canikliye mektup

Giresun gazete.net köşe yazarlarından Ali Zaferr Topşir köşesinden ,Ak Parti Grup Başkan vekili Nurettin Canikliye ''mektup''başlıklı köşe yazısıyla seslendi....

canikliye mektup
canikliye mektup-1

Ali Zafer Topşir
     

Sayın CANİKLİ,
Sizinle ilk defa 1997 yılında Giresun Bayındırlık ve İskan Müdürü olarak Alucra’ya planladığımız Kuşburnu fabrikasının temel atma töreninde karşılaştık. Siz İstanbul Deftarlığı görevinden henüz ayrılmıştınız ki, Giresun’la ilgili özlem ve hassasiyetlerimizdeki ortaklık bizleri yaklaştırmıştı. İsterdim ki Giresun sizi hizmetlerinizle tanısın. Ancak, sizi milletvekilliğine kadar taşıyan süreçten sonra, Giresun’la ilgili özlem ve hassasiyetlerdeki duyarsızlığınız bizi hayal kırıklığına uğrattı. Şöyle ki;
Milletvekili olarak ilk icraatınız halka yakınlığı ile tanınan, Giresun’a Koçkayası Tesisleri gibi bir eser bırakan dönemin Giresun Valisi Sayın Ali Haydar ÖNER’ i görevden almaya çalışmanız oldu. Oysa bazı valiler merkez valiliğine alınırken, Sayın ÖNER de Giresun’dan alınan diğer valiler gibi merkeze alınmayıp, vali olarak başka bir ile atanmış ve halen aktif olarak valilik görevine devam etmektedir. Sadece valilik makamı olarak değil, Giresun’daki hiçbir kamu kurumuna yetkin, üreten ve Giresun’un sorunlarını bir üst makama taşıyacak Giresunlu müdür atamadınız. Oysa Sayın CANİKLİ, KİT komisyonu başkanı olarak değil Giresun’da, tüm ülke çapında bürokratik olarak örgütlenecek güce fazlasıyla sahiptiniz. Ancak; Ankara’ya Giresunlu hiçbir bürokrat getirmediğiniz gibi var olanların da görevden alınmasına da seyirci kaldınız. Sizlerde biliyorsunuz ki Türkiye gibi ülkelerde ne kadar çok bürokratınız varsa o kadar çok hizmet alırsınız.
Özel İdare Genel Sekreterliği gibi bir makama getirttiğiniz Sayın Cumhur MELİKOĞLU ile çok kısa bir sürede takıştınız. Sizin tercihiniz olan dönemin belediye başkanı Sayın Hurşit  YÜKSEL’le yine çok kısa süre içersinde takıştınız. Her vali ve kaymakam kararnamesinde Giresun sürekli değişime uğradı. Tepedeki bu idareci sirkülasyonu Giresun’a hizmeti engellemiştir.
Sayın CANİKLİ bürokrasiyle olan diyalogunuz böylede parti teşkilatıyla olan ilişkiniz çok mu farklı? Kaç tane il başkanı değiştirdiğini sayamıyoruz. Keşap, Bulacak ve Piraziz başta olmak üzere size bağlılığını bildirmeyen ilçe teşkilatlarını görevden aldırdınız. Dahası ilçe teşkilatlarına adayımız dedirttiğiniz il başkanı, maalesef üç gün sonra istifa etmiştir. Sayenizde il yönetimindeki kriz devam etmektedir. Siz değil Giresunluları bir araya getirmek, AK PARTİ’Lİ diğer vekillerimizle bile sadece bayram tebriklerinde bir araya geldiniz. Abartmıyorum, öyle zamanlar oldu ki AK PARTİ ’li diğer   Giresun millet vekillerimiz partilerinin il binalarına giremediler. Bu yönetim zafiyeti Sayın Başbakanımızın ülke çapında yapmış olduğu hizmetlerin Giresun’a gelmesine engel olmaktadır.
Bugün Bingöl ‘ün havaalanı yapımının yanında ilçe bağlantı yolları duble yollarla sağlanırken, Giresun’un iç kısımdaki ilçelerini sahile bağlayan Dereli, Güce, Çanakçı, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk bağlantı yolları yer yer stabilize gibidir. Bulacak –Aydınlar, Espiye – Alucra, Alucra –Çamoluk, Kümbet –Dereli , tarihi Bektaş – Erimez – Giresun yolları ile Eynesil – Sis Dağı turizm    yolu çözüm için ele alacak, muktedir iktidar sahiplerini bekliyor.  
Sayın CANİKLİ “eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. ” Siz değil dokuz yıl vekillik, on dokuz yılda vekillik yapsanız Giresun’a verebileceğiniz bir şey yok. “Yok efendim ben illa vekil olmak istiyorum ” diyorsanız Giresunlunun daha kalabalık olduğu İstanbul sizin için daha uygun olacaktır. Zaten Giresun’da eviniz yoktu. Giresun’u daha iyi temsil edecek yeni isimlerin önünü açınız.
Her şeye rağmen bizler inanıyoruz Kurtuluş Savaşı’nda bin bir zorlukla gönüllü alaylar kuran, il dernekçiliğinin öncülüğünü yaparak diğer şehirlere örnek olan Giresun’umuz ve Giresunlumuz birlik ve beraberlik içersinde olacaktır. Karanlığın sonu aydınlıktır. Kış her zaman olmayacaktır. Elbet bir gün Giresun’ ada Bahar gelecektir. Nede olsa kışın sonu bahardır.
Bu arada Eski Başbakanlarımızdan Sayın Necmettin ERBAKAN’ a Allah’tan rahmet dilerim, mekanı cennet olsun.   Kaynak:   Giresungazete.net

YORUM EKLE
YORUMLAR
ayhan tonbul
ayhan tonbul - 13 yıl Önce

vay agzına sağlık ali bey sizin gibi düşünnenlere giresunun ihdiyacı var gercekden doru söylüyorsunuz aciz ane bende akp lim ama sayın canikli giresun ici ne yabdı onu cok merak ediyorum saygılar ...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205