 yıl Önce

sorunları görmezden gelip kendi kervanlarını yürüten güruha bunları söylememize lütfen izin verin.benim bu sene yıllık izinde memlekette yaşlı bir akrabam,üstelik kronik hasta,saat 17:30 da oksijen tüpüne bağlandı,serum takılmadan hemşireler tarafından sedyede bırakıldı,112 servisini kapının önünde bekleyin denildi.Hasta nefes alamıyor,ölüm kalım meselesi,size göre sorun yok,pembe gözlükleriniz bunları görmemek için takılmış.bu soruna Nurettin Canikli nin bu soruna cevabı basit ve net:sağlık merkezinde 6 doktor ve 24 saat çalışyor.bravo.olay budur.Çamoluk net sitesine bir bakın Allah aşkına bu ekibin mantığı nasıl bir mantıktır,okursanız Çamoluk sanki Bodrum,Datça olmuş,hiç problem yok,her şey çok güzel,herkes hayran...Bu arkadaşlara Allah Basar ismi ile basiret versin hakikati görmelerini sağlasın.hayatı ve gerçekleri pembe gözlükleri ile değil gönül gözü ile görsünler.Amin.yoksa bunlarla mücadele ederken sorunlar yığınını çözemeyeceğiz maazallah.

faruk akarçeşme
faruk akarçeşme - 13 yıl Önce

imanım kadar önemli saydığım çanakkale ruhuyla algıladığım kutsal bayrağımın böyle gösterilmesi değil eleştiri hakaret sebebidir çünkü o bayrağı bayrak yapabilmek için ne imanla aşkla mücadeleler verilmiş ama tabiki işte özgürlükler açılım saçılım ılık soğuk sıcak müslüman federasyon vs çanakkaleyi geçemeyenler masa başı bayrağı bu hale getirebiliyorlar demekki ama bundan birşey çıkaramayanlar ise sanıyorumki günü birlik çakma aşklardan fasa fisodan zaman bulupta tarihten bayrağın anlamından birşey öğrenememiş olsalar gerek haberi yapan arkadaşı yürekten kutluyorum

mithat
mithat - 13 yıl Önce

Ranazan kızılhan ve onun gibi düşünenler,Bilmezler,bir hilalin ,bir ay yıldızlı bayrağın bizler için ne kadar önemli olduğunu,bilmezler,merhum akifin ''Bir hilal uğruna ya rab ne güneşler batıyor''dizelerindeki ruhu,vatanın,bayrağın önemini bilselerdi,böğle dalga vari cümleler yapmazlardı,bence haberi yapan editör çok başarılı bir haber çıkartmış:Bazen çok önemsediğimiz olayların ayrıntılarda gizli olduğunu anlarız. bu haberde böyle birşey....bu ayrıntıyı yakalayanların eline sağlık...bu bayrağı bu şekilde baskı yaptıranlara sorsanız matbaa ,veya baskı hatası diyeceklerdir.Peki sormazlarmı adama:dükkanına bir ucuz yollu kart bastrırken bile ,telefonunda veya adreskısmında bir hata olsa hemen kabul etmeyip geri yollarsın ama bu millet için çok kutsal olan bayrağın eksik basıldığını gördüğünüz halde bu haliyle kabul etmeniz vahim.Hatta bu çirkin görüntüyü.devlet erkanının karşısında sergilemeniz dahada vahim.çamoluktaki yetkililer bu konuyu inceliyormu bilmiyorum.ama ilçem adına üzüld

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205