Çamoluk'lu Bazı Memur, Çalışan ve Esnaflardan Açıklama

Çamoluk'ta görev yapan bazı çalışanlar Özcan Durmuş hakkında açıklama yaptılar.

Çamoluk'lu Bazı Memur, Çalışan ve Esnaflardan  Açıklama

 Çamoluk Haber'de yayınlanan Osman Çolakel'in "Bu ilçe Karantina Altına Alınmalı (!) ( Fetö yapılanmasından dolayı) başlıklı yazısı ile başlayan tartışmada, Çamoluk eski Nüfus Müdürü Özcan Durmuş'un yaptığı bir yorum nedeniyle, kendilerine hakaret edildiğini ileri süren bir kısım kamu çalışanları ile esnaftan bir kaç kişi Özcan Durmuş'u kınayan Kamuoyu açıklaması yaptılar.

18 kişinin altına imza koyduğu açıklamada;
Geçmiş Yıllarda,  gerek arıcılık ve bal ticareti yaparak, gerek se memuriyetlik yaparak, yıllarca Çamoluk'ta yaşadığı ve Çamoluk'un ekmeğini yediği açıklanan Özcan Durmuş'un, Osman Çolakel'in yazısına yaptığı yorumda;"o ilçede vatandaşa menfaatsiz hizmet eden ikinci bir adam yoktur" diyerek kendilerinin aşağılandığını ve menfaatçi oldukları yönünde algı oluştuğunu dile getirdiler.

Açıklamayı yapanlar, bu sebeplerden dolayı Özcan Durmuş'u kınadıkladını açıkladılar.

Kamuoyuna yapılan açıklama ile ilgili olarak, Çamoluk Haber'e görüş bildiren vatandaşlardan bir kısmı; açıklamayı desteklerken bir kısmı da, açıklama ile ayrımcılık yapıldığını iddia ettiler.
Yapılan değerlendirmelerde; Çamoluk'ta görev yapan bir çok memur ya da çalışanın ek işler yaptığını, bunun da, asli görevini ihmal etmediği sürece normal karşılanması gerektiğini ifade ettiler. İnsanları doğduğu yerlere göre değil karekteristik yapılarına  ve ahlaki durumlarına göre; iyi-kötü diye yargılaya biliriz dediler.
Çamoluk'ta, namusu ve güzel ahlakıyla görev yapan kim olursa olsun, başımız üstünde yeri vardır. Ancak yaptığı görevden, bulunduğu makamdan, kendine tahsis edilmiş haklardan fazlasını  bekleyen, veya bu yönde gayret sarfeden Çamoluk'lu da olsa bizim için değeri yoktur.
Aslolan görevini layıkıyla yerine getirmektir.
Çamoluk'lu olup ta ülkemizin bir çok yerinde görev yapan hemşehrilerimiz de var. Bulundukları yerde onlara karşı ayrımcılık yapılmasını nasıl istemez isek, ilçemizde görev yapan Çamoluk'lu olmayan lara karşı da ayrım yapılmasına karşıyız açıklamsını yaptılar.

Ayrıca Özcan Durmuş'un yolsuzluk iltimas, rüşvet gibi durumları  var sa bunun kamuoyuna açıklanması  ve Çamoluk'lu olarak herkesin tepki göstermesi gerektiğini, yine, Çamoluk'taki memur yada çalışanların kendilerine iftira atıldığını, kesinlikle maaşlarında başka görevleri icabı kazançları olmadığını düşünüyorlar ise; böyle bir açıklam yapan Özcan Durmuş hakkında suç duyurusunda bulunsunlar dediler.

Çamoluk'tan 18 imzanın yer aldığı ve Selim Ekinci'nin Facebook hesabından yayınlanan açıklama:


Otomatik alternatif metin yok.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2017, 10:33

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
MUSTAFA...
MUSTAFA... - 7 yıl Önce

biri çıkmış toptancı bir mantıkla genelleme yaparak 'o ilçede vatandaşa menfaatsiz hizmet eden ikinci bir adam yoktur' diyerek haddi aşmış. biri de hazır malzemeyi bulmuş bakın ey çamoluklular adam size menfaatsiz hizmet etmez diyor diyerek imzaları toplamış. ne büyük hizmet yapmış değil mi!...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205